Lacrimile muntilor

Selected for Google Maps and Google Earth

Comments (11)

Diana Ullmann on December 11, 2008

e un HDR?

Iulian-Barcelona on December 11, 2008

Corrrrrect! am facut 5 poze focalizate pe manual(ca si la panoramice!)ca sa nu varieze profunzimea de camp,la focale si diafragme egale (deci in modul Manual)declansate de la distanta si cu ap. pe trepied.Am facut 5 expuneri succesive la intervale egale de 0.7EV.De orice alta maniera incercam sa nu supraexpun fundalul,primul plan iesea intunecat pana la disperare.

Iulian-Barcelona on December 11, 2008

la o focala de 150, la Olympus corespunde cu300mmm.Ca sa nu iasa miscata catusi de putin,(ca lentilele nu sunt de cea mai buna calitate)asiguri claritatea cu un timp de expunere cat mai scurt si, daca se poate, cu modul de declansare in rafala, ar veni un minim de 1/300 incercat la ISO 200 si diafragma maxim deschisa.Daca iese intunecata nu mai ramane decat sa cresti valoareaIS0,la400 sau chiar 800.O poza subexpusa nu face 2 parale iar daca e numai un pic neclara, e de aruncat!

Iulian-Barcelona on December 11, 2008

Prima data faci o proba pe automat si te uiti la histograma.In functie de ce nu-ti place intri in modul manual si variezi un pic t de exp, lasand aceeasi diafragma ca in automat.Daca tot nu iese multumitor, umbli si la diafragma dar iti va modifica profunzimea campului.Oricum, la Iso te joci numai daca nu-ti mai ramane altceva mai bun de facut.Pe aparatul meu, nu obtin rezolutie buna pesteISO400.

Iulian-Barcelona on December 11, 2008

Diafragma a fost de f11,Iso100,Texp. variind intre 1,6 sec si 1/15 cu o focala de 18mm(APS-c)

Iulian-Barcelona on December 11, 2008

Polarizatorul meu e un Hamma, nu stiu daca e bun sau rau,ca altul n-am incercat.da bine intre 40 si 100 grde fata de soare, niciodata bine cu fata sau cu spatele la soare sinici la focala sub 35mm.La 18-28 mm imi face niste brazde albastre pe cer de zici ca mai trebuie discuit un pic si gata, sameni..

Diana Ullmann on December 12, 2008

Buna! Ar trebui sa-ti deschizi un site cu ce stii despre fotografie. In romana nu sint prea multe de genul asta. Eu la ISO umblu f.rar. L-am setat pe AUTO ca sa nu-mi mai bat capul si cu asta. Citisem pe un site: cu cit inchizi diafragma mai mult cu atit creste profunzimea de cimp si invers. O diafragma deschisa la maxim e indicata pt. macro. De aia m-am mirat cind mi-ai zis ca ai obtinut un macro cu fundalul complet estompat cu f11. Probabil ceva n-am inteles eu.

Iulian-Barcelona on December 12, 2008

Folosisem teleobiectivul de 75-300.E modest ca performante optice si ca sa scot o definitie buna cat de cat, evit capetele de gama si-l folosesc intre100 si250,altfel, distorsioneaza si pierde mult din claritate din cauza aberatiilor optice.Acestea devin semnificative cu cat inchid diafragma , de aceea nu inchid mai mult de 16 nici la peisaje.Atata poate, atata da!Acela e un pseudo-macro dat find obiectivul folosit si diafragma de 11 dar nu am avut probleme cu fondul pentru ca subiectul era bine demarcat de planul al doilea, la mai bine de 10 m iar eu m-am situat la distanta minima de focalizare,a obiectivului, 1,5m.Nu stiu cum e la Olympus dar la Sony trece automat pe Iso100 daca trec pe unul din modurile M,A,P,sauS.Asa ca am tot timpul grija sa verific ISO ca sa micsorez timpul de exp cand nu mai pot juca cu diafragma.La subiecte dinamice utilizez masurare punctuala aluminii pentru ca focalizeaza mai rapid decat aria largita si focalizarea continua.Modul preferat ePrioritatea de expunere S ca sa controlez mai bine timpul.De obicei peste 1/400.La subiecte statice trec pe masurare cu arie extinsa, focalizare simpla si moduld e prioritate de Deschidere-A.Oricum, prima poza e pe automat ca sa vad histograma si valorile alese de aparat la conditiile de lumina date, dupa aia incep sa ma joc la rotite.

stelavali on January 15, 2009

Ca sa ne alaturam conversatiei si sa continuam in acelasi registru de explicatii si aprecieri tehnice, de la nivelul nostru de "hai sa ne dam si noi cu parerea" putem spune:Perfect!Good job!

Cristi Ilie on January 24, 2009

Poate ca nu am inteles eu bine discutia, dar eu cred ca poti sa pierzi din "calitate" si din cauza focalei mari care este direct proportionala cu timpul de expunere si mai putin din cauza aberatiilor optice (chiar daca fotografiezi pe trepied - pe trepiede profi e alta discutie).

Iulian-Barcelona on January 24, 2009

Salut Cristi! E cum spui!Calitatea(definitzia) scade cu cresterea focalei dar e direct proportionala cu diametrul diafragmei

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

Photo details

  • Uploaded on December 11, 2008
  • © All Rights Reserved
    by Iulian-Barcelona

Groups