Мали конак, Манасија

Selected for Google Maps and Google Earth

Comments (16)

sekica on January 17, 2010

Дуж свих зидова манастира Манасија (Ресава) налазили су се конаци. Мали конак са капелом Крста Господњег из прошлог века се налази са десне стране улаза.

Станковић Миломир on January 17, 2010

А тамо у сувенирници ме позитивно изненадила монахиња из Ирске, која је на симпатичном српском језику љубазно продавала сувенире.

Скела тада нису још биле постављене.

Важан детаљ! Лепо.

Сувајац on January 17, 2010

Доста детаља је обухваћено овом сликом. Одлично!

Pero Vaslić on January 17, 2010

Одлична слика!Овде има свашта да се види.Видим тамо припремљен нови материјал,нешто се дозиђава? Јеси ли се играла са оном мацом?

sekica on January 17, 2010

Изгледа да смо срели исту монахињу, Станковићу. Њена је љубазност изгледа зависила доста од временских услова, који се на овој фотографији лако уочавају. Видевши да јој стално испадају изрази на енглеском језику, питала сам је одакле је, али је она врло љубазно прескочила да ми на то одговори. Заиста чудно. И морам да признам, мада то нема везе са њом, да ме је јако разочарала чињеница да нису имали нормалну књигу о манастиру на српском језику. А купила бих је шта год да је коштала. Па сад, шта да се ради!

sekica on January 17, 2010

Мало нисам била сигурна да ли вреди да поставим ову фотографију овде, пошто ме чека још гомила њих за које нисам такође сигурна да ли да их постављам :), али знам имају доста већу "уметничку вредност". Овде мислим да је интересатно видети тај конак, ја мислим да је то тај конак, јер се налази одмах са десне стране главног од западног улаза. Лево на слици се види део тзв. школе, а зову је још и трпезарија, пошто је обављала обе функције, како сам раније написала. Хвала на посети Неђо и на коментару.

Станковић Миломир on January 17, 2010

Ето, ко зна зашто, али мени је рекла одакле је, и богами накуповао сам свашта. Пошто сам био у својој режији, понешто сам чуо од монахиње у цркви, која је била изузетно љубазна и причљива, и морао сам купити што више штампаног материјала па и монографије како Манасије тако и Раванице и других Манастира које сам у тој августовској тури посетио.

Мада, на нету има пуно података, али ја то волим имати онако за себе са све сликама и да понекад' прелистам онако сам са собом.

sekica on January 17, 2010

Обнављају манастир ја мислим Перо, тако рекоше. Неки радову су току, а поред мене је било повеће брдо песка. Има да се види један део, али мислим да ће у бућности бити далеко више, јер сам на порталу Деспотовца прочитала да се припрема део сачуване литература из Ресавке школе, која ће моћи једнога дана да се види у самом манастиру. А то ме у ствари и највише радује. Нисам се играла са мацом, играла сам се са фотоапаратом.

Faintlightofdawn on January 18, 2010

Lovely scene Sekica, I like the lines!

MAYAAMON on January 18, 2010

TRES BELLE PHOTO. MAYAAMON.

radmila vojnovic on January 18, 2010

Dobro zabelezeno!

Nikolić Zoran on January 18, 2010

Predivan kadar.

Pozdrav, Zoran.

Harry Taggart on April 3, 2010

Beautiful scene Sekica, Very natural and clear colours. cheers scally from glasgow.

Misoad ElSoRi on May 6, 2010

Hola wapa, cuanto tiempo ya sin saber de ti, espero que todo este bien, que sepas que se te hecha en falta.Aprovecho esta bonita foto para dejarte mis saludos y un fuerte abrazo... !!Miguel

* Sayo * on November 25, 2010

BONITA IMAGEN.

ME GUSTA.

SALUDOS...SAYO.

José Mª Alvarez Soli… on December 1, 2010

Hola sekika, parece que este lugar estaba restaurándose, parece un conjunto arquitectónico muy bonito, mantenerlo es mantener el patrimonio y la historia de un país.

Saludos, José Mª

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

Photo details

 • Uploaded on January 17, 2010
 • © All Rights Reserved
  by sekica
  • Camera: Canon EOS 400D DIGITAL
  • Exposure: 0.010s (1/100)
  • Focal Length: 27.00mm
  • F/Stop: f/7.100
  • ISO Speed: ISO400
  • Exposure Bias: 0.00 EV
  • No flash

Groups