Statue 'Het Myerle Quartissimo', 14-10-2006 (Willem van der Velden) and Post mill Mierlo #3 - Standerdmolen (ca. 1640), korenmolen

Selected for Google Maps and Google Earth

Comments (7)

Wim Janssen on July 26, 2009

Info on post mill at Wiki

Info op Wiki over standerdmolens

Info in Molendatabase

Het Myerle Quartissimo

Het Myerle Quartissimo is een opvallend bronzen beeld uit 2006, gemaakt door Willem van der Velden. Het bevindt zich op het plein de Molenweide nabij de standerdmolen. Dit 4,50 meter hoge beeld stelt vier muzikanten voor die op allermerkwaardigste instrumenten blazen en het roept herinneringen op aan de taferelen van Jeroen Bosch.

Isaie D on July 27, 2009

Hier wordt het al veel duidelijker Wim. Kunstig. Mooie foto's.

Groetjes, Dani

A.Lebacq on July 27, 2009

Mooi in beeld gebracht deze uitzonderlijke combinatie Wim, knap gedaan.

Groeten Arthur

Frank Knaap on July 27, 2009

Prachtige foto Wim en dat Statue vind ik helemaal te gek, grandioos mooi.

Frank.

Wim Janssen on July 27, 2009

Bedankt voor de fijne reacties en bezoekje Dani, Arthur, Frank Knaap en Frank Noordenbos.

Dani ik vind het zelf ook een heel mooi beeld, vandaar dat ik het er graag bij wou hebben. Normaal doe ik dat niet, dan wil ik de aandacht honderd procent op het onderwerp hebben, maar hier laat het ook mooi een stukje dorpsgezicht zien. En dat vond ik wel leuk voor de GE layer.

Groeten, Wim

Arthur fijn dat je het waardeert, Bedankt voor je compliment. Ik waardeer dat zeer.

Groeten, Wim

Dat dacht ik wel Frank, van dit soort beelden houdt jij wel. Fijn dat je de foto mooi vindt. Ik hoop je binnenkort nog wat meer te verrassen.

Groeten, Wim

Je hebt de mini tekst gelezen Frank! Zelf vind ik de vergelijking met Jeroen Bosch niet zo opgaan. Dit is een heel vrolijk tafereel en bij Jeroen Bosch denk ik altijd meer aan de hel en verdoemenis taferelen.

Groeten, Wim

M.Kranenborg-Torn on July 30, 2009

Wim Houdt je er wel rekening mee dat alles wat Jeroen Bosch schilderde een dubbele bodem had!!!!!! van deze kunstenaar weet ik dat niet.

Mooie opname ik zelf zou denk ik allebei apart genomen hebben. Maar direkt komt de gedachte om de hoek dat het dan aan waarde minder zou zijn .

Zo zie je Wim nog een grote twijfelaar, je bent daarin niet alleen hoor.

Groetjes van Greetje die altijd van je opnames geniet!!!!

Wim Janssen on July 30, 2009

Bedankt voor je heerlijke reactie Greetje. Heel fijn dat je kunt genieten van mijn werk, dat gemotiveerd mij altijd enorm.

Het maakt me eigenlijk niet zoveel uit of het werk van Willem van der Velden wordt vergeleken met Jeroen Bosch, of niet. Ik vind het gewoon een prachtig mooi beeld maar Mierlo trots op mag zijn. Natuurlijk heb ik beide onderwerpen ook apart genomen maar ook een paar van deze met de combinatie. Toen ik de opnames maakte zei ik al tegen uaf. Dat dat eigenlijk niet slim is. En normaal houdt ik het zo simpel mogelijk dat maakt het beeld alleen maar krachtiger. Maar dat is altijd het leuke. Toen ik deze opname zag vond ik hem toch wel geschikt voor panoramio, omdat het toch een stukje dorpsgezicht van Mierlo is. De molen zou over kunnen hebben gestaan, maar met het beeld er bij is het onmiskenbaar Mierlo.

Ja en dat twijfelen kun je ook als nadenken en eindeloos overwegen uitleggen. Ik doe dat soms wel eens wat te veel, waardoor de spontaniteit wel eens naar de achtergrond verdwijnt. Eigenlijk streef ik erna om bij het fotograferen zo weinig mogelijk na te denken en zo instinctief mogelijk te werken. Dat nadenken kan in de nabewerking en de keuze van de foto's wel.

Groeten, Wim

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

Photo details

 • Uploaded on July 26, 2009
 • © All Rights Reserved
  by Wim Janssen
  • Camera: Canon EOS 40D
  • Taken on 2009/07/02 09:57:36
  • Exposure: 0.013s (1/80)
  • Focal Length: 17.00mm
  • F/Stop: f/14.000
  • ISO Speed: ISO100
  • Exposure Bias: 0.00 EV
  • No flash

Groups