Délutáni színekben...

Selected for Google Maps and Google Earth

Comments (12)

János Martini on September 11, 2009

A 130 méter magas Montmarte hegy Párizs legmagasabb pontja, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra. Számos művész élt, és alkotott ebben az inspiratív környezetben, pl. Picasso, Monet, Dali, vagy Van Gogh. A Sacré-Coeur előtt lévő lépcsőn a kilátás mellett sokszor remek zenészek játékát is élvezhetjük. A hangulat itt napközben, és éjjel is fantasztikus. A 234 lépcsőn odavezető út is izgalmas: Párizs egy igen szép részén, fantasztikus házak között követhetjük Amélie útját. A csodálatos szépségű Sacré-Coeur bazilika, amely egyesek szerint "olyan, mintha cukorból lenne" a francia-porosz háborúban elesett francia katonák emlékére épült, akik lelki üdvéért még ma is folyamatosan imádkoznak a bazilikában. A Sacré-Coeur belső tere nem olyan szép, mint számos más párizsi egyházi épületé, de a hangulat, a kilátás, és a Sacré-Coeur külső homlokzata miatt kihagyhatatlan látnivalónak számít. A Sacré-Coueur 46 évig tartó építkezése 1919-ben fejeződött be.

Muzsik Sándor on September 11, 2009

Üdvözöllek János!

Fantasztikusan jó kép, erről a monumentális építményről. Nagyon jó az információd.

Köszönjük. Üdv, Sanyi

János Martini on September 11, 2009

Kedves Sanyi!

Köszönöm a látogatásod és a kedves véleményed!

Másodszor voltam Párizsban és remélem, hogy nem utoljára de ez a csodás bazilika mindig elbűvölt. Egyrészt a környezete csodás, a bomém negyed, a hangulatos kis vendéglők sokasága, és magában a látvány ami részemre a legfontosabb. Gyönyörű kilátás van Párizsra, és azt gondolom, hogy ez mindennél többet jelent....

A fotózással gondjaim voltak (az elveim miatt) de örülök, hogy a felvételem sikerült. Igaz a Párizsban töltött napokban három alkalommal tértem vissza a csodálatos Sacre Coueur bazilikához.

Úgy gondolom, hogy az információk sokat segítenek a látogatóimnak a pontos informálodás szempontjából, amely a vizuális megjeleneítéssel párosulva rendkivül hatásos lehet.

Üdvözletztel: János

+ Torrente + on September 12, 2009

Janos! Remek kirandulas volt Parizsban! Gazdag sorozatot tettel fel! Udv Marbellarol! Sanyi

János Martini on September 12, 2009

Szia Sanyi!

Köszönöm a látogatásod és a kedves baráti véleményed!

A fentiekben már leírtam, hogy szük tér és a turisták miatt nem terveztem a teljes bazilika fotózását, de ezt valahogy sikerült összehozni.

Még nincs vége a párizsi fotóknak, néhány nap múlva tervezem a Notre Dame, a Szajna, és más párizsi látványosságok feltöltését. Valamint Európa talán leggazdagabb országában a Luxemburgi Nagyhercegség-ben készített sorozatomal szeretném zárni a nyári fotóim feltöltését...

Üdvözlettel: János

Judit Losonciné Zana on September 12, 2009

Szervusz kedves János! Már éppen ki akartam lépni, és a felvételed került elém. Nagyon jó kompozició, és nagyon köszönöm a szöveges kiegészítést. Igen a hangulat csodálatos, belül ég a sok gyertya, és mindenki gyújthat és emlékezhet akire szeretne. Gondolom most is így van.Én több mint tíz éve jártam ott, és nagyon elérzékenyültem, az okom is meg volt rá, de nem felejtem el soha sem. Köszönöm, hogy emlékezhettem és a kilátás is csodálatos. Várom a további képeidet. Üdvözöllek Judit.

János Martini on September 12, 2009

Kedves Judit!

Nagyon megköszönöm a kedves soraidat.....

Érzékeny szavaid számomra azt jelentik, hogy érdemes tovább fotóznom, de nem akartam ilyen mély érzelmeket kiváltani...

Nem akartam fájó emlékeket sem felszabadítani, ezért bocsánatot kérek ha ez történt...

Üdvözlettel: János

Poldi Joe on September 13, 2009

Kinagyítottam, és szinte elszédültem a látványtól. 5* Üdv: Laci

István Pintér on September 14, 2009

Kiváló felvétel! GZ!

János Martini on September 14, 2009

Kedves Laci és István!

Köszönöm a látogatásotokat és a kedves dicsérő véleményeteket!

Üdvözlettel: János

Judit Losonciné Zana on September 14, 2009

Szervusz János! Kedves reagálásod köszönöm.Nincs miért bocsánatot kérni. Mert az emlékezés még ha fájó is tartást ad, és segít az életútján eligazodni.Amikor már nem fiatal az ember másként éli meg a változásokat, a lényeg, hogy egészségünk legyen, és békesség a szívünkben. Most én kérek elnézést a személyes eszmefuttatásomért, talán nem is ide való. Üdvözlettel:Judit.

Imréné Gyimesi on September 22, 2009

Sikerült egészében is megörökíteni a bazilikát, és a sok turista sem zavaró, eltörpülnek a templom hatalmas méretei mellett, és ez a délutáni megvilágítás különösen széppé teszi.

Szerintem, a legtökéletesebb fotók, azok, amelyek érzelmeket váltanak ki belőlünk, arról, nem is beszélve, egymás között vagyunk…. Hát, nem János?! Juditörülök, hogy megosztottad személyes gondolataidat velünk is, János fotója ezzel csak még értékesebb lett! Eszter

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

János Martini
1118 Budapest, Magyarország

Photo details

 • Uploaded on September 11, 2009
 • © All Rights Reserved
  by János Martini
  • Camera: NIKON CORPORATION NIKON D40
  • Taken on 2009/08/09 20:00:55
  • Exposure: 0.004s (1/250)
  • Focal Length: 18.00mm
  • F/Stop: f/10.000
  • ISO Speed: ISO360
  • Exposure Bias: 0.00 EV
  • No flash

Groups