Dragonfly #1

Not selected for Google Earth or Google Maps [?]

Comments (16)

Bram van Broekhoven on July 19, 2009

Prachtige opname Wim, vind deze heel mooi, blijven prachtige onderwerpen om te fotograferen.

Groetjes, Bram

Wim Janssen on July 19, 2009

Prachtige, maar ook heel lastige onderwerpen Bram. Niet iets wat je er zomaar even bij doet.

Zelf ben ik er bijna nooit tevreden over. Ik zie altijd wel een paar dingen die beter kunnen. Deze libellen zaten volop in de tuin van ons appartementje. Zonder Camera kon je ze soms bijna aanraken leek het wel. Maar met de camera erbij was het een ramp. Ze zitten nooit lang stil en vliegen bij het minste en geringste weg. Ze hingen ook vaak mooi stil in de lucht en je zag die kopjes dan zo mooi rondkijken. Het ultieme doel was om daar een foto van te maken. Uren heb ik het geprobeerd tot groot vermaak van Sees, maar uiteindelijk heb ik het toch op moeten geven.

Dit is echt specialisten werk. En dat zal ik wel nooit worden. Maar met een beetje geluk en doorzettingsvermogen kun je wel een eind komen.

Wel heel fijn dat je deze opname mooi vindt. Het is voor mij een enorme stimulans om er mee door te gaan.

Groeten, Wim

Ria Maat on July 20, 2009

Prachtige gouden libel Wim!! En daarmee bedoel ik op de 1e plaats de foto, èn ook het insect natuurlijk. Jammer voor jou dat je toch weer niet tevreden kunt zijn. Geniet nou eens een keer van de successen die je wèl hebt behaald! Dit hierboven is toch een plaatje!!!! Bovendien weet een ander niet dat jij ook in de lucht staande libellen had willen fotograferen. Dat je het steeds beter wilt doen is een goede instelling, maar wees toch ook blij met de foto's die je al hebt.

Groeten van Ria, ook aan je vrouw!

tanneke on July 20, 2009

Prachtig Wim!!!! groeten, Tanneke.

jac hendrix on July 20, 2009

Dit is toch schitterend Wim. De manier waarop de libelle er op staat, de achtergrond, de kleur, scherpte. Niet de vergeten het kader, gefeliciteerd. Heb vorige week meer dan 'n uur langs de waterkant gezeten om een vliegende libelle te schieten. Ik kreeg zo'n lamme arm dat ik de moed maar heb opgegeven.Wat me wel is opgevallen dat ze een bepaald ritme van vliegen hebben en steeds terug keren naar hetzelfde rustpunt.

Groetjes, Jac

Chris10 © on July 20, 2009

Wim, ik kan met de beste wil van de wereld, geen minnetje ontdekken. Zelfs niet fullscreen en dan ook nog eens een loep erbij.

Heb een kwartier gekeken, echt waar :) Maar noppes!

Het enige wat ik kan zeggen is dat Ria helemaal gelijk heeft. Ik zou willen dat ik hem gemaakt had en voor veel minder zou ik ook nog 'mijn vingers' erbij aflikken, zoals Jac zo mooi kan zeggen.

Doe er je voordeel mee Wim. Daag en groetjes, Christien.

jac hendrix on July 20, 2009

Nou Wim, ik wil de woorden van Cristien nog eens VET ONDERSTREPEN

Jac

Wim Janssen on July 20, 2009

Wat moet ik hier nu op zeggen Ria, behalve dat je helemaal gelijk hebt. Erger nog, je bent echt niet de eerste die dit tegen me zegt. Ik ben nu eenmaal een enorme kankerpit. Altijd wel wat te klagen en alleen maar kijken wat beter had gekund en daar over gaan zitten mekkeren. Vergeef het me en neem het allemaal maar met een flinke zak zout. Het is ook niet respectvol voor anderen, ik weet het. Natuurlijk ben ik wel vaak heel tevreden. Het is een beetje de frustratie, dat je weet dat er meer in had gezeten en dat het toch niet helemaal is gelukt. Ik heb Sees de groeten overgebracht en je moet uiteraard de hartelijke groeten terug hebben.

Wim

Dank je Tanneke het zijn ook geweldig mooie insecten en altijd een uitdaging om vast te leggen.

Groeten, Wim

Jij ook bedankt voor je fijne reactie Jac. Dat klopt van dat ritme, dat viel mij ook op. Daar begint het geheim van een goede macro-foto. Eerst je onderwerp uitgebreid bestuderen. Het staat in elk boek, maar het is maar al te waar. Jou gaat dat zeker nog een keer lukken om er een in de vlucht messcherp op de foto te zetten. Ik heb wel eens iets gelezen over een fotograaf die het met een opstelling deed waarbij het insect door een laserstraal vliegend de sluiter liet overgaan. Fantastische foto's maakte die.

Groeten, Wim

Christien, Ria en jij hebben gelijk. (alweer) De volgende zin begon met: Maar. Dus heb ik mijn hele verhaal eronder maar weer weggehaald. Ik leg het je op de volgende PA-meting in Giethoorn nog wel eens een keertje uit. Ik verheug me er nu al op.

Groeten, Wim

Wat dacht jij Jac, Christien zet hem voor en ik kop hem erin? :) Ik zal voortaan niet meer ze kankeren, beloofd.

Isaie D on July 21, 2009

Gewoon fantastisch Wim. Dit is eigenlijk KUNST. Je kan maar best gaan werken bij National Geographic. Echt waar!

Golden animal = Yellow star

Groetjes, Dani

M.Kranenborg-Torn on July 21, 2009

Bovenstaande commentaren hebben allemaal gelijk Wim, maar toch begrijp ik je wel.

Elke kunstenaar heeft dat, er is altijd wel iets dat anders gemoeten/ gekund had. Daarom gaan ze altijd maar door om eens het volmaakte te scheppen!!!!

Maar met deze gouden libel ben je er wel gekomen. In fullscreen is ie zo mooi!

Groetjes van Greetje.

Groetjes van Greetje.

Wim Janssen on July 22, 2009

Dani als dat zou kunnen. Lijkt me wel wat! Een beetje over de wereld reizen, moet toch een feest zijn om daarvoor te werken. Als ze bellen zal ik het zeker in overweging nemen. In ieder geval erg bedankt voor je heerlijke commentaar en de ster. Dat doet me altijd heel goed. Weet jij toevallig welke soort dit is? Eerlijk gezegd ben ik weer te lui geweest om hem op te zoeken.

Groeten, Wim

Bedankt voor je begrip en compliment Greetje. Het spreekt me wel aan, zonder nu te willen pretenderen dat ik kunst zou maken. Ik heb er wel eens over nagedacht. Weet je wat mijn probleem een beetje is. Ik kan best veel dingen erg goed, maar niets perfect. En om echt te slagen in dit leven is het beter dat je één ding perfect kunt. Maar wat zeur ik weer. Als ik al deze super aardige reacties en al die waardering lees. Geeft me dit echt heel veel voldoening. Het is toch heerlijk dat andere mensen van je foto's kunnen genieten.

Groeten, Wim

Isaie D on July 22, 2009

Ik denk aan één van de soorten Heidelibellen Wim. Mischien de zwervende, maar deze zijn niet gemakkelijk te determineren.

Groetjes, Dani

Tjeert.Mensinga © on July 23, 2009

Dit is grote klasse Wim schitterende plaat! Dit verdient zeker een ster!Y*! groetjes! Tjeert.

M.Kranenborg-Torn on July 24, 2009

Wim van mij krijg je een Y*, heb hem weer bekeken en het lijkt wel een gouden sieraad. Hij laat m niet los deze opname.

Groetjes van Greetje

M.A.Niemi on July 26, 2009

Nice and sharp shot with good colors = yellow star.

Wim Janssen on July 26, 2009

Hi Miikka thank you very much for the star and the visit. I never thought this photo would get so much appreciation, but nevertheless very glad with it.

Cheers, Wim

Dani zelf heb ik nog steeds niet eens actief gezocht. Wel kwam ik deze tegen bij Greetje. Die lijkt er wel veel op hoor.

Tjeert had je commentaartje al wel gelezen maar nog geen tijd gehad om je te bedanken voor de ster. Ik had echt nooit gedacht dat deze foto zoveel lof zou krijgen. Maar uiteraard ben ik er wel heel blij mee.

Groeten, Wim

Greetje jij ook super bedankt voor de ster. Dat heb ik ook wel eens zo'n foto die in je hoofd blijft hangen. Ik beschouw dat natuurlijk als een enorm compliment. Volgens mij heb jij deze soort ook voor je lens gehad in een van je recente uploads. Maar ik weet het niet zeker.

Groeten, Wim

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

Wim Janssen
Helmond, Nederland

Photo taken in 07730 San Jaime Mediterráneo, Illes Balears, Spain

Photo details

 • Uploaded on July 19, 2009
 • © All Rights Reserved
  by Wim Janssen
  • Camera: Canon EOS 40D
  • Taken on 2009/06/23 09:41:37
  • Exposure: 0.004s (1/250)
  • Focal Length: 105.00mm
  • F/Stop: f/10.000
  • ISO Speed: ISO100
  • Exposure Bias: 0.00 EV
  • Flash fired

Groups