Saint Mark's Basilica, Venice, Italy * Базиликата Сант Марко, Венеция, Италия

Selected for Google Maps and Google Earth

Comments (9)

Mi6art on October 28, 2009

Strahotna te e Venecia! I naistina zavisi kak q pogledne6...Mnogo krasivo!

Minka Tsoneva (Mimip… on November 23, 2009

Алекс, страхотни снимки от Венеция!

Точно зад левите лампи отзад, на малката куличка се вижда една групичка от 2 статуи и камбана между тях, а един лъв под тях. По принцип тези статуи се забелязват малко по/добре на другата ти снимка, но тази пък ми харесва повече.

Направи ли ти впечатление обаче, че същите тези статуйки и сградата са изглеждали по същия начин и преди 400 години? А знаеш ли защо всички лъвове във Венеция са изваяни по малко странен начин и с криле?

Поздрави, Мими

sandart on November 23, 2009

Мерси! Да, забелязах че годините не оставят такива отпечатъци, както у нас, например...а за лъвовете, видях че са по-различни, но - не знам, чакам да кажеш...?

Minka Tsoneva (Mimip… on November 23, 2009

Между впрочем, в интерес на истината, втория път когато бях във Венеция точно тази сграда се реставрираше и не можеше добре да се видят статуйките. Разковничето е в това, че тези сгради се поддържат и реставрират от време на време, затова са запазени.

А лъвовете изглеждат по този начин, защото тогава, когато са били направени все още никой венецианец не бил виждал истински лъв, а само е слушал разкази за тях. И затова творците са ги изваяли по начин по който са си ги представяли. По-късно разбира се разбрали, че лъвовете не изглеждат по този начин, но те си останали по местата си.

А знаеш ли, че онези малките и не толкова малки канали от време на време се и почистват? Знаеш ли как става това?

Поздрави до следващия път и Лек ден Алекс! ;-)

Мими

sandart on November 24, 2009

За статуйките е ясно ,че ги реставрират от време на време и "консервират" след това, за да държат на времето, но виж, това за лъвовете, не го знаех. Колкото до каналите....сигурно има някакъв номер, но както казваш до ....следващия път. Благодаря за изчерпателната информация, беше ми интересно! Поздрави! Александър.

Minka Tsoneva (Mimip… on November 24, 2009

Здравей Алекс!

Сега ще ти разкажа и за каналите. Започва се със затварянето на една уличка (канал). Но това става по специален начин. Изграждат се във водата, в двата края на канала П-образни огради (П-образната форма издържа на напъна на водата отвън). След това започва изпомпването на водата от този канал, а най-накрая и самото му почистване. Нищо сложно, но си има технология как точно да стане това. Веднъж в един филм гледах какви ли не боклуци се вадят от каналите на Венеция, като започнеш от ралични дребни предмети, та стигнеш до колелета, печки и тем подобни, направо невероятно, но има хора и такива неща хвърлят.

Поздрави и усмивки от мен! ;-)

Мими

sandart on November 24, 2009

Е, сега вече, както се казва, утепа коча....!!! Наистина ще е интересно човек да го види. Добре де...то голямо помпане ще да е...като се има предвид дебита на някои канали..Все пак, браво на тях! Намерили са начин. Поздрави и усмивки!

Сашо.

Minka Tsoneva (Mimip… on November 26, 2009

:-))) Ами даваха го в един филм тук, затова го знам. За Канал Гранде обаче не знам, той е и по-дълбок, там знам че водолази го почистват. А коча си остава жив! :-)

Поздрави Алекс, Мими

tatiana bakova on October 13, 2012

Wonderful viewpoint! L

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

Photo details

 • Uploaded on October 18, 2009
 • © All Rights Reserved
  by sandart
  • Camera: Canon PowerShot A2000 IS
  • Taken on 2009/10/06 17:16:03
  • Exposure: 0.006s (1/160)
  • Focal Length: 6.40mm
  • F/Stop: f/9.000
  • ISO Speed: ISO80
  • Exposure Bias: 0.00 EV
  • No flash

Groups