Ronda

Selected for Google Maps and Google Earth

Comments (20)

A.Lebacq on May 9, 2009

Spectaculaire opname Bert, maar ook een spectaculaire HDR ,heel knap.

Greetings Arthur

Bert Kaufmann on May 9, 2009

Dankjewel, Arthur, voor je bezoek en je immer vriendelijke commentaar.

Frank Hebestreit on May 9, 2009

Traumhafte Landschaft und ein grandioses Viadukt!!! Sehr schön anzusehen! Gruß Frank

juncujuncu on May 10, 2009

great shot...very nice landscape...

Bram van Broekhoven on May 10, 2009

Schitternende foto Bert, die zou ik ook wel willen maken.

Groetjes, Bram

Bert Kaufmann on May 10, 2009

Danke vielmals / thank you very much / heel hartelijk bedankt !

Frank H.

Juncujuncu

Bram

Deppr on May 11, 2009

Ik bewonderde deze foto, Bert, en toen dacht ik: ik ben vaker in Ronda geweest.. En dat klopt, want je hebt eerder een foto van Ronda geplaatst (een stuk of wat foto's geleden) die je vanaf ongeveer hetzelfde standpunt hebt genomen. Mijn voorkeur gaat uit naar de foto die je hier hebt geplaatst. De foto is meer helder en die wolk die daar van rechts komt aandrijven (of wegdrijft; ik weet niet hoe de wind woei) is veelbelovend. Maar ik weet nog steeds niet wat die poort is (of was). Dat houdt me bezig, dat merk je wel.

Ria Maat on May 11, 2009

Dit is net een opname uit een sprookjesfilm Bert. Een decor dat men heeft achtergelaten...

Een heel mooie droomfoto!

Groet van Ria

Bert Kaufmann on May 11, 2009

M'n beste Deppr, inderdaad vond ik zelf later deze foto van Ronda mooier. Bij de andere heb ik een olijfboom rechts in beeld, dat geeft diepte. Maar die dieptewerking is niet nodig, want die heeft de foto vanuit dit perspectief van zichzelf. Bovendien kreeg ik deze na bewerking contrastrijker en voller van kleur. De oude stadskern van Ronda wordt in tweeën gedeeld door het ravijn dat de Tajo-rivier heeft uitgesleten. Teneinde de twee stadsgedeelten te kunnen verbinden is deze brug gebouwd over het ravijn.

In Wikipedia vind ik het volgende: In 1616 werd een brug met een enkele boog (de Puente Viejo) over de Tajo gebouwd, die de eerder ingestorte Arabische brug verving. Met de bouw van de huidige Puente Nuevo werd begonnen in 1751 door Martín de Aldehuela en duurde 42 jaar. De brug geldt als hét symbool en trekpleister van Ronda en onder de brug werd een gevangenis gebouwd. De Puente Nuevo is een van de meest gefotografeerde bouwwerken in Spanje. Het verhaal gaat dat De Aldehuela òfwel van zijn eigen brug viel bij het graaien naar zijn afgewaaide hoed, ofwel zelfmoord pleegde door van zijn voltooide levenswerk te springen. Hij stierf echter in Málaga in 1802 een natuurlijke dood.

Bert Kaufmann on May 11, 2009

Beste Ria, dank je wel voor je aardige commentaar! Dit is, zoals ik hierboven aan Deppr schrijf, één van de meest gefotografeerde objecten van Spanje. Het schouwspel ter plekke is onvergetelijk, zodat ik het dan ook nìet kon laten mijn exemplaar op de wereld los te laten .. !

Frank Hebestreit on May 12, 2009

Ich gebe dem Bild noch ein best of! Gruß Frank

Tjeert.Mensinga © on May 12, 2009

Heel erg mooie HDR opname Bert,trouwens de hele serie vind ik prachtig,maar deze gaat naar m,n verzameling! groeten Tjeert.

Fred Fouarge on May 15, 2009

Prachtige foto Bert ben ik ook ooit geweest!!!

Guido Musch on May 16, 2009

Mooi!

Bert Kaufmann on May 18, 2009

Bedankt / danke / thanks

Frank

Tjeert

Fred

Guido

Hartelijke groet / herzliche Grüße, Bert

Rhitamvar Ray on May 20, 2009

Fabulous!!!Beautiful architecture..It s a Fantasy place..I like visit it one day:)

Rhivu.

Bert Kaufmann on May 20, 2009

Thanks for your nice comment, Rhivu.

Feitse Boerwinkel on June 7, 2009

Hi BERT,al survend kom ik nu pas op deze mooie foto, die voor mij ook een herinnering in houdt.Jaren geleden was ik daar boven met mijn echtgenote die toen heel slecht ter been was waardoor wij niet meer dan twintig meter van onze auto weg konden lopen.Mijn vrouw wilde absoluut die brug zien met eigen ogen nadat zij er het nodige over had gelezen.Parkeren dicht bij die brug was een onbegonnen zaak.Mijn Karin spreekt echter vloeiend SPAANS en vroeg van uit de auto aan een surveillerende agent of hij een parkeer gelegenheid wist waarop deze tegen haar zij dat we de wagen wel een paar minuten bij hem konden laten staan en absoluut binnen tien minuten terug moesten zijn want dan werd hij afgelost.En zo gedaan.Een leuke en dankbare herinnering.Dank voor deze foto.

Groeten Feitse.

Bert Kaufmann on June 7, 2009

Beste Feitse, wat een prachtig verhaal! Het doet me goed dat ik met deze foto aardige herinneringen bij je naar boven haal. Is Karin nu weer goed ter been?

Hartelijke groet, Bert

SlobaSerb on April 1, 2010

When I see such a marvelous and ancient architectural masterpieces I'm sick of the internet and satellite and haste and greed that is all around us. All great material things are already made. Sorry for my philosophical mood. This is a wonderful photo. This is a wonderful gallery.

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

Photo details

 • Uploaded on May 8, 2009
 • © All Rights Reserved
  by Bert Kaufmann
  • Camera: Canon EOS 400D DIGITAL
  • Taken on 2009/04/20 11:49:35
  • Exposure: 0.005s (1/200)
  • Focal Length: 33.00mm
  • F/Stop: f/9.000
  • ISO Speed: ISO200

Groups