Oerhuis

Selected for Google Maps and Google Earth

Comments (4)

Erik van den Ham on December 29, 2008

Prehistorische nederzetting

Vanaf de Koningin Wilhelminalaan valt allereerst het prachtige witte hoofdgebouw op. Daarachter strekt zich 3 hectare grond uit.

Die 3 hectare biedt wat ons betreft 1001 mogelijkheden voor recreatie en educatie. Hier vindt u een voetbal- en een volleybalveldje. Een ‘openluchtvergaderplaats’ rond een boom. Er is een speelbos, waar kinderen hutten kunnen maken. In hun modderige verblijfplaats liggen de wilde zwijnen niks te doen. Er is een moerasgebied met een kikkerpoeltje. Een vlinderberg, die in de lente opfleurt en bont kleurt. En er is natuurlijk nog de wensboom die op kinderen een magische aantrekkingskracht heeft.

Onze eigen prehistorische nederzetting, dat is zonder meer het meest spannende en bijzondere dat we op ons eigen terrein te bieden hebben. De nederzetting bestaat uit drie zeer authentiek nagebouwde huizen. Eén uit het stenen tijdperk en twee die laten zien hoe mensen in de bronstijd leefden. Verder vinden we hier verschillende soorten ovens om op prehistorische wijze aardewerk en brood te bakken. Op de akker groeien oorspronkelijke gewassen, zoals granen en groentes die gebruikt worden bij het bereiden van prehistorische maaltijden.

Deze huizen vormen het inspirerende decor om op prehistorische manier aan het werk te gaan. In de nederzetting blijkt dat vroeger niets vanzelfsprekend was. Want hoe maak je eigenlijk een lekkere soep, als je om te beginnen niet eens vuur hebt? Hoe blijf je warm als het koud wordt? Hoe kook je soep als je geen ijzeren pan hebt?

In het prehistorisch dorp mag iedereen alles zelf doen! Zelf vuur maken. Van vuurstenen een messcherpe pijlpunt fabriceren. En die dan weer op een speer vastmaken. Je eigen mand vlechten van wilgentenen of een trechterbeker van klei maken! Van meel en melk deeg maken.

Echte prehistorische pannenkoeken bakken. Oeroude linzensoep bereiden. Dan zie je vanzelf dat je water ook aan de kook kunt krijgen door er kokendhete stenen in te leggen. En bij het vuur vertellen we natuurlijk spannende verhalen. Zo’n dag in de prehistorie vergeet je nooit meer! En je ontdekt dat we best veel ontzag voor de mensen van toen mogen hebben.

Tekst afkomstig van residentie.net

Nico Huising on December 29, 2008

Hey Erik,

Gweldig mooie serie heb je weer geupload. Geweldig ook de informatie die je er altijd bij zet.

Groetjes Nico

Thai pix Wildlife ph… on December 29, 2008

Helemaal eens met Nico, een pracht serie Erik!!

Groeten, Michel

Isabel Marques on December 31, 2008

A very nice picture, Cheers, HAPPY NEW YEAR 2009!! Isabel December contest

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

Photo details

  • Uploaded on December 29, 2008
  • © All Rights Reserved
    by Erik van den Ham

Groups