Hoverfly on Hydrangea -Episyrphus balteatus female (zweefvlieg op Hortensia) ★ -2- ★

Unmapped photos are not selected for Google Earth or Google Maps

Comments (16)

uaf on August 2, 2008

Heel leuke macro, Wim. Dit beestje heeft zijn wenkbrauwen wel op een merkwaardige plaats zitten. Of zijn het zijn ruitenwissers? Je komt al aardig op gang met je macrolens. Ga vooral door! Doei van uaf.

Thai pix Wildlife ph… on August 2, 2008

OOK deze krijg een gouden ster, op geprikt WIM!! wat mooi, en die kleur, zo mooi man en de Hortensia zo subtiel zo fijn, een tien met een griffel!! groeten Michel.

José Mª Alvarez Soli… on August 2, 2008

Congratulations Wim Janssen, I see that you are a specialist in macro photography, these pictures are precious few. Greetings from Spain.

Lecleire Jacques on August 2, 2008

Ho ho Wim wat een prachtige opname !!! Die mag zeker niet ontbreken bij de reeks "best of" en die krijgt ook nog als ekstraatje een gouden ster hoor. Het is niet enkel een "leuke" macro Wim, het is voor mij een MEESTERWERK ! Proficiat.

Groetjes, Jacques

Wim Janssen on August 3, 2008

uaf, Michel en Jacques, bedankt voor jullie enthousiaste reacties en Michel en Jacques uiteraard voor de ster. Kun je nagaan gewoon even op een vrijdagmiddag in de achtertuin gemaakt. De wonderlijke macrowereld is overal om ons heen. Ik hoop er nog veel in te ontdekken en met jullie te delen. Groeten, Wim

Thanks Lazariparcero, no I'm not a specialist far from that. Just an amateur making his first small steps in the world of macro-photography. I saw in your gallery you like making macros to.

Greetings, Wim

Björn Martens on August 3, 2008

Wow Wim, congratulations! Great work and beautiful view. I'd like to see more of your macros. Yellow star! Björn

Wim Janssen on August 4, 2008

Hi Björn, thanks for your star. I will upload some more soon. Cheers, Wim

Luud Old on August 4, 2008

Deze is ook weer zeker zo mooi Wim de helderheid en scherpte zijn prachtig!! Y* Groeten Luud

Wim Janssen on August 4, 2008

Hoi Luud, stapje voor stapje gaat het steeds beter met die close-ups. Je moet er wel ongelooflijk veel geduld en soms ook geluk voor hebben. Maar dat geeft bij een geslaagde opname meer voldoening. Vanavond er nog even op uit geweest, maar door de harde wind was het onmogelijk om ook maar wat scherp op de plaat te krijgen. Wel een enorme slak gevonden en die zolang bij mij in de tuin geparkeerd. Daar hoop ik nog een paar leuke plaatjes van te maken.

Uiteraard erg bedankt voor je ster. Daar ga ik mijn vriend uaf eens lekker de ogen mee uitsteken. Wat ben ik toch slecht. (Geintje)

Groeten, Wim

Erik van den Ham on August 5, 2008

Geweldig Wim hoe het geel en bruin van de zweefvlieg contrasteerd met de blauwe achtergrond.Ook de stuifmeel trommelstokjes zijn er prachtig scherp op gekomen. Y* voor dit moois.

Groeten Erik

Marilyn Whiteley on August 6, 2008

Wim, you may consider yourself a learner with macros, but these two of the Hoverfly are spectacularly beautiful. Artistically it's not enough to have a clear, sharp photo. Beyond that it's the colour and composition of these which makes them special. Congratulations! Marilyn

Wim Janssen on August 6, 2008

Erg bedankt Erik vooral voor de ster. Ik beschouw het als een hele eer om deze van een specialist als jij te krijgen. De kleuren en compositie moeten het in deze foto inderdaad doen. De scherpte op het oogje zit er nog niet helemaal op. Maar mede dank zij jou tips gaat het steeds beter.

Groeten, Wim

Hello Marilyn, what a nice compliment. Really motivating for me. You hit the nail on the head. Because that's exactly what I'm aiming at. Again many thanks for your nice words.

Best regards, Wim

Rhitamvar Ray on April 13, 2009

Colorful macro!!!

nice shot!!

__the Steel plated fly___...

Wim Janssen on April 18, 2009

I personally think this one of my best macros Rhivu. I have it as my PC's desktop background for some time now and I still like to look at it.

Cheers, Wim

Adriana Popa on April 11, 2013

L+F .. excellent macro ! All the best from Romania !

Andreutza on June 9, 2015

Very nice photo! Like. Greetings, Andreutza.

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

This photo is currently not mapped.

Suggest location

Photo details

 • Uploaded on August 1, 2008
 • © All Rights Reserved
  by Wim Janssen
  • Camera: Canon EOS 400D DIGITAL
  • Taken on 2008/08/01 17:11:55
  • Exposure: 0.050s (1/20)
  • Focal Length: 105.00mm
  • F/Stop: f/4.500
  • ISO Speed: ISO200
  • Exposure Bias: 0.00 EV
  • No flash

Groups