Jeker rivier in Maastricht (non HDR)

Selected for Google Maps and Google Earth

Comments (7)

Bert Kaufmann on May 22, 2009

Voor Ria Maat. Geen HDR. Wel nog veel groen, maar wellicht minder prominent en evenwichtiger.

Bram van Broekhoven on May 23, 2009

Vind de HDR versie mooier Bert maar deze is ook niet verkeerd hoor

Groetjes, Bram

Ria Maat on May 23, 2009

Hallo Bert, BRAM is me dus al voor geweest. Dan is het moelijker een eigen mening te geven, want dan durf ik minder. Tenslotte ben ik maar een amateur, weet je.

Maar goed, deze foto heeft inderdaad wel wat te veel (mooi gekleurd) groen. Daardoor wordt de rechterkant "saai". Maar de lucht is minder dreigend. Dat dreigende is bij veel HDR foto's beslist mooi. In dit geval (die andere foto dus) echter niet zo, omdat het onderwerp te "lief" is. Niet stoer genoeg, denk ik. Hopelijk heb ik het duidelijk genoeg uitgelegd. En nogmaals: ik ben geen prof!!! Jij moet doen wat jij mooi vindt.

Het is vaak erg moeilijk en lastig om te discussiëren via reacties, omdat je niet gelijk tegenspraak krijgt. Ik heb het gevoel dat we dan eindeloos kunnen doorgaan.

Groetjes van Ria

Bert Kaufmann on May 23, 2009

Oh, ik vind je helemaal niet bazig, Ria, integendeel. Wat Panoramio voor mij leuk maakt is proberen en nog eens proberen en over die probeersels ervaringen en meningen delen. Ik ben ook een beginnend amateurtje, tenslotte.

Jouw mening vind ik altijd opbouwend en helder, dus daar kan ik wat mee. Dan probeer ik nog 'ns wat anders en wacht af wat men daarvan zegt. Heel leerzaam! En dan houden we ook weer op met 1 foto en gaan verder met de reeks.

Dus ga vooral zo door, m'n beste Ria. Jij bent 1 van de mensen die het verpozen op deze site aangenaam maakt.

Hartelijke groet uit Roermond, Bert

Frank Hebestreit on May 23, 2009
Als HDR gefällt es mir besser. Dort hat das Bild mehr Farbtiefe und Natürlichkeit. Aber wie Ria schon sagt es ist Geschmackssache. Wichtig ist das man Spass am fotografieren hat und das einem die Bilder selbst gefallen. Gruß Frank

Zoals HDR voor mij alsof het beter. Hier de foto heeft meer diepgang en natuurlijkheid. Maar hoe Ria zegt het is een kwestie van smaak. Het is belangrijk dat u geniet van fotografie, en zelfs nog graag de foto's. Apology met vertaling programma. Gruß Frank

Ria Maat on May 23, 2009

Goed Bert, we gaan (af en toe) gewoon weer in discussie. Die FRANK hierboven heeft het ook begrepen: gewoon een kwestie van smaak en die kan hemelsbreed verschillen.

Het zou gemakkelijker zijn als we samen zouden kunnen werken aan een foto. Misschien in de heel verre toekomst? Wie weet wat men nog uitvindt.

Groetjes, Ria

Bert Kaufmann on May 25, 2009

Klopt Frank. Het gebruik van HDR is een kwestie van smaak. Ik vind het resultaat niet altijd bevredigend, hoewel met name kleuren, contrast en diepte enorm aan kracht kunnen winnen. Aan de andere kant kun je er ongewenste effecten mee introduceren, voornamelijk in de lichte gedeelten (de lucht bijvoorbeeld). Deze zijn dan -is mijn ervaring- soms lastig te corrigeren of weg te poetsen.

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

Photo details

 • Uploaded on May 22, 2009
 • © All Rights Reserved
  by Bert Kaufmann
  • Camera: Canon EOS 400D DIGITAL
  • Taken on 2009/05/16 16:01:38
  • Exposure: 0.005s (1/200)
  • Focal Length: 25.00mm
  • F/Stop: f/8.000
  • ISO Speed: ISO200
  • Exposure Bias: 0.00 EV
  • No flash

Groups