Out of the Blue

Selected for Google Maps and Google Earth

Comments (10)

Erik van den Ham on September 21, 2009

De Koperen Hoogte

Geschiedenis

De watertoren is sinds haar bouw in 1932 voor Nieuwleusen en wijde omgeving en voor reizigers over de A28 een karakteristiek en markant gebouw. Door de Waterleiding Maatschappij Overijssel werd deze toren niet meer gebruikt voor waterdistributie. Gezien de hoge onderhoudskosten werd afbraak gevreesd. Dit zou betekenen dat de watertoren als beeldbepalend element in het landschap zou verdwijnen. In augustus 1983 gaf WMO te kennen de watertoren te willen afstoten.

Om hergebruik, en daardoor behoud, van de markante watertoren mogelijk te maken werd Hennie van der Most gevraagd om het gebouw 'nieuw leven in te blazen'. Net zoals hij dat gedaan heeft o.a. bij Kernwasser Wunderland (voormalige kerncentrale in Duitsland), Preston Palace (voormalig ziekenhuis in Almelo) en Speelstad Oranje (voormalige aardappelmeelfabriek in Oranje).

Zo kwam in 1993 de toren in handen van ondernemer Hennie van der Most, die als 18 jarige jongen begon met een handeltje in oud ijzer. De 'handel' van toen vormde de bakermat voor alle andere bedrijven die hij daarna heeft opgebouwd. Van der Most, de ondernemer die graag bijzondere projecten ontwikkelt, heeft gezocht naar een unieke invulling van de toren. Zo ontstond het idee voor wat nu Shopping-, Sleeping- & Businesscenter De Koperen Hoogte is geworden.

Chris10 © on September 21, 2009

Ha die Erik...,

P. doet het weer en nu ga je gelijk op grote eten? De toren staat in prachtig (rose/blauw) licht.

Doei, Christien.

M.Kranenborg-Torn on September 21, 2009

Hallo Erik jij bent wel een van de eersten die een upload heeft gedaan nu en wel met een markante mooie toren in een schitterend licht. Groetjes van Greetje.

Chris10 © on September 21, 2009

Ik bedoelde natuurlijk: op grote hoogte :-)

Doei, Christien.

Erik van den Ham on September 21, 2009

Goede avond dames!

Dit was vanmorgen vroeg. Ik kwam uit Zeist vandaan en in het warme ochtendlicht stond de 'Koperen Hoogte' te pronken. Met de ochtendnevels er bij was het net een sprookje. Ondanks dat ik moest opschieten voor een afspraak moest ik toch even van de snelweg af om dit vast te leggen. Helaas had ik geen tijd voor ontbijt op 'Hoogte'. Misschien maar goed ook! Wellicht zou ik nu dan een beetje uit de hoogte doen tegen jullie.

Groetjes, Erik

jac hendrix on September 21, 2009

Markante toren Erik gehuld in een wazige kleurrijke omgeving, mooi shot. Een veelzijdig mens die Henny van der Most, leuk dat de informatie erbij staat.

Groet, Jac

annanz on September 21, 2009

Beautiful soft colours Erik. Groetjes Anna

Erik van den Ham on September 22, 2009

Het was betoverend mooi Jac zo in het ochtendlicht met de vogels die opvlogen vanaf het dak.

It's getting colder Anna so we have these nice hazy mornings covering everything in their beautiful cloak.

Groeten, Greetings, erik

Nico Huising on September 22, 2009

Prachtige kleur en nevel rondom deze mooie watertoren Erik

Groetjes Nico

bdeh on September 26, 2009

Prachtige zachte kleuren Erik, ze zullen er wel Electric Light hebben. Groeten Berend (Ik had niet veel tijd voor Pano de laatste weken)

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

Photo details

  • Uploaded on September 21, 2009
  • © All Rights Reserved
    by Erik van den Ham

Groups