Costinesti

Selected for Google Maps and Google Earth

Comments (4)

critic on December 19, 2009

Se vrea a fi imagine de noapte?!?

Sau de ce ai subexpus-o cu o treapta?

Dénes László on December 21, 2009

Nu vă plac imaginile? Atunci vă rog, nu vă uitaţi la ele! Nu puteţi fi critic, dacă nu aveţi nici o experienţă în domeniu. Nu aveţi nici o poză încărcată şi încercaţi să ziceţi ceva interesant, dar se vede clar că habar-naveţi de fotografiere.

Aţi comentat numai aspectul privit, nu ţinând cont de condiţiile prezente în timpul fotografierii, de geografia litoralului, de tehnica şi aparatură folosită etc. Informaţia suplimentară vă stă la îndemână, de ce nu vă uitaţi după ele? După criticile Dvs mi se pare clar, că uneori sunteţi foarte informat. De ce cred că în cazul acestei poze aţi scris comentariul în numai câteva secunde, fără a se gândi la aceste lucruri foarte importante?

În primul rând, "arta" (fotografia, sculptura, muzica, etc) este un fel de exprimare a sentimentelor, a gândurilor. Dacă aşa am decis, să fie mai subexpus poza, atunci ştiam bine că astfel va arăta aşa cum vreau eu.

Să fie clar! Lucram cu un aparat compact slab, care nu era capabil să facă o poză corect expusă, orientat spre sud, deci în direcţia Soarelui. Singura soluţie era subexpunera. Astfel se văd frumos şi norii, şi oamenile dar şi albastrul mării. Este clar, că umbrele (zonele întunecate de pe poză) nu arată bine pe poză, dar fenomenul în asemenea condiţii era inevitabil... Aţi mai fi aşteptat alceva de la un Canon A400?

Un sfat prietenos: încărcaţi câteva poze proprii, dacă doriţi ca să fie acceptate criticile negative de destinatar, pentru că aşa, fără o activitate vizibilă în domeniu nu au nici o valoare...

Felicitări din Târgu-Mureş, LACi

critic on December 21, 2009

Din comentariu nu inteleg prea multe lucruri, in afara de revolta; si ma refer aici la logica mesajului, nu la imperfectiunile lingvistice, pentru care am absolut toata intelegerea.

Ideea e foarte simpla: analizez imaginea, pur si simplu; faptul ca este subexpusa, este o observatie justa si pertinenta; oricine poate fi de acord. Poate nu sunt asa specialist, dar nu vad de ce trebuie subexpusa daca se fotografiaza spre sud... mai ales ca se vede axa umbrelor care se apropie de 90 de grade fata de axa obiectivului (si este firesc, la 17.26 soarele se indreapta spre vest), deci nu e chiar in contralumina. Cu siguranta cerul, norii, albastrul marii se pot pune in evidenta si altfel decat prin subexpunere. In general imaginile reusite de la mare au contrast, luminozitate, culorii vii, datorita, evident, conditiilor specifice litoralului. O imagine intr-o tonalitate inchisa, sumbra, joasa, datorata unei iluminari slabe, unui cer noros, da o senzatie de dramatism, de apasare sau furtuna care se apropie. Din cate stiu, aparatul acela a fost un aparat bun la vremea lui, comparativ cu cele din clasa compacta, mai ales pentru imaginile de exterior, cu lumina suficienta. Tocmai, ca am vazut aspectele tehnice; in primul comentariu spuneam ca e subexpusa cu o treapta. Dar ideal este ca o fotografie sa vorbeasca de la sine, fara alte explicatii in cuvinte...

In alta ordine de idei, la imagini ma uit atat cat doresc, indiferent ca am sau nu am experienta. Site-ul este un spatiu public. La fel si comentarii, scriu, indiferent daca am sau nu imagini incarcate, si mai putina sau mai multa experienta. Asa ca, pentru sfat, multumesc, o sa reflectez. Pot sa te asigur insa, ca in cazul comentariilor, am grija sa fie extrem de pertinente, obiective si echilibrate.

Dénes László on December 21, 2009

Mersi mult pentru cometariu!

Mi s-a părut plin de prietenie, a fost foarte obiectiv şi echilibrat. Cel mai important pentru mine era însă că era plin de pricepere în legătură cu fotografia.

Trebuie să-ţi zic, că eram de acord în legătură cu subexpunerea, ştiam bine că fotografia este subexpusă. Atitudinea mea ostilă, plină cu revoltă era o reacţie de autoapărare. Am fost supărat un pic din cauza că nu ştiam cu cine vorbesc, nu cunoşteam activitatea ei în domeniu...

Trebuie să îmi cer scuze din cauza acestei atitudini.

Acum că te-am cunoscut mai bine şi ştiu că eşti un om corect, inteligent şi prietenos, este mult mai uşor să-ţi dau dreptate şi sper că vei mai uita şi la alte poze din galeria mea. Aştept şi critici negative sau pozitive ;)

Referitor la imperfecţiuni lingvistice, încerc să fiu cât mai corect şi de aceea îmi place să scriu cât mai mult...

Mai vorbim... Numai bine până atunci! Şi

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

Photo details

 • Uploaded on January 5, 2007
 • © All Rights Reserved
  by Dénes László
  • Camera: Canon PowerShot A400
  • Taken on 2005/08/26 17:26:06
  • Exposure: 0.001s (1/1250)
  • Focal Length: 5.91mm
  • F/Stop: f/5.600
  • Exposure Bias: -1.00 EV
  • No flash

Groups