*What happened with this Tree :-)

Selected for Google Maps and Google Earth

This photo is part of a series of photos...

Show more
Show less
Save Cancel Want to use bold, italic, links?

Comments (84)

Chris10 © on March 19, 2009

The sand ander the roots was blowing away by the wind ddarka. Thank you very much for your kind comment.

Cheers from Holland, Christien.

QueenDrakula on March 19, 2009

Super!!! Geweldige foto Chris10!!!!

Chris10 © on March 19, 2009

Het was een schot in de roos Queeny. Dank je...

Elvi11 on July 23, 2009

Do you know what happened :-)? Very interesting photo.

Greetings from Croatia, Elvira

Chris10 © on August 4, 2009

Hi Elvira. The tree is living in sanddunes. And because the sand is blowing away, the roots are coming out of the sand.

Thank you for your nice comment.

Cheers from Holland, Christeen.

Elvi11 on August 5, 2009

Thank you for your explanation Christeen.

Elvira

Chris10 © on August 5, 2009

You're welcome Elvira.

Greetings, Christien.

Feitse Boerwinkel on September 7, 2009

Hallo CHRISTIEN,Laat ik beginnen met je te complimenteren met deze unieke foto want ik denk wel dat er zo niet nog een boom op deze aardbol is te vinden en ook bedankt voor het showen van dit plaatje.Ik liep vandaag weer eens door jouw gallerij en stootte voor het eerst op deze foto.Toen ik zag waar die genomen is kwam een wereld van herinnering naar boven: Ik woonde in de vijftiger jaren in Bandung(JAVA)en kwam met vader ,moeder en broers om de paar jaar naar Nederland.In 1952 en 1956 logeerde ik enkele malen bij de familie Berghauser-Pont in de directeurs-woning van sanatorium "Zonnegloren".bij die gelegenheden vertoefde ik vaak in de daarom heen liggende bossen en zand verstuivingen en ik zal nooit vergeten hoe ik toen van die natuur genoot.Ik zie nu op Wikipedia dat Zonnegloren helemaal niet meer bestaat maar op Google kan ik nog wel die ambtswoning van de toenmalige directeur zien juist bij de knik in de SOESTERBERGSE straatweg.Het is lang geleden maar bij het zien van jouw foto en de bijbehorend kaartje ging mijn rikketik toch weer wat heftiger te keer.Ik hoop dat je me niet kwalijk neemt dat ik zo reageer.Ook nog dank voor de uitgebreide uitleg, geweldig.

Hartelijke Groeten , FEITSE.

Chris10 © on September 7, 2009

Dag Feitse.

Wat mooi om te lezen dat er zoveel herinneringen bij je boven kwamen. Dat is alleen maar fijn. Ik heb het idee dat er heel veel mensen zijn, waarbij er herinneringen naar boven komen als ze via Google Earth op foto's stuiten van plekjes waar ze bv geboren zijn of in vroeger tijd gewoond hebben. Het is mensen eigen om juist die plekjes op de kaart op te zoeken.

Zo kreeg ik ooit bericht van iemand uit Australië wiens opa onderwerp was voor het standbeeld voor de gevallenen in WO II in Zwolle. Hij kan niet wachten om het met eigen ogen ooit te zien.

Ik heb net ook even opgezocht wat er met Zonnegloren is gebeurd. Wat een geschiedenis. Ik denk dat ik op het kaartje hiernaast nu zie waar het gestaan heeft. De lanen in de vorm van 'zonnestralen' zijn goed te zien. Ook het huis wat jij bedoelt en waar je dan vroeger je vakanties hebt doorgebracht denk ik te zien. Wat mooi zeg.

Ik hoop dat je herinneringen lang levendig zullen blijven. Ik weet niet waar je nu woont, maar misschien is het wat om daar weer eens een kijkje te nemen... Kan je gelijk de boom opzoeken. Op zich steekt ie niet zo heel erg ver boven het zand uit. Het is meer de hoek, waarop ik de foto genomen heb, die hem zo uniek in beeld brengt.

Groetjes en wie weet. Misschien vind je nog meer herinneringen in mijn gallerij. Kijk rustig verder :-)

Dag en nog een prettige dag, Christien.

Chris10 © on March 29, 2010

Moet je natuurlijk een mooie dag uitzoeken als je gaat Hans. Eerst even naar de lucht kijken :)

Het zijn gewoon recht toe recht aan velden. Niks meer en niks minder. Maar vaak wel met allerlei verschillende soorten en kleuren. Ik vind ze in ieder geval prachtig en vele met mij, aan de kijkersaantallen te zien. Misschien gaan er dit jaar wel heel veel mensen daar kijken, omdat ze die foto's gezien hebben. Hahaha...

Groetjes, Christien.

En die boom, wat moet ik er nog van zeggen. Het is een fantastisch artistieke boom. Ben er nog eens geweest op een avond. Toen was het er ook schitterend. En in de bomen zaten allemaal kraaien, dat was toch zao'n aparte ervaring, al dat gekras van die beesten. Hier mijn fotoosdaarvan.

T NL on March 30, 2010

Ha Christien, ik zie deze foto de laatste tijd af en toe weer opduiken in m'n 'conversation list' en ik ben er nog lang niet op uitgekeken! Wat een prachtige opname is het toch. :)

Groeten, Tomas

Francine Verweij-Ban… on March 30, 2010

Ohh nice nature's creation!

Maybe this tree have just rested from a walk! Haha.. just kidding.

Nice shot Christien.

Greetings, Francine

Chris10 © on March 30, 2010

Hoi Tomas, hij IS mooi hè? Ik zou zeggen: blijf kijken :-)

Hi Francine. I'm very glad you like my pictures. And also this one :-)

Feel free to have a look again and again, when you have time enough...

Cheers, Christien.

AL1612 on April 8, 2010

Cool! This great tree not only gets the 1000th view from me but also a YS!

Kind regards, Anette

Chris10 © on April 9, 2010

Thank you very much Anette for your Y* and lovely comment. You're great to give it to me. Now it's 1005 ;) Best wishes, Christien.

Geerten on April 13, 2010

rommel ik wat rond in GE en zie ik dit.... leuk. was er vanmiddag in de buurt.

Geerten

Paul Strasser on April 17, 2010

Dat is wel heel bijzonder. Laat hem maar niet al te ver weg lopen :-)

Een prachtige opnamen.

Groetjes, Paul

els f on April 17, 2010

Is dat deze boom?? Wat een aparte wortels zeg!! hij heeft flink lange tenen..! ik kan me voorstellen dat je dit een geweldige boom vindt.. groetjes, Els

Chris10 © on April 17, 2010

Als je dan in de buurt was Geerten, had je ook even moeten gaan buurten bij die boom. Hij staat er nog steeds hoor en heeft zijn wortels nog steeds hoog boven het zand staan ;)

Nee hoor Paul, hij loopt niet weg. Zit nog steeds goed verankerd, zag ik gisteren.

En ja Els, het is deze boom. Wat een mooi exemplaar hè? En als silhouet doet ie het ook goed, zoals je zag bij die ondergaande zon. Deze foto heb ik met de zon in de rug genomen, vandaar die aparte blauwkleur, zoals ik wel vaker zie, juist tijdens of vlak na zonsondergang.

Op pagina 1 van de berichtjes bij deze boom, heb ik een heel interessant stuk geplakt over het ontstaan en de toekomst van deze 'Lange Duinen'. Elk jaar moeten ze weer veel zand van Noord/oost naar Zuid/west terugbrengen, anders gaat het de verkeerde kant op met deze Duinen.

Hartelijk dank voor jullie leuke reacties, ben er heel blij mee. Groetjes, Christien.

hlegallais on August 12, 2010

wonderfull, somme Et went to look!!!, like, hervé

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

Photo details

  • Uploaded on February 8, 2009
  • © All Rights Reserved
    by Chris10 ©

Groups