Last trip home of the SS Rotterdam 1

Selected for Google Maps and Google Earth

Comments (9)

Ria Maat on May 25, 2009

Hoi Berend, prachtige opname van de SS Rotterdam! Is beslist een heel mooi schip. Schitterend met al die kijkers er voor.

Onder mijn "reus* heb ik nog een antwoord (en vraag) geschreven voor jou. Misschien wil je daar nog even kijken alsjeblieft?

Groetjes, Ria

bdeh on May 25, 2009

Bedankt voor het compliment. Ik had geluk Ria, ik wist dat het schip zou langskomen, maar niet hoe laat. Maar toen ik thuis een hoop lawaai van helicopters hoorde heb ik de camera gepakt en ben als naar de Waterweg gerend (een andere hobby van me). Ik was net op tijd om dit shot te maken en ben toen richting Vlaardingen gerend voor nog wat andere opnames. Groeten Berend

Ria Maat on May 25, 2009

Hoi Berend, het aantal hits onder foto's bevreemd mij wel vaker. Soms staat een foto er net op, en een dag of paar dagen later staan er ineens een paar honderd hits bij, en dat terwijl het helemaal geen bijzondere foto is en er ook weinig of geen commentaar onder staat. Voor mij is dat een groot vraagteken. Bij mijn foto's is het in ieder geval nog nooit voorgekomen.

Volgens mij heeft het weinig zin om de reacties weg te halen. Bovendien is het juist leuk om dat te lezen, ook naderhand. Wel zou het waarschijnlijk helpen als men minder grote foto-bestanden upload. Hoe dan ook, er zal wat moeten gebeuren om Pano. plezierig te houden. Want gisteren was het helemaal niet te doen om foto's te uploaden of reacties te sturen.

Groetjes van Ria

bdeh on May 25, 2009

Hoi Ria, gisteren was Panoramio vaak plat om onderhoud te plegen. Er is o.a. een Spam aanval op Panoramio geweest en men is die rommel aan het wegwerken. Verder is men bezig van Panoramio naar Google te migreren (overzetten). Google is al een tijdje eigenaar van Panoramio. groeten Berend

Ria Maat on May 25, 2009

Dit is een soort van antwoord op jouw reactie onder mijn cruiser....

Je hebt helemaal gelijk Berend. Die hits op Google was ik even vergeten, maar ik heb ook heel veel hits gezien bij foto's die amper op Pano stonden en dan klopt jouw uitleg niet meer.

Ja, gisteren gaf men wel aan dat ze met onderhoud bezig waren, maar of het daardoor al is verbeterd? Vanmorgen lukte het mij in ieder geval weer niet om op diverse sites te komen. Maar ja, afwachten maar.

Bedankt voor de info. Groeten van Ria

Chris10 © on February 17, 2013

Daar gaat ie dan Berend. Wat een prachtig schip hè. Als je Wikipedia leest is er de laatste jaren zo ONTZETTEND veel gebeurd met het schip. Ik heb dat niet allemaal benoemd, maar voorlopig is ie nog behouden en blijft zeker nog enkele jaren in Rotterdam liggen.

Ik had er al wel eens foto's van gezien bij anderen die er aan boord geweest zijn en/óf vlak langs gevaren. Ook een bijzonderheid!

Groetjes, Christien.

bdeh on February 17, 2013

Zoals hierboven te lezen valt had ik geluk dat ik foto's kon maken van dit fraaie schip Christien.

Trouwens de woningcorporatie Woonbron, die het schip had gekocht en laten restaureren is er bijna aan failliet gegaan. Uit mijn hoofd gezegd had men gerekend op ca. € 30 miljoen kosten, maar die liepen uit op ca. € 250 miljoen!! Maar zoals jij al zei is die gelukkig voor NL behouden gebleven.

Ik ben er in de 60'ger jaren op geweest, mijn broertje voer er op en zodoende kon ik de pracht en praal bewonderen. Groeten Berend

Chris10 © on February 17, 2013

Wat bijzonder Berend dat je er heel vroeger al op bent geweest. En nog meer bijzonder dat je broertje erop werkte. Hij maakte er dus verre reizen op, want dat gebeurde nog in die tijd. Dat van dat bijna faillissement had ik ook gelezen ja.

Groetjes, Christien.

bdeh on February 17, 2013

Ik wist niet wat ik zag Christien, marmeren trappen en alles heel erg groot en mooi. Mijn broertje heeft een aantal jaren bij de HAL gevaren. De ss Rotterdam voer destijds veel heen en weer van en naar New York. Maar hij heeft ook diverse cruises meegemaakt in de Cariben, Middenlandse zee en de laatste tocht van de Statendam, een wereldreis van -ik dacht zes- maanden. Omdat hij in de avondshift werkte, kon hij overal overdag van boord om iets te zien van de in die dagen exotische plekken. Groeten Berend

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

Photo details

 • Uploaded on September 2, 2008
 • © All Rights Reserved
  by bdeh
  • Camera: NIKON CORPORATION NIKON D80
  • Taken on 2008/08/04 17:58:09
  • Exposure: 0.004s (1/250)
  • Focal Length: 31.00mm
  • F/Stop: f/8.000
  • ISO Speed: ISO100
  • Exposure Bias: 0.00 EV
  • No flash

Groups