Roerdal bij Paarlo

Selected for Google Maps and Google Earth

Comments (12)

aggeliki.k on May 21, 2009

Wonderful image, excellent shot.Congratulations.

Bert Kaufmann on May 21, 2009

Thanks, aggeliki.k !

Ria Maat on May 22, 2009

Heel mooie compositie van iets simpels. En dat vind ik heel knap Bert, om dat te zien. Dus op zich is het een heel mooie foto, maar er is iets wat ik helaas niet zo prachtig vind bij al dat hoogaangeschreven HDR-gebeuren en dat zijn die witte vlekken in de wolkenlucht. Ik vraag me af of dat is te voorkomen. Begrijp me goed, ik heb er zelf totaal (nog) geen ervaring mee, dus ik zit misschien zomaar wat in de ruimte te kletsen/schrijven over iets waar ik geen verstand van heb.

Groetjes, Ria

Bert Kaufmann on May 22, 2009

Ik zal van deze reeks een non HDR-versie uploaden, Ria. Eens kijken wat je daarvan vindt. Ik stel je mening bijzonder op prijs.

Hartelijke groet, Bert

Feitse Boerwinkel on May 23, 2009

Deze is sprekender dan de niet bewerkte versie; alleen zou je het veld met de nieuwe aanplant nadat je de lucht hebt "getekend" opnieuw iets brighter kunnen maken. Als je eenmaal met HDR begint ben je een tijdje bezig voordat je tevreden kan zijn. De ene bewerking maakt een vervolg bewerking noodzakelijk en dat is het lastige van HDR.Ik moet vaak het uiteindelijke resultaat weer wegpoetsen omdat ik het niet meer goed kan krijgen.Ik bewaar dan ook alle bewerkte foto's separaat naast het origineel.Groeten FEIKA

Ulrich_H on May 23, 2009

Oh ja, Bert, dat is een mooi beeld en een mooi plekje.

Bert Kaufmann on May 25, 2009

Dankjewel, Feika en Ulrich.

Ik heb m'n twijfels over HDR zo nu en dan. Enerzijds haal je contrast, kleuren en diepte er enorm mee op, anderzijds kun je soms rare artefacten krijgen, zoals in de wolkenlucht in deze foto. Deze zijn vervolgens vrij moeilijk te corrigeren.

Deze artefacten vind ik in bovenstaande foto vrij storend.

Ulrich_H on May 25, 2009

Bert: Als jij met Photomatix Pro werkt, kun je nog steds iets veranderen.

Fred Fouarge on May 28, 2009

Ik vindt het een goede foto,,,zelf houd ik helemaal niet van fotos die bewerkt zijn,,,ik ben meer voor de werkelijkheid. Het enige wat ik nog doe,,,is via PICASA het contast wat versterken of de kleur,,,,door Brightness of Saturation.

Bert Kaufmann on May 29, 2009

Dus bewerk je nog wel een heel klein beetje, Fred. Niet erg hoor, worden ze doorgaans alleen maar sprekender van. Maar je moet niet doorschieten inderdaad.

Peter Bongaerts on November 20, 2009

Dit is niet het "Roerdal bij Paarlo" maar het "Roerdal bij Herkenbosch" met op de achtergrond de monumentale hoeve "Hammerhof".

TheiMoors_ on May 20, 2010

Ik zou zeggen, Melicker Ooh(é).

Overigens bewerken vind ik prima, als je er maar niets van ziet of je meteen door hebt dat het bewerkt is. Old School, hé Fred! Bij deze foto in het bijzonder had ik de onbewerkte niet willen zien. Bert, kun de de onderkant niet onafhankelijk van de bovenkant HDR-en, zodat je de lucht minder schwung geeft (en dus geen witte vlekken, rode bomen of groen water oproept)?

Groet, Thei

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

Photo details

 • Uploaded on May 20, 2009
 • © All Rights Reserved
  by Bert Kaufmann
  • Camera: Canon EOS 400D DIGITAL
  • Taken on 2009/05/17 14:31:22
  • Exposure: 0.004s (1/250)
  • Focal Length: 70.00mm
  • F/Stop: f/9.000
  • ISO Speed: ISO200

Groups