Panoramio is closing. Learn how to back up your data.

Trametes gibbosa, Witte bultzwam met grote dank aan UAF

Unmapped photos are not selected for Google Earth or Google Maps

Comments (15)

M.Kranenborg-Torn on August 14, 2009

HELP

Wie kent deze zwam, de vorige foto is van bovenaf genomen.

Wie kan me helpen, Greetje.

bdeh on August 15, 2009

Mooie zwam Greetje, ook hier kan ik je niet verder helpen. Groeten Berend

Krzysztof Bochniak on August 15, 2009

Very interesting. Is this mushroom or polypore?

Ria Maat on August 15, 2009

Hoi Greetje! De foto vind ik mooi van kleuren, maar het object lijkt wel wat op een oude toiletpot. Dus ik kan je zeker niet aan de naam van deze zwam helpen! Succes met de zoektocht!

Groeten, Ria

Erik van den Ham on August 15, 2009

Was deze ook al eens tegengekomen. Heb nog nooit gezocht naar de naam er van. Ze zijn heel stevig en blijven lang intact.

Groeten, Erik

M.Kranenborg-Torn on August 16, 2009

Hallo Berend misschien heb ik de naam. groetjes van Greetje.

Hallo Krzysztof Bochniak thank you so much for giving me the famely name of this mushroom. So i hope this is the correct name. Greetings from Greetje.

Hallo Ria je voorganger heeft me op een spoor gezet en hopelijk is het de goede naam. Goed gezien van jou de gelijkenis met de wc pot. Fijne dag verder, aardig warm niet. Groetjes van Greetje.

Hallo Erik dat stevig klopt, deze zwam verhout en is niet te verwijderen. Misschien moet ik wel maatregelen gaan nemen om besmetting tegen te gaan. Er naast staat een kleine Vijgenboom, die nu vruchten begint te dragen zou wel zonde zijn als die aangetast wordt. Groetjes van Greetje.

Erik van den Ham on August 16, 2009

Voor zover ik heb kunnen beoordelen is dit een opruimer. Hij zit alleen op dood hout en tast gezonde bomen niet aan (maar ja dan moeten we wel eerst zeker weten om welk soort het gaat).

Groeten, Erik

M.Kranenborg-Torn on August 16, 2009

Hij zat eerst op een levende boom Erik, die we toen omgehaald hebben. Je moet er niet aan denken dat hij door verzwakking om gewaaid was. Weet jij of de naam klopt die ik hem nu gegeven heb. Groetjes van Greetje

Erik van den Ham on August 16, 2009

Lijkt mij zeker niet juist de afbeeldingen die ik zie lijken allemal erg op elkaar maar zeker niet op deze jongen. Zal mijn paddestoelenboek er eens bij pakken en op zoek gaan.

Erik

Chris10 © on August 16, 2009

Weet je wie er veel van paddenstoelen afweet Greetje? Dat is uaf. Hij heeft er ook veel in zijn bestand zitten en zou het daar eens proberen.

Doei, Christien.

M.Kranenborg-Torn on August 16, 2009

Hallo Erik als je dat zou willen doen, graag Groetjes van Greetje.

Hallo Christien dank je voor de tip. Groetjes van Greetje.

uaf on August 18, 2009

Volgens de mannen en vrouwen die het kunnen weten, Greetje, gaat het hier om de:

Witte bultzwam (Trametes gibbosa)

Voor meer informatie kun je eens kijken op:

Met excuses dat het even geduurd heeft, maar je treft me helaas niet in de meest gunstige omstandigheden. Die de Heer liefheeft, kastijdt Hij en Onze Lieve Heer houdt heel veel van mij. Daarom, denk ik, zit ik als macaber grapje sinds afgelopen vrijdag bij 30 °C met een zware verkoudheid in de snotlappenmand. Nee, geen Mexicaanse griep of Q-koorts, maar wie weet wat er allemaal nog meer aan leuks voor me op de agenda staat. Ach, uiteindelijk is alles van voorbijgaande aard, nietwaar? Prachtige foto's overigens. Ik heb niet het idee dat deze jongens kwaad kunnen. De overige gewassen zullen hem weinig kunnen schelen: de boomstronk staat namelijk op zijn menu. Eetbaar zijn ze sowieso niet, want ze zijn zo taai als zoolleer. Maar alleen al vanwege hun schoonheid zou ik ze voor de kinders off-limits verklaren. Het zou toch doodzonde zijn als ze beschadigd zouden raken, hè? Ik hoop dat je hier wat aan hebt en zend je de hartelijke groeten van uaf.

Bert Kaufmann on August 19, 2009

Het is hoe dan ook een merkwaardig schepsel ...

M.Kranenborg-Torn on August 19, 2009

Hoi UAF, wel een beetje late reactie van me, sorry. Maar mijn kleine boefjes(kleinkinderen) waren hier een paar dagen met hun moeder. Dan heb je geen ogenblik rust, maar het is erg leuk!!!! Gelukkig geen zorgen over de zwammen. Ben ook blij dat ze niet echt weg hoeven, want ze zijn bizar mooi.

Dusuaf ik ben heel blij met de naam en de uitleg daarbij. Hopelijk gaat het met jouw gezondheid nu beter, met deze hitte is kou geen pretje. In ieder geval beterschap en heel veel dank.

Groetjes van Greetje.

Hallo Bert vreemdsoortige zwammen zijn het maar wel erg leuk om het in de tuin te hebben. Maar het moet wel veilig voor de jongens zijn.

Groetjes van Greetje.

Willem Bentink on February 28, 2013

Ook dit is een Dikrandtonderzwam. Groet Willem

http://zoom.nl/album/5887/paddestoelen/index.html

Sign in to comment.

This photo is currently not mapped.

Suggest location

Photo details

 • Uploaded on August 14, 2009
 • Attribution-Noncommercial-No Derivative Works
  by M.Kranenborg-Torn
  • Camera: Canon PowerShot G9
  • Taken on 2009/08/10 15:32:11
  • Exposure: 0.002s (1/500)
  • Focal Length: 7.40mm
  • F/Stop: f/4.000
  • ISO Speed: ISO80
  • Exposure Bias: 0.00 EV
  • No flash

Groups