View towards the " Badzhaliyata"

Selected for Google Maps and Google Earth

Comments (8)

Katya Nikolova-T (ci… on July 22, 2009

This is the one Thracian complex in Northeastern Bulgaria. Most of the objects fount from the archeologists are concentrate downstream river Taban (which is dry river for approximately a century). In the past it was navigability.Now its canyon is strewn with interesting, whimsical rocks. There are multitude of caves which was used from Thracian for some customs most of which connected with the religion in this time. Also, there you can find different flora and fauna which are protected.

Godo Nikolov on January 24, 2010

Мястото изглежда страхотно. Четох за него в някаква брошура на Историческия музей в Силистра. Гледах и видео клип. Впечатляващо е.....

Katya Nikolova-T (ci… on January 26, 2010

Да не се хваля, но имам публикувана статия със снимки в списание "Одисей" за две от сухите реки в Добруджа. Вече две години обикаляме при всяка възможност, тъй като наистина има какво да се види.:)Дори и велотур си направихме по миналото.

Godo Nikolov on January 26, 2010

Е не се хвали, но за мен си е за голяма хвалба. Не съм чел статиите и не съм ходил до там, но съм го набелязал. Явно е много интересно.

Динко Иванов on January 27, 2010

БРАВО!!! Нали това е и една от целите на Панорамио-то, да покажем чудните прелести на България. Особено такива по неизвестни кътчета. А това, че ставаме приятели с хората и се веселим и виртуално и на живо прави удоволствието огромно:)))

k.borov on May 30, 2010

И аз като Динко мисля, че е добре да помислиш и за нас Българите :) Красиви неща показваш, но заглавията... За да не станат повечето реки Сухи е важно Най - вече Ние тук да Знаем... В една от снимките видях нещо за кинг Борис - поне Той го Заслужава...:) С най-добри пожелания.

Katya Nikolova-T (ci… on June 4, 2010

k.borkov, прав си..отдавна се поправих...вече пиша и на български и на английски :)

juan carlos Barros on August 26, 2010

excelentes fotos.. saludos mendoza argentina

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

Photo details

  • Uploaded on July 22, 2009
  • © All Rights Reserved
    by Katya Nikolova-T (ci…

Groups