上海人民公园 -People's Park Shanghai 1985

Not selected for Google Earth or Google Maps [?]

Comments (5)

László Pazár on January 23, 2011

Szeretném is megtanulni a 泰姬志 !

kriszta13 on January 23, 2011

Próbáltam én, de nem sikerült ... hiányzik a belsö nyugalmam.

László Pazár on January 24, 2011

Ez a hír nem dob fel, mert azzal én sem rendelkezem....

GyurIca on April 4, 2014

Kedves Christa!

Átfutva a Kínában készített oldalaid végig az járt az eszemben, hogy milyen óriási változáson ment át ez az ország - amibe belebotlottam úgy láttam 1985 körül készülthettek az első feltett fotóid - az elmúlt 30 év alatt. Én 1998-ban Hong Kong visszatértét követő évben jártam ott, egy olyan egykor 1500 fős halászfaluban ahol 15 év alatt 1,5 milliós világváros nőtt ki a földből. Modern iparral, infrastruktúrával, szállodákkal, szórakozóhelyekkel, de egy zárt városként működött, belépés csak engedéllyel a kínaiaknak. A különleges gazdasági övezet egyik városa és akkor még csak a fele épült meg a betervezett 25-nek a keleti régióban. Azóta eltelt 16 év és Kína számottevő gazdasági nagyhatalom lett. Kitartóak!!! Most már jóval nyitottabbak a világra és nagyon betört a nyugati kultúra és életérzés. Persze óriásiak a különbségek a modern nagyvárosok és a belső területek falvainak lakói között.

L

Üdv,

GyurIca

kriszta13 on April 5, 2014

Kedves GyurIca!

Az óriási változásokat nézve, fél szemem sír és fél szemem mosolyog.

Nagyon érdekes és izgalmas időszakban éltem én Kinában. Majdnem egyidejűleg Keleteurópával ott is egyfajta reményteljes tavasz volt, amely szomorú végének már nem voltam szemtanúja, hazatérésem után csak a német TV-ben láttam.

A gazdasági fejlesztés tényleg bámulatos és elismerésre méltó. Örülök neki amennyiben párhuzamosan növekszik a nyítottság, a szabadság és az átlagos emberek életszintje. Amennyiben pedig ebben a csillogó-villogó világban az emberek többsége nyomorban él, nem tudnék a szép arculatnak se tiszta szívből örülni.

Lehet hogy ma sokkal könnyebb lenne Kinában utazni. Akkoriban inkább kalandos volt számomra, de (talán ezért) szép és kedves élményekben volt részem.

Köszönöm kedves látogatásotok és érdeklödéseteknek!

Üdv.: Christa

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

WorldChinaShanghai

Photo taken in People's Square, Huangpu, Shanghai, China, 200000

Photo details

  • Uploaded on February 21, 2009
  • © All Rights Reserved
    by kriszta13
    • Camera: HP ScanJet 3770
    • Taken on 2005/01/30 00:10:16

Groups