Panoramio is closing. Learn how to back up your data.

Hemelpoort?

Selected for Google Maps and Google Earth

Comments (13)

Erik van den Ham on August 12, 2009

Het toegangshek bij de begraafplaats in Wilhelminaoord. Wellicht voor velen de toegang tot de hemel. Op de achtergrond een monumentale treurbeuk (Fagus sylvatica 'Pendula')

Chris10 © on August 12, 2009

Ah, nr 4. Natuurlijk is dit de toegang tot de Hemelpoort. Petrus heeft zijn sleutelbos bij zich en zal de poort openen...

Jan heeft ook een hek bij een begraafplaats. Erg mooi.

Dag, Christien.

M.Kranenborg-Torn on August 12, 2009

Ik persoonlijk vind dit niet zo'n mooi hek, Maar goed ook die horen er te zijn.

Groetjes van Greetje.

Erik van den Ham on August 12, 2009

Hallo Chris10 en Frank 'to believe or not to believe that is the question' Ik als afvallige Katholiek zou toch graag geloven dat er meer is als ons tijdige bestaan op deze (google) aardkloot.

Helaas is mij daar nooit iets van gebleken. De wonderen die ik heb beleeft wil ik niet toeschrijven aan een 'god'.

Voor zo ver ik geloof geloof ik voornamelijk in mijzelf. Eén van de grootste voordelen daarvan is dat je eigenlijk jezelf niet gauw teleurstelt. Ook alle regels die een geloof voorschrijft zijn niet van toepassing. Ik kan doen en laten wat ik wil. Geen tien geboden voor mij of misschien toch wel? Veel van de dingen die door een geloof gedicteerd worden zijn de 'normale' fatsoenlijke omgangsregels met respect voor medemens en omgeving.

Geloof en religie doen veel schade in de wereld (naar mijn idee) en zijn denk ik doodsoorzaak nr.1. In vrijwel ieder geloof is verdraagzaamheid iets wat ter sprake komt. Wat mij vaak op valt dat dit alleen moet tov. 'gelijkgestemden'. Heb je een ander geloof en wil je je niet conformeren dan mag je een koppie kleiner gemaakt worden.

Geen geloof voor mij dus, geloof ik!

Groeten, Erik

Peter IJmker on August 13, 2009

Toegang tot de Hemel poort? nee ik dacht van niet. De enige echte toegang is Jezus Christus als je in Hem gelooft en Hem in je hart toelaat geeft Hij je het eeuwige leven. !!!!!!

Groeten Peter IJmker

Norrel on August 13, 2009

Mooie titel bij zo'n plaatje, Erik, maar ik deel je mening dat het bestaan van enige god nog nimmer is aangetoond.

Erik van den Ham on August 13, 2009

Ach Peter ik zou best en plekje voor Hem hebben als Hij eens van zich liet horen. Zou graag een goed gesprek met Hem aangaan over wat er zoal gebeurt in de wereld en waarom een almachtig persoon daar niets of weinig aan doet, zouden wij dat dan echt verdient hebben?. Voorlopig hou ik in mijn hart de mensen die mij dierbaar zijn. En het eeuwige leven, ja dat is me wellicht net iets te lang.

Hallo Norrel mij is helaas ook nog nooit iets gebleken maar wellicht heb ik nog niet de juiste leeftijd bereikt en komt dat nog. Maar als er inderdaad een Grote regisseur aan het werk is hierboven weet ik niet of het wel verstandig is dat Hij zich meldt.

Er gebeuren hier op aarde zo veel wrede dingen (uit zijn naam 'God','Allah', 'Jezus' enz) dat Hem best wel eens een heel groot proces boven het hoofd kon hangen.

Greetje had ik toch zo maar over jou heen gelezen.....Dit is zeker geen schoonheid naar mijn mening maar een ingetogen, sober hek. Daarom vind ik het hier wel weer passend.

Groeten, Erik

Groeten, Erik

Dani Isaie on August 14, 2009

Volledig eens Erik, een goed mens heeft geen God nodig om respectvol en in vrede te leven. Doe een ander niet aan wat jezelf niet wil is voor mij reeds een goed begin.

Deze poort is misschien op zich niet mooi maar de meerwaarde zit hem in de verbinding van het harde stressy leven naar de rust en ingetogenheid. Het gevoel voor of achter de poort geeft een 'hemelsbreed' verschil.

Groetjes, Dani

jac hendrix on August 14, 2009

Dit vind ik meer een toegangshek, hadden ze toch wat meer ZALIGHEID in mogen toepassen.Nog een opmerking Erik die tien geboden zitten er natuurlijk ingebrand!!!!

Jac

Erik van den Ham on August 14, 2009

Wat een titel al los kan maken! Dani kan me ook vinden in jouw woorden, respectvol en in vrede het zijn twee dingen die voor mij een heel groot goed zijn. Het zijn ook juist de dingen die door een geloof met voeten getreden worden. Mensen in hun waarde laten en een ander geloof respecteren schijnt erg moeilijk te zijn. Natuurlijk zijn het altijd de 'fanatici' die het verpesten voor mensen die daar wel fatsoenlijk me om gaan.

Een 'hemelsbreed' verschil, prachtig Dani!

Jac ach die geboden het zijn algemene fatsoensregels waarvan vrijwel iedereen zegt dat dat het zinvol is om je daar aan te houden. Daarvoor hoef je niet gelovig te zijn.

Groeten, Erik

Bert Kaufmann on August 14, 2009

Ik ga nog maar even voorbij aan deze hemelpoort ...

Een fraaie, ingetogen foto, Erik.

Erik van den Ham on August 14, 2009

Een verstandig plan Bert lijkt me fijn om nog wat van die prachtige commentaren van jou te mogen lezen. Je wel verdiende rust komt vanzelf.

Erik

Herb Riddle on February 2, 2012

Hi Erik, yes a gate through which we want to walk through not ride!

Best wishes, Herb

Sign in to comment.

Photo details

  • Uploaded on August 12, 2009
  • © All Rights Reserved
    by Erik van den Ham

Groups