Panoramio is closing. Learn how to back up your data.

Isola Bella, behind Isola dei Pescatori, Lago Maggiore, Piemonte, Italy, Save the Earth!

Чудесата на Света! / Wonders of the World!


Isola Bella, Italia


BG

Да, на Isola Bella наистина ще откриете едно от чудесата на този свят.

На един от 6-те огромни Гобленa в Двореца на Боромеите ще намерите едно чудо, плод на женската сръчна ръка! ;-)


Къде се намира?

В двореца на Боромеите, на Isola Bella, в езерото / Lago Maggiore, Piedmont, Italy.

Този дворец е частна собственост, но семейството което е обособило една част за посещение на туристите, а така също и много, много красивите градини, особено сега през пролетта!

Друга много интересна част, освен богато уредените зали, е Пещерата на двореца, която се намира в подземнието. Но ще оставя да откриете сами красотата й!


Isola Bella се намира в езерото / Lago Maggiore и единствения начин да отидете там е с корабче или лодка. Разбира се това удоволствие никак не е евтино, но пък ви уверявам, че си струва поне веднъж в живота да се види!


В самото езеро има още няколко острова.

Следващия по-голям и близък остров е Isola dei Pescatori / Рибарският остров, където освен рибари сега има повече магазинчета, дюкянчета и ресторантчета, много е приятно и красиво за разходка, то е като едно малко типично италианско туристическо селце.


Между тези два острова не може да не се забележи Малкият остров на влюбените, но той е такъв по-скоро за птиците и на него никой не ходи.


А много малко по-отдалечен от Isola dei Pescatori e Isola Madre. На него също има много малък дворец и ботаническа градина.


Красива Ботаническа градина има и в Stresa.

Stresa е основната отправна точка за островите, но има и други. Isola Madre е по-близко до Verbania, но не съм проучвала дали оттам може да се отиде на островите.


Друго интересно място за посещения е Rocca di Agera.

Около самото езеро / Lago Maggiore има много други интересни места.


Всъщност част от езерото / Lago Maggiore дори се намира на територията на Швейцария. Когато влезете там веднага ще ви направи впечатление колко много цветя има в Швейцария, имат много пари, имат и красиви вили и градини.


Един от по-големите и красиви градове на езерото в Швейцарската страна е Locarno. На малко по-високо там над града се намира един красиво разположен Манастир Madonna del Sasso.

Повече ще оставя за желаещите сами да отидат и открият всички тези и други красоти и прелести!


EN

 • This enormous Gobelin you see here is one of the wonders on the world that you can ever see! It does not matter from which side you look at the river, from the right, from the left, it will run always toward you! It is one incredible impression it will make over you but you should go and touch it with your eyes only! :-)

Isola Bella, Italia


More about Piedmont, Italy

Show more
Show less

Photo details

 • Uploaded on May 7, 2014
 • © All Rights Reserved
  by Minka Tsoneva (Mimip…
  • Camera: PENTAX PENTAX K-x
  • Taken on 2014/04/23 20:56:38
  • Exposure: 0.077s (1/13)
  • Focal Length: 55.00mm
  • F/Stop: f/4.500
  • ISO Speed: ISO6400
  • Exposure Bias: 0.00 EV
  • No flash