Israel's Wall near Ramallah (http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,1900235,00.html).

Selected for Google Maps and Google Earth

Comments (84)

Hans R. van der Woud… on August 14, 2013

Gesprekken Israël en Palestijnen van start Uitgebracht op: 14 Augustus 2013 - 20:04:18Categorie: Buitenland Bron: ANP

JERUZALEM (ANP) - Voor het eerst in jaren hebben Israël en Palestijnen rechtstreekse vredesgesprekken met elkaar gevoerd. De Israëlische onderhandelaars Yitzhak Molcho en Tzipi Livni ontmoetten woensdag in Jeruzalem hun Palestijnse collega's Saeb Erekat en Muhammad Shtayyeh.

De onderhandelaars zullen onder meer spreken over de oprichting van een Palestijnse staat, veiligheid, de status van Jeruzalem en het recht op terugkeer van de Palestijnse vluchtelingen. De partijen willen over 9 maanden een vredesakkoord bereiken, hoewel daar scepsis over bestaat.

Hans R. van der Woud… on August 21, 2013

Israël: drastische maatregelen voor vrede Uitgebracht op: 21 Augustus 2013 - 4:57:12Categorie: Buitenland Bron: ANP

JERUZALEM (ANP) - Aan het eind van de vredesbesprekingen met de Palestijnen zal Israël ,,drastische maatregelen" nemen om tot een akkoord te komen. Dat zei de Israëlische onderhandelaar Tzipi Livni na de derde ronde van vredesgesprekken dinsdag op de radio. Wat ze ermee bedoelde wilde ze niet zeggen, omdat er is afgesproken niet over de gesprekken naar buiten te treden.

Wel voegde ze Livni er aan toe dat het geen geheim is dat er een partij in de Israëlische regering zit, die de vredesbespreking afkeurt en die tegen het oprichten van een Palestijnse staat is.

De onderhandelaars spreken onder meer over de oprichting van een Palestijnse staat, veiligheid, de status van Jeruzalem en het recht op terugkeer van de Palestijnse vluchtelingen. De partijen willen over 9 maanden een vredesakkoord bereiken, hoewel daar scepsis over bestaat, gezien het verloop van eerdere onderhandelingen.

Hans R. van der Woud… on August 26, 2013

Vredesgesprek afgezegd na dood Palestijnen Uitgebracht op: 26 Augustus 2013 - 16:07:35Categorie: Buitenland Bron: ANP JERUZALEM (ANP) - De Palestijnen hebben een gespreksronde afgezegd in het vredesoverleg met Israël. Dat gebeurde nadat maandag drie Palestijnen waren doodgeschoten door Israëlische veiligheidstroepen op de bezette Westelijke Jordaanoever. De gesprekken stonden gepland voor maandag.

Israëlische veiligheidstroepen zouden het vluchtelingenkamp Qalandiya bij Ramallah zijn binnengegaan om een Palestijn te arresteren. Daarbij zou het tot confrontaties met de inwoners zijn gekomen.

Volgens een Israëlische politiewoordvoerder waren honderden Palestijnen op de been. Sommigen zouden met brandbommen hebben gegooid. De gedode mannen waren 20, 22 en 30 jaar oud. Ook zouden 15 mensen gewond zijn geraakt.

Vredesoverleg

Het incident komt op het moment dat Israël en de Palestijnen voor het eerst sinds 2010 zonder tussenkomst van een derde partij met elkaar over vrede spreken. De Palestijnse president Mahmoud Abbas heeft de ,,liquidatie'' van de Palestijnen maandag veroordeeld.

Vorige week werd een Palestijnse jongeman doodgeschoten bij de stad Jenin, tijdens een vergelijkbare confrontatie.

Hans R. van der Woud… on August 27, 2013

Ophef Israël over negatief Nederlands advies Uitgebracht op: 26 Augustus 2013 - 19:26:49Categorie: Binnenland Bron: ANP JERUZALEM (ANP) - Israël heeft verontwaardigd gereageerd op het bericht dat de Nederlandse regering ingenieursbureau Royal HaskoningDHV heeft geadviseerd te stoppen met de bouw van een waterzuiveringsinstallatie in Jeruzalem, omdat dit project in door Israël bezet gebied zou staan. Dat schrijft de Israëlische krant Ha’aretz maandag.

De installatie waar Royal HaskoningDHV samen met de gemeente Jeruzalem aan werkt, zuivert rioolwater dat door het Kidron-bassin via Oost-Jeruzalem richting de Dode Zee loopt. Nederland en de Europese Unie beschouwen dit als door Israël bezet gebied.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dergelijke projecten te ontmoedigen, maar voegt eraan toe dat het Nederlandse bedrijven niet verbiedt eraan te beginnen

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

Hans R. van der Woude
Heerlen, Amsterdam, Zuidlaren

Photo details

 • Uploaded on August 24, 2009
 • © All Rights Reserved
  by Hans R. van der Woud…
  • Camera: Canon EOS 40D
  • Taken on 2009/03/17 11:57:17
  • Exposure: 0.004s (1/250)
  • Focal Length: 18.00mm
  • F/Stop: f/10.000
  • ISO Speed: ISO100
  • Exposure Bias: 0.00 EV
  • No flash

Groups