Saranda-i toronyházak...

Selected for Google Maps and Google Earth

Comments (9)

János Martini on July 8, 2009

Saranda kisváros Albánia délnyugati részén, a Jón-tenger partján. Lakossága mintegy 15 300 fő, jelentős görög kisebbséggel. Az Albán Riviéra déli végpontjaként kedvelt üdülőhely, kompjárat köti össze a közeli Korfuval, és a város mellett van Albánia egyik kulturális világörökségi helyszíne,Butrint romvárosa is. Az ókorban Ankhiszész, majd Onchesmus néven Phoenice kikötőjeként szolgált. A római időkből máig fennmaradtak a városfal egyes részletei. Bizánci nevét (Ajii Szaranta, Άγιοι Σαράντα) Sebaste negyven mártírja után kapta. A történet szerint még Kr. u. 320-ban Lucinius parancsba adta, hogy katonáinak meg kell tagadniuk Jézust. Közülük negyven nem volt hajlandó áldozatot bemutatni pogány bálványoknak, ezért vértanúhalált kellett halniuk.

anico61 on July 9, 2009

Szia János!

Köszönet a részletes ismertetőért és a pazar látványért, amivel megajándékoztál bennünket!

Üdv.: Anico

kriszta13 on July 9, 2009

Szia János!

Tetszenek a sárga-kék toronyházak, melyekkel az ég és akár a kis turista figurák is harmonizálnak!

Üdv.: Christa

Gabor Retei on July 9, 2009

Szervusz János!

Nagyon szépek és érdekesek az épuletek, jók a szinek.

Remek fotó, gratulálok hozzá! ... Gábor

János Martini on July 16, 2009

Kedves Anico, Christa és Gábor!

Köszönöm!

Üdvözlettel: János

Péter Farsang on July 16, 2009

János, érdeklődéssel barangoltam az albán fotóid között! Nekem eddig, a képeidtől igen eltérő nézeteim voltak a tengerpartjukról. Örülök, hogy képed láttán, helyére tudom pakolni gondolatvilágomat. Üdvözlettel, Péter.

János Martini on July 16, 2009

Péter!

Albánia ezen szakasza csodálatosan szép. Idegenforgalomból él, elsősorban a közeli Corfu szigetről átránduló turistákból. Ami a részemre nagyon meglelő volt, hogy nagyon, de nagyon sok Hotel van, szinte egymást érik. Azt nem tudom, hogy kinek építették mert tény, hogy rajtunk kivül turistát én nem láttam. Az albán embereket viszonylag könnyü volt felismerni... Ami nagy probléma, hogy szeretnének egy repülőteret építeni, a közlekedés és az idegenforgalom fejlesztése érdekében. A legközelebbi Tiranában van kb. 300 km. távolságban, és ilyen távolságra a turistákat nem lehet transzferálni. Az UNESCO ehhez nem járul hozzá és nem engedi mivel a terület (amely valóban egy csoda) védett....Ha lenne reptér, nagyobb lenne az idegenforgalom. Szóval ez egy igazi Gordiuszi csomó....

Üdvözlettel: János

Péter Farsang on July 16, 2009

János, érdekes dolgokat írtál! Köszönöm. Egyébként e képednél fel is tűnt, hogy élettelenek az erkélyek. Élettel teli tengerparton, nem így nézne ki. Üdvözlettel, Péter.

Edi_H on July 21, 2009

Nice photo of Saranda. If you want to see photos from Tirana (3000 photos so far) visit my 4 accounts: Edi_H, Edo-9/11, Edi-9/11, goldenboy883.

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

János Martini
1118 Budapest, Magyarország

Photo details

 • Uploaded on July 8, 2009
 • © All Rights Reserved
  by János Martini
  • Camera: NIKON CORPORATION NIKON D40
  • Taken on 2009/06/28 15:41:22
  • Exposure: 0.006s (1/160)
  • Focal Length: 35.00mm
  • F/Stop: f/9.000
  • ISO Speed: ISO400
  • Exposure Bias: 0.00 EV
  • No flash

Groups