A Dóm és a Campanile

Selected for Google Maps and Google Earth

Comments (8)

János Martini on February 27, 2009

Ezt a sorozatot amelyet Siena-ban készítettem 2008-ban, Toscana-ban élő Christa-nak ajánlom!

A Campanile építését a város fénykorában, a XII. században kezdték, román stílusban; Niccolo Pisano fia, Giovanni tervei szerint alakították ki, gótikus elemekkel díszítve. E régebbi olaszosan román-gótikus épület kereszthajójánál egy francia gótikus stílusú katedrálist kezdtek emelni olyan méretekben, hogy ez legyen a Dóm főrésze, melynek a hatalmas régebbi templom csak szerény kereszthajója maradt volna. A nagy álmot azonban elsodorta az 1348. évi szörnyű pestis, amely egy időre megbénította a város életét, elvitte az építtetőket, munkásokat és az anyagi erőket is. Így a nagy mű csonka maradt. De áll a régi Dóm, amely furcsa vegyülete a város gótikus szellemének, a Pisából ideszivárgott hellenisztikus hatásoknak és dél-itáliai normann-szaracén stílus festőiségének. Így valami különös ötvözet jött létre, amely merőben más, mint a Siénára jellemző szigorú tartás. Mintha a város kilépett volna saját kereteiből, hogy isten dicsőségére valami különlegeset alkosson.

+ Torrente + on February 27, 2009

Húúú! Ezt még nem láttam élőben, csak itt először! Csodálatos! Üdv Sanyi

kriszta13 on February 28, 2009

Csodálatos ez a felvételed, **János*! Ez is csillagos kép :-))

Üdvözlettel: Christa

Gabor Retei on February 28, 2009

Szia János!

Gratulálok az új képekhez!

Előjöttél megint "Nagy Ágyukkal"!

Gábor

János Martini on March 1, 2009

Szia Gábor!

Köszönöm a látogatásod és a dicsérő véleményeidet a Sienai sorozattal kapcsolatban.

Azt nem tudom, hogy a Toscanai fotóim azok "nagy ágyúk"-e? Viszont azt hogy érzelmileg rendkivül kötödöm hozzájuk, az talán érthető mert családi vonatkozása-kötödése is van...

Az elmúlt év májusában Toscanaban 768 felvételt készítettem, melyek feldolgozva és archiválva vannak. A Toscanai felvételeimből még nagyon sok vár arra, hogy nyilvánosságra kerüljenek, de én úgy gondolom, hogy hiba lenne egyszerre felrakni és megmutatni Őket. Az a tapasztalom, hogy nincs nagy érdeklődés a Toscanai fotóim íránt, de ez nem zavar. Lehet hogy rosszak a fotóim....Sokkal jobban örülök annak, hogy a fotósbarátaim, ismerőseim megnézik a fotókat és megértik azon üzeneteimet ami szeretnék a fotókon keresztül átadni. Nekem ez a legfontosabb....

Üdvözlettel: János

Argenna on March 1, 2009

A beautiful photo!

I wish to all of you Panoramio friends a beautiful spring with many joys, like is the first Day of Spring , March 1 in my town. The sky is translucent blue and clear , the sun shines on the sky, a beautiful days like this I wish to all of you every day . A flower from the spring`s ambassadors.

Greetings from Iasi, Romania , Argenna .

János Martini on March 1, 2009

Argenna!

I say thank you for it your visit and the darling you praised it! Back yes after the long winter slowly here the spring, about which I am glad very much,! I wish additional successes!

Greetings from Budapest: János

Schein István on March 6, 2009

Lehet versenyben vannak, hogy ki a magasabb???

Nagyon ügyesen "összehoztad" azt a kettő "kis apróságot".

István

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

János Martini
1118 Budapest, Magyarország

Photo details

 • Uploaded on February 27, 2009
 • © All Rights Reserved
  by János Martini
  • Camera: NIKON CORPORATION NIKON D40
  • Taken on 2008/05/06 08:42:13
  • Exposure: 0.004s (1/250)
  • Focal Length: 32.00mm
  • F/Stop: f/10.000
  • ISO Speed: ISO250
  • Exposure Bias: 0.00 EV
  • No flash

Groups