Oslo City Hall

Selected for Google Maps and Google Earth
Show more
Show less
Save Cancel Want to use bold, italic, links?

Comments (48)

József Menyhárt on May 17, 2009

Kedves Csaba!

Külön megkértél, hogy keressek szerkesztési, esetleg esztétikai hibát, hibákat a képeiden, az-az felhatalmaztál a negatív kritika gyakorlására, merthogy állítólag, eddig csak jót és szépet írtam a képeidhez! Be kell valljam, nem egyszerű dolog! Azt is megmondom miért! Azon túl, hogy nagyszerű képeid vannak, nagy a népszerűséged is, sokan látogatják és dicsérik joggal a képeidet, ami nem csak kimondottan a munkád minőségén múlik, hanem hatalmas szíveden, magas-szintű műveltségeden és nemutolsó sorban, finom modorodon! Na már most, OK, hogy erre feljogosítottál, de ez egy nyilvános oldal s még ez sem lenne különösebb baj, csakhogy talán minden képedhez, szép-számban vannak a szebbnél szebb dicséretek. Hogy néz ki, hogy most jön egy fickó és ellentmond, vagy legalábbis azt sugallja, hogy az előtte szólók, nem értnek a képelemzéshez, lám hibákat talál, ő az ész! A felhatalmazásra hivatkozni, a helyzet még-rosszabb, ugyanis az Rád vetne rossz fényt, mondhatnák, kerítettél valakit, akivel felülbíráltatod, az Ők véleményüket! Valahogy ez nem volna fer! Megálltam e képednél, hogy kicsit elemezzem, egy-két pici hibát találtam is, de mivel a képelemzésemnek az is része, hogy elolvasom a hozzászólásokat, rádöbbentem, hogy milyen zsákutcába keveredtem. Szerintem ezt csak más módon tehetem meg, vagy elsőként elemzem és véleményezem a képedet s ebben az esetben vállalom az ellenvéleményeket, mert nem én mondok ellent, mások véleményének, hanem fordítva, ami nem mindegy, vagy nem nyilvánosan, hanem privátba teszem azt! Üdvözlettel, József

Zabb Csaba on May 17, 2009

Kedves József! Megtaláltam... A fehérvárinál kerestem... Szóval erről nem kaptam korrekt értesítést... A "népszerűség" ne zavarjon. A dicséretek egy része szintén ne, mert én is a helyükön kezelem őket és ha megnézed (tisztelet a kivételnek!), akkor kezdenek szaporodni a hozzászólások, amikor kezdődik, vagy a vége felé jár a havi verseny. :) Én ugyan nem versenyeztem soha, nem is fogok, de valami előttem is ismeretlen okból szoktam szavazni... Így itt (is) többnyire a viszonzásokat látod. :) Ráadásul itt a túlnyomó többség külföldi, így változatlanul várom nyíltan a véleményt! Ebben a városban egyébként egyetlen normális képet sikerült talán csinálnom, nem épület van rajt... Ez egyike az amolyan "kötelező" turistaképeknek, nem tudtam máshogy csinálni én sem, és nem is tudom, hogyan lehetett volna, ezért is lenne értékes a véleményed! Hátha újból megpróbálom valaha...:) Nem hiszem, hogy bármilyen, a többitől eltérő vélemény azok felülbírálata lenne. Én, ha éppen sok van előttem egy képnél, ritkán szoktam végigolvasni őket és nem szokott zavarni, ha éppen kilógok a sorból. Ahol látom a hibát a saját képnél, szóvá is szoktam tenni, függetlenül a dicséretektől. Magyarul. A külföldiek aligha veszik a fáradtságot (főleg akik csak szavazatért jöttek), hogy lefordítsák... Nézd meg pl. az egyetlen alcsútdobozi képemet, ha a leírtakon kívül ott is találsz még hibát, azt is szívesen veszem, mert azt a képet valamikor (az ősszel elmaradt) szeretném normálisan megcsinálni... Köszönöm, hogy ennyit is foglalkoztál a képpel, azt én is látom, hogy ez max. "képeslap" (ez nálam nem dicséret!), de fogalmam sincs, hogy egy ilyen épületről lehet-e normális képet csinálni... Amennyiben igen, vissza kell mennem! :) Tehát kibúvó nincs, jöhetnek az észrevételek! Üdv, Csaba

Amelia Royan on June 1, 2009

I was in Oslo 3 weeks ago Csaba, and this Rådhus was surrounded by 100s of tourists from 2 large liners. You were lucky to get such a quiet photo of it. Apparently the brown bricks used come from somewhere near Oslo. I was told exactly where, but I can't remember :)

Greetings, Amelia

Zabb Csaba on June 2, 2009

Amelia, Thanks for your renewed visit and nice words. I've been there at the end of summer. We were the last tourists at many places, so there was no big crowd anywhere. I also can't remember from where these brown bricks came... :)

Kind regards, Csaba

Druella Ceville on February 2, 2011

After reading your comment I was about to tell you it is Oslo City Hall, but that was before I saw the title. You have found out:)

Zabb Csaba on February 2, 2011

Thank you very much, mettemarit.:)

All the best, Csaba

Giorgos Dimitriadis on March 27, 2013

Very well captured,YsL 1/3 Best wishes,George

Zabb Csaba on March 28, 2013

Thanks a lot George.

Best wishes, Csaba

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

Photo details

 • Uploaded on October 1, 2008
 • © All Rights Reserved
  by Zabb Csaba
  • Camera: NIKON CORPORATION NIKON D2X
  • Taken on 2008/09/01 15:46:17
  • Exposure: 0.003s (1/320)
  • Focal Length: 23.00mm
  • F/Stop: f/11.000
  • ISO Speed: ISO200
  • Exposure Bias: -0.33 EV
  • No flash

Groups