De Zwamzak (uaf help?)

Not selected for Google Earth or Google Maps [?]

Comments (17)

uaf on July 29, 2009

Aiaiai, Erik, ik snap nou helemaal waarom deze (nog) naamloos is. Een lastig gevalletje, maar ik laat er de experts op los. Deze leg ik binnenkort voor aan de plaatselijke mycologen. Fraai shot, dat zeker! Kom er zo snel mogelijk op terug. Have patience. Groeten van uaf.

Erik van den Ham on July 29, 2009

Hij had de grote van een kleine pannenkoek zeker zo'n 27 cm, ervoor komt er nog net 1 uit de grond.

Bert Kaufmann on July 29, 2009

Tjonge jonge, wat een monsterlijke zwam. Het lijkt wel een verongelukte pannenkoek!

Ria Maat on July 30, 2009

Hoe het ook mag heten, het staat er prachtig scherp op! Interessante foto Erik!

Groet van Ria

Frank Knaap on July 30, 2009

Prachtig Erik. Ik vind de naam 'Zwamzak' best passend. Laten zo......

Frank.

Nico Huising on July 30, 2009

Hij ziet er in ieder geval wel uitgezakt uit Erik.

Groetjes Nico

M.Kranenborg-Torn on July 30, 2009

Interessante zwam nooit gezien. Groetje van Greetje.

Bram van Broekhoven on July 30, 2009

Volgens mij heb je hier een exemplaar van de Grote parasolzwam (Macrolepiota procera) gefotografeerd Erik

Groetjes, Bram

Erik van den Ham on July 30, 2009

Hallo allen (ja ik maak me er makkelijk af!) De titel bij deze foto schoot mij in gedachten na een **kleine gedachtewisseling met uaf.**

De titel slaat dan ook meer op mijzelf als wel op deze zwam. En aangezien de titel een beetje autobiografisch is zie ik weinig in jou naam suggestie Frank N. Frank K., wel ja wrijf het nog eens lekker in!

Nico slaat dat op de P.Stoel of ook op mijzelf?

Meer heb ik met de commentaren van Ria en Greetje daar kan ik wat mee.

Bram aan jou heb ik deze keer een grote steun. Je hebt mij wat determinatie werk uit handen genomen. Waarvoor mijn hartelijke dank.

Zo daarmee is de (zwam)kous af, Groeten Erik

Erik van den Ham on July 30, 2009

Bram ik weet het zo net nog niet eigenlijk de Grote Parasolzwam ben ik ook wel eens tegengekomen maar lijkt me toch duidelijk anders. Ik ben zeker geen specialist op dit gebied dus wacht ook nog even af waar uaf mee komt!

Erik

Faintlightofdawn on July 31, 2009

Wow, that's a beauty! Lovely textures

Best wishes, Fai

Erik van den Ham on July 31, 2009

Yes it is isn't it Fai still not sure what species this is. I just had to take a picture of it because I was impressed by the textures.

Have good weekend, Erik

Amelia Royan on August 2, 2009

I have no idea what it is either Erik, but it's an interesting one. If you have a few days/weeks spare, then you might like to visit this site, it's bound to be there somewhere :))

Let's hope that uaf comes to the rescue first :)

Amelia Royan on August 2, 2009

Erik, I know you are good with insects. Can you identify this one for me please. I think it may be s type of hover-fly, but I don't know.

uaf on August 3, 2009

Even een kort berichtje om je te laten weten dat ik je niet vergeten ben, Erik. Naar het schijnt zijn de heren mycologen een uitvoerig onderzoek aan het instellen naar de Grote strandparasolzwam (Macrolepiota playa procera) op o.a. Tenerife. Met andere woorden: zij liggen hun vermoeide ledematen te strekken op een of ander prachtig, zonovergoten palmenstrand. Zo gauw ze terug zijn grijp ik ze bij de spreekwoordelijke lurven en kom ik op jouw schitterende paddestoel terug. Ontvang inmiddels de hartelijke groeten van uaf.

uaf on August 5, 2009

Totdat de echte experts terug zijn, Erik, houden wij het even op de Reuzenchampignon (Agaricus augustus). Deze heeft de meeste overeenkomsten met jouw foto. Hartelijke groeten van uaf.

uaf on September 3, 2009

Na de hooggeachte en onvolprezen mycologen schoorvoetend (ik verwachtte een bescheiden schrobbering) geraadpleegd te hebben, Erik, kan ik onbeschadigd met gepaste trots en groot genoegen mededelen dat onze bovengenoemde voorlopige determinatie kennelijk juist was. Het gaat dus inderdaad om de Reuzenchampignon (Agaricus augustus). Excuses dat het even geduurd heeft, maar ze hadden het er niet voor over vroegtijdig terug te komen van hun vakantie in Verweggistan, ondanks mijn aandringen, haha! Och, een geintje, Erik. Moet kunnen... Zij vonden het opladen van hun batterijen kennelijk belangrijker. Maar je ziet dat ik je niet vergeten ben, hè? Hartelijke groeten uit een verregend Brabant van uaf.

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

Photo details

  • Uploaded on July 29, 2009
  • © All Rights Reserved
    by Erik van den Ham

Groups