Fall at Seton Lake

Selected for Google Maps and Google Earth

Comments (293)

« Previous12345678...1415Next »
mik77 on October 18, 2009

Wonderful photo! Greetings, mik77

Eva Kaprinay on October 18, 2009

Csodálatos :-) A szerkesztés, a színek, a fények és a LÁTVÁNY együtt :-) Tőlem bizony ez ismét "csak" egy BEST OF Szia Éva

Amelia Royan on October 18, 2009

Well Gabe, what can I say? Please don't put anymore tags on this one - it is absolutely majestic! Gold star and best of!

Greetings, Amelia

boskimano on October 18, 2009

preciosa captura y lugar¡¡¡saludos cordiales boskimano

Imréné Gyimesi on October 18, 2009

Csodálatos!!!!!!!!!!!!!!!! Üdvözöllek, Eszter

Kis Tóth László (Lac… on October 18, 2009

Gábor!

Kinagyítva látom hogy egy helikopter is van a képen. Talán tűzoltáshoz vitt vizet?

A fotó - akárcsak az előbbi - gyönyörű. Csillag itt is jár

Üdvözlettel Lacika

VIKTOR HERMAN on October 18, 2009

Amazing colours and landscape , wonderful! Regards from Czech, Viktor

Ntinos Lagos on October 18, 2009

Well done Gabe

Greetings, Ntinos

Gabor Retei on October 19, 2009

Éva >> Köszönöm a Best Of

Eszter

Lacika >> Köszönöm a csillagot

Örülök, hogy a kép elnyerte tetszésteket. A helikopter valóban jókor jott, de nem tuzolto csak valami szállitmányt vitt a tó felso fele irányába. Köszönöm, hogy benéztetek és hagytatok üzeneteket.

Üdvözlet: Gábor

John,

Mik,

Amelia, >> Thanks for the Gold star and best of

Boskimano<

Annie

Viktor

Ntinos

Thanks for the visits and kind comments. Gabe

Misi Schön on October 19, 2009

Szia Gábor!

Egyik hozzászólásod nyomán foglalkozom a képed méretével és tömörítési fokával. Alapvetően egyetértek a képméretezési elveiddel. Ugyanis a szerzői jogok védelme, szeretett panos szervereink terhelése :) , a böngészés gyorsasága, és a képek élvezhetőbb megtekintése nálam is fontos szempontok.

Nálad a képek mérete picit nagyobb mint amit én használok. Én a legszélesebb részen max 1200 pixelt engedek meg, álló képnél a magasságot maximalizálom kb. 900 pixelnél. Ez a méret elég gyakran képes betölteni egy képernyőt, főleg itt Magyarországon :) Én viszont a tömörítéssel nem spórolok. Ezeknél a méreteknél is 1 MB alatt maradok.

Azért ehhez a képedhez írok, mert itt érzem azt, hogy kicsit kár a tömörítésért. Pont a helikopter az a részlet, ahol úgy érzem a felbontás még több részletet is elbírt volna. Viszont a tömörítés kicsit elmosta. Persze ez csak tipp. Viszont eggyel innen jobbra látható képednél abszolút érzékelhetetlen a tömörítés foka. Tökéletesek a részletek.

Milyen tömörítési fokozatot használsz? Van valami szabályod ezzel kapcsolatban? Pl. a végső méret a cél vagy egységes a tömörítési fok?

Ja a lényeg: mindkét képed nagyon szép!

Grat: Misi

digitaaal on October 19, 2009

Szervusz Gábor

Nagyon szép helyen jártál, és azt tökéletesen örökítetted meg.

Kíváncsi vagyok mit fogsz válaszolni az előző kérdésre, az utolsó sorozatnál én is szakítottam az eddigi gyakorlatommal, nagyobb felbontással és 8-as tömörítéssel raktam fel a képeket, ami nyomtatásra nem, de képernyőre tökéletesen megfelel, jóval kisebb file méret mellet.

Üdv, Pista

Gabor Retei on October 19, 2009

Kedves Misi!

Köszönöm nagyon jó és részletes üzenetedet. Nagyon örülök, hogy ezek szerint a gondolkozasi módunk ennyire hasonló.

De jó, hogy felhoztad a szerzői jogok védelmének a témáját, ami tényleg alátámasztja a törekvésünket a képek csökkentett méretű feltöltésére.

Amikor képeket és főleg panoráma képeket készitek a képet ici picire lecsökkentem, hogy megnézzem az összhatást mielött megcsinálom a végleges vágást. Az eredménye az, hogy ha lehet hagyok eget néhány jó képű felhővel képek tetején, vannak akik nagyon szeretik. Szóval ez eredményezi, hogy én kb 25%-kal nagyobbra vágom a képeimet.

Én a Photoshop programot használom a képek utómunkáira. A végső elmentésnél úgy állitom be a minőséget, hogy kb 300-500 KB legyen az elmentett kép file mérete. Az szerintem elég gyorsan töltődik és a minőség még elfogadható.

A helikopter ezen a képen? Igazad van, lehetett volna rá több figyelmet forditani és kicsit jobban beélesiteni, de őszintén bevallom az én összes energiám ráment a szinek előcsalogatására. A kép egy nagyon felhős és borongos napon készült.

Nagyon szépen köszönöm a látogatást és a tartalmas hozzászólást! Ha látsz valamit, nyugodtan jegyezd meg, ez az előre lépés egyetlen módja!

Üdv.: Gábor

Szervusz Pista!

Amig én Misinek válaszoltam, befutott a Te üzeneted is. Te mit használsz képszerkesztő programnak, úgy látom minden program kicsit másképpen hivja ugyanazt a funkciót amit én szeretnék elérni hogy mindenki használjon. Csökkentsük a méreteket, talán akkor majd felgyorsul a rendszer!

Üdv.: Gábor

✿ܓGy㋡ngyi ✿ܓ on October 19, 2009

Gábor!

Nagyon szeretem a színes képeidet!

Ez is gyönyörű!

Gratulálok.

Gyöngyi

vterezia on October 19, 2009

kedves GÁBOR ez BEST OF, üdv.Terike

MoMof4 on October 19, 2009

Mint a meseben....gyonyoru!

Borcsa

Gabor Retei on October 20, 2009

Kedves Gyöngyi, Terike és Borcsa!

Nagyon szépen köszönöm a látogatást, a kedves szavakat és a ☆Best Of☆-ot!

Üdv.: Gábor

Tony Reid on October 21, 2009

It could be Norway!

Cheers, Tony in New Zealand

Gabor Retei on October 21, 2009

Tony

I think you are right!

Thanks for the visit and comment.

Gabe

holger mohaupt on October 21, 2009

Hello Gabor! That is a great photo. The colors are beautiful. It makes me happy a so beautiful nature photo to see. The helicopter in addition is class.

Many greetings, Holger.

best of

Y*

Misi Schön on October 21, 2009

Még méretezés-tömörítés! :)

Én is törekszem több helyen osztani a méretezés-tömörítés igéjét. De nehéz feladat. Már maga a tömörítés: De talán a képek alapfeldolgozása (kiegyenesítés, vágás, kontraszt és szín igazítás) után ez a következő feladat amit egyre többen elkezdenek alkalmazni. De tényleg ez talán a legnehezebb a kezdőknek. Nagyon egyszerű látványos programok léteznek az alap korrekciók elvégzésére. Viszont a tömörítés, méretezés nem túl látványos folyamat és pl. az egyik legnépszerűbb fotó-feldolgozó programban a Picasa-ban nem is találunk erre lehetőséget. Pedig, ha párszor csinálta már az ember (én is PhotoShop-ban), akkor már rutin mozdulatnak számít a méretezés és tömörítés.

A photoshop nem túl elterjedt program a (kezdő) hobbi fotósok közt, és nem is túl egyszerű. Gyors képméretezésre-tömörítésre én most is használom az IrfanView-t. De nem ezt ajánlanám egy kezdőnek.

Tudsz ajánlani olyan programot, amivel könnyen és gyorsan megy méretezés-tömörítés?

Üdv: Misi

« Previous12345678...1415Next »

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

Photo details

 • Uploaded on October 17, 2009
 • © All Rights Reserved
  by Gabor Retei
  • Camera: NIKON CORPORATION NIKON D90
  • Taken on 2009/10/08 14:08:11
  • Exposure: 0.017s (1/60)
  • Focal Length: 24.00mm
  • F/Stop: f/8.000
  • ISO Speed: ISO320
  • Exposure Bias: 0.00 EV
  • No flash

Groups