Onderweg naar Tenerife

Selected for Google Maps and Google Earth

Comments (4)

Trudi on October 25, 2009

Wouw! Wat een fantastische foto, Gradus! Mooi!, maar ook grappig vanwege de tekst hiernaast: We hebben op dit zoomniveau helaas geen afbeeldingen voor deze regio. U kunt Uitzoomen voor een breder overzicht. Nou, een breder overzicht dan op deze foto is haast niet mogelijk!

Gradus Hageman on October 25, 2009

Ik heb uit laten rekenen Trudi dat je op deze foto ca. 400km ver kunt kijken. Wat ik persoonlijk zo mooi vind behalve de kleuren, zijn de schaduwen veroorzaakt door de wolken. Op Tenerife worden deze wolken die uit het westen komen (van de Azoren) de passaat wolken en winden genoemd.

Gradus

G

Trudi on October 25, 2009

Ja, heel bijzonder, die schaduwen, Gradus! Tenerife beviel je wel? Vertel er eens wat meer over; kun je daar ook in de winter nog heerlijk in de zon zitten en in zee zwemmen? Met welk reisbureau had je geboekt? Wat zijn jouw aanraders?

Gradus Hageman on October 26, 2009

Ik kan er veel over vertellen Trudi, te veel om neer te pennen. Ik ben 2x nu op Tenerife geweest en heb daar veel kunnen zien. Het gekke is dat de temperatuur in de winter niet veel afwijkt van die van de zomer. Ik ben er in oktober en december geweest. Temperatuur nagenoeg geen verschil. Je kunt heerlijk in de zon zitten als je in het zuidoosten een plaatsje weet te vinden aan de kust. In de winter moet je niet 600meter hoog wonen want dan kan het flink koud zijn. Tenerife is met name beroemd om zijn Canadas. Dit is een nationaalpark op 2100m en ca. 13km in doorsnee. Middenin staat de hoogste berg van Spanje, de Teide, 3700m. De omgeving is vulkanisch en erg surealistisch. Je waant je op een andere planeet. Meestal boek ik bij het reisburo om de hoek, wel gemakkelijk en niet veel duurder dan internet. Geeft wel een plezierig gevoel. Auto huren doe ik wel via internet. De laatste reis naar Kos scheelde mij dat € 70,= Daar hebben we dus heerlijk uitgebreid van kunnen ontbijten in de vakantie. Aanraders: Je moet je goed realiseren dat de gemiddelde snelheid op T. ca. 35km is of lager. Dit is het gevolg van smalle wegen die de contouren van het gebergte volgen. Als je een rustige vakantie wilt houden en niet de hele dag in de auto wilt zitten is het belangrijk eerst de streek te selecteren waar je denkt het meeste te kunnen zien. Vooraf een boekje kopen voorkomt vaak teleurstellingen. Zoek dan een accomodatie. Wij hebben eerst het Noordwesten/zuiden gezien en de laatste keer het Noordoosten. Het zuiden is erg touristisch maar wel lekker warm en gezellig. De oostzijde is niet erg aantrekkelijk, droog en industrie. Aanrader: De canadas (centrum van het eiland) het Tanagagebergte in het westen en het Anaga gebergte in het noordoosten.

Succes Gradus

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

Photo details

 • Uploaded on September 23, 2008
 • © All Rights Reserved
  by Gradus Hageman
  • Camera: SONY DSLR-A300
  • Taken on 2008/09/12 20:54:53
  • Exposure: 0.003s (1/400)
  • Focal Length: 45.00mm
  • F/Stop: f/8.000
  • ISO Speed: ISO100
  • Exposure Bias: 0.30 EV
  • No flash

Groups