Ringó búzamező

Selected for Google Maps and Google Earth

Comments (55)

►gu®iga56◄ on July 31, 2009

Örülök hogy a képem alapot ad sok jó hozzászóláshoz, amikből én is tanulhatok.

Üdv. Laci

Atti on July 31, 2009

Laci, tudom hogy az ízléssel nehéz vitatkozni, és főleg a képkivágás olyasmi, amit tízen tízféleképpen oldanának meg. A saját munkáimnál sokszor jövök rá utólag, hogy ezt vagy azt másképp kellett volna vágni. Szóval a szabály az hogy nincs szabály, csak kísérletezgetés, aztán az eredmény vagy működik, vagy kevésbé. Én ilyesmire gondoltam, kíváncsi lennék a véleményedre.

Üdv: Atti

►gu®iga56◄ on July 31, 2009

A kép készítésekor megpróbáltam már a keresőben úgy befogni ne kelljen sokat vágni belőle, az előbb megnéztem nincs is vágva csak a horizont kiegyenesítve picit. A vágásoddal valóban jobb lett a kép bal oldala, de milyen lenne aranymetszésben, meg tudod azt is mutatni?

Üdv.Laci

Atti on July 31, 2009

Persze, aranymetszésben így néz ki,, itt az 1/3-2/3 arány érvényesül a vízszintes osztásban (horizont), és a függőlegesben is (facsoport elhelyezkedése). Kicsit megerőszakolva a témát, ez is aranymetszés (kb. 1/3 égbolt, 2/3 előtér). A magas horizont drámaibbá teszi a képet. Ennél a fotónál kevésbé működik szerintem - de pl. egy frissen felszántott földnél ez jönne be jobban.

És akkor állóformátumú vágást még nem is próbáltunk...

Üdv: Atti.

Hun or on May 7, 2010

Minden tiszteletem a fényképészé de nem tudom helyes-e ennyire teleszórni "kockákkal" a környéket?Ráadásul egyformákkal is?(Rozsdás roncs stb.) A műhold képből meg alig látszik valami:(((

Péter Farsang on May 7, 2010

Kedves Hun or, ha javasolhatom, a műhold képet nem itt kellene ám nézni. Úgy gondolom, hogy ez egy fotóoldal! A Google Earth progin pedig, ha ennyire zavarnak az egyforma kockák, a Layers menüben a Panoramio nevű négyzetben a kijelölést, meg lehet ám szüntetni. A műveletet követően máris eltünnek a kockák, mindenütt a világban. Tisztelettel: Farsang Péter

►gu®iga56◄ on May 7, 2010

Köszönöm Péter a segítséget, de aki közszemlére rakja ki a képeit, annak birnia kell a kritikát is, főleg ha tudja, sok képe nem remekmű. De hát nem mindenki van tisztába vele milyen oldalakon jár, és például ez a kocka egy nagyon fontos helyet takar a térképen, egy évtizedek óta elhagyatott tanyát, és nem lehet tőle látni amint az őzsuta és gidája jót lakmározik az itt elhelyezett vadetetőn, valamint a nagy rétihéja épp most javítja a fészkét az egyik nagy fán, és hogy nyúlkomáék az utódnemzéssel vannak elfoglalva, valamint egy zöldikepár hangosan énekelve hirdeti a tavasz eljöttét, és a méhek sem láthatók milyen szorgalmasan hordják az elvadult gyümölcsfákról a nektárt a kaptárba. De talán nem is baj ha nem látszanak, így aki ezt látni akarja nem a számítógép előtt üldögélve nézegeti a térképet, hanem kimegy a természetbe és látja, megörökíti, így mások számára is láthatóvá teszi.

Üdv Laci

Schein István on May 8, 2010

Sziasztok bocs a közbe kotyogásért, csak nem tudok elmenni egy olyan kritika mellett,ami minden alapot mellőz. Vagyis itt is egy olyan személy kritizál akinek a "munkásságát" nem ismerjük, mivel egy árva képet sem töltött fel.

Ez még nem is lenne olyan nagy baj mármint hogy nem tesz fel képet...

De hogy úgy kritizál mint ha Ő lenne a "nagymester" az már nem tetszik, ez a kritika kezd egy olyan jelleget ölteni amiért más "fotós" oldalakat hagytam el. Nincs benne segítő szándék egy csepp sem, csak a marakodó stílus megy...

Na mindegy csak ez úgy "kijött" a billentyűmből...

Még 1x bocsi...

István

Még a kesztyűt sem érdemes felvenni amit elejtett!!!!

Üdv: Lacika

Hun or on May 9, 2010

Tisztelt Farsang úr köszönöm a segítséget visszaállítottam a gépemet.A lányom állította el. Schein István Nem vallottam magam " nagymesternek". Én sokat használom a műholdat a terep bejárásaim előtt és utána is.Nagyon fontos a későbbi beazonosításaimnál.Régi településeket és régészeti dolgokat keresek rajta.Sok ilyent találtam az önök környékén is.Rengeteg beazonosított dologról tehetnék fel én is képet mert van akit érdekel a régészet de a fényképészet nem az én műfajom (bár sokat csinálok a határban mert szinte minden nap kint vagyok). A Panoramio képek is segítettek párszor a helyszínen. Tisztelettel Hun or

Péter Farsang on May 9, 2010

Kedves Hun or! Örülök, ha segíthettem. Mindenesetre, tisztelem a jó szándékát, mert felvállalta azt amit általában -főleg nick névvel- nem szoktak. Így, már minden világos előttem. Még egy megjegyzés, miből gondolja, hogy a fotósokat nem érdekli a régészeti feltárások eredménye, folyamata. Nyugodtan szórja csak fel a képeit, amiről úgy gondolja érdekes lehet másoknak is. Ha pedig még fűzne is hozzá egy két szakmai infót a képe tárgyáról, biztos vagyok bennne, rövid időn belül, látogatott lenne az oldala. Tisztelettel, Farsang Péter.

- - - M.Balázs - - - on December 17, 2010

Gyönyörű!!!

Like 2 !

Kedvencnek jelölöm!


Balázs

►gu®iga56◄ on December 18, 2010

Köszönöm szépen ** a látogatásodat, örülök, hogy tetszett a képem.

Üdv Laci

zw22wz on July 23, 2011

Very beautiful landsape! Like

Greetings,zw22wz

►gu®iga56◄ on July 23, 2011

Hi zw22wz!

Thanks for your kind visit and Like.

Greetings from Hungary Laci

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

Photo details

 • Uploaded on June 13, 2009
 • © All Rights Reserved
  by ►gu®iga56◄
  • Camera: FUJIFILM FinePix S8000fd
  • Taken on 2009/06/12 10:01:02
  • Exposure: 0.001s (1/680)
  • Focal Length: 4.70mm
  • F/Stop: f/4.000
  • ISO Speed: ISO64
  • Exposure Bias: 0.00 EV
  • No flash

Groups