Tank T-34 PB070165-2

Selected for Google Maps and Google Earth

Comments (5)

S@sy on May 6, 2010

Szia Zoli!

Nagyon jó fotó!Ott még megvan az alföldön?

Itt is volt Fehérváron,de már lebontották:-((((

Üdv, Sanyi

A. Zoltán Sárdi (pho… on May 8, 2010

A székesfehérvárinál is voltam egy párszor - 1969-ben a Balaton felé félúton, még bringával(!) is - de vagy 20 éve(?) eltávolították a dombról...

Viszont ma egy hete, Munkács-on egy körforgalomnál készítettem pár képet egy T34-esről.

Ott nem volt útban...

Üdv.: 'SAZ BP'

S@sy on May 8, 2010

Zoli!

Én vagy harminc éve csináltam képeket a fehérváriról diákat.Nem tudom lehetne e digitalizálni,esetleg te tudod a módját?

Üdv: Sanyi

A. Zoltán Sárdi (pho… on May 8, 2010

Nem akarok reklámot csinálni - de mégis! Nekem is rengeteg negatívom és diám van, amelyek digitalizálását magam kezdtem el, egy direkt erre a célra vett (akkor még nagyon drága) szkennerrel... (HP 5470 - ahol a ...'70' jelenti a film-szkenner kiegészítőt)

A középső gyerekem - a fiam - 'vetette a szememre' egyszer, hogy neki "nincs egy gyerekkori fényképe sem"... :-( Elkeseredtem és egész ősszel, éjszakákba nyúlóan szkennelgettem a rengeteg filmet, hogy karácsonyra átadhassam neki CD-n a 'hiányzó gyerekkorát'. Mire a családjával - karácsony napján - a kocsival tolatott be hozzánk, akkorra sikerült elkészülni vele, az utolsó pillanatban! ;-)

És még ott voltak pl. az 1982-83-as kuwaiti képeim is - ezeket is digitalizálgattam a készülékemmel. Aztán itt az Auchan-ban a FotoMarket nevű cégnél (ahová a filmeimet hordtam előhívni) megtudtam, hogy régi filmeket is digitalizálnak és CD-re írnak - nem is túl drágán! Egy próba után, sorra behordtam a régi filmeket, mert össze sem lehetett hasonlítani a minőségüket! Az én 80.000 Ft-os masinám, meg az ő többmilliósuk között, akkora a különbség, mint a Trabant meg a Volvo között... ;-) Egy a gond csak: ők nem 'forgatják be' a képeket - de hát ez legyen a legnagyobb problémám! Kétféle felbontással kérheted, én a nagyobbat (jobbat) kértem, mert alig drágább... (Ld.: a kuwaiti képeket, amelyek már lebutított, utólag digitalizált régi fotók!) Volt, hogy 1-2 óra alatt - míg vásároltunk - már CD-n volt 8-10 tekercs film! (Ennyi ráfér!) Diát is vállalnak - de az kb. 1 hét volt, mert egy központi laborba viszik. Jó ha 'csíkban' viszed, de úgy tudom, keretes diát is vállalnak, talán egy kis felárral(?) A neten is fenn van a cég, bizonyára könnyen rátalálsz, mindenféle műszaki kütyüket árul ez a bolthálózat.

Remélem, segítettem!

Üdv.: 'SAZ BP'

S@sy on May 8, 2010

Szia Zoli!

Köszönöm a részletes, és kimerítő tanácsod!

Üdv? Sanyi

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

Photo details

 • Uploaded on January 11, 2009
 • © All Rights Reserved
  by A. Zoltán Sárdi (pho…
  • Camera: OLYMPUS IMAGING CORP. FE115,X715
  • Taken on 2007/11/07 14:45:03
  • Exposure: 0.017s (1/60)
  • Focal Length: 13.70mm
  • F/Stop: f/4.500
  • ISO Speed: ISO64
  • Exposure Bias: 0.70 EV
  • Flash fired

Groups