Crpna stanica na Vizelju

Selected for Google Maps and Google Earth

Comments (35)

« Previous12Next »
Đorđe Grujičić on February 23, 2010

Tvoja fotka je super,jedino ti je sunce manje nekih pedesetak puta u precniku od njegovog,a koristio je zum od 10x kako sam tvrdi u komentarima :)

dzonihsv on February 23, 2010

Što znači da je moguće... ako je već koristio zum. :)

Bilo kako bilo, ne branim tog lika jer je slika možda i stvarno shopovanaa a možda i nije. Ko zna...

Znam samo da ovo (ne)izgleda shopovano. :D

Đorđe Grujičić on February 23, 2010

Slika je totalno nemoguca,kao i sve slike meseca gde se vide i detalji meseca i detalji objekata na zemlji...Ako podesis aparat da vidis detalje na mesecu,sve ostalo ce biti crne siluete...Ako podesis aparat da vidis detalje na zemlji,mesec ce biti samo jedna uzarena loptica...To se montira iz dve razlicite fotke sa dve razlicite ekspozicije...A kad se vec montira onda se uglavnom velicina i sunca i meseca predimenzionisu...

dzonihsv on February 23, 2010

Kontam šta 'oćeš reći. Interesantno, jer nisam razmišljao na taj način... Ako ništa, makar smo iz istog razlog na panoramio-u. ;)

Đorđe Grujičić on February 23, 2010

Pa da ne znam za one semafore koji stoje iza raskrsnice,sutra bih dosao na zimovanje u Borcu :)

dzonihsv on February 23, 2010

Ima više semafora... :)

izahorizonta on February 24, 2010

opet rampa, jel to ona ista??

dzonihsv on February 24, 2010

Nije ni blizu ista. ;)

Ova je jedno 3-4km dalje od one. ;)

*goran on February 25, 2010

Narode, vi ste pravo ozbiljnu temu započeli... Pa, evo da se i ja malko priključim... Evo, poslije skoro godinu dana shvatio sam nekakvu suštinu ovog načina komunikacije, jer mislim da je to baš to, ne samo predstavljanje nekih krajolika u najboljem svjetlu, ali shvatio sam i to da je konkurencija potpuno nelojalna i da ovi konkursi nemaju nikakvog smisla, tako da ja više ne obraćam pažnju na to. Meni je sad jedini cilj recimo da ponekad prijavim neku fotografiju koja vrijedi i ujedno može biti promocija ovih prostora, a drugo da evo ovako ponekad razmijenim mišljenje s ljudima koji zaista vole fotografiju. Slažem se da je ovo lijep način da se ovi prostori prikažu u što ljepšem svjetlu kako bi privukli nekoga da i ovuda malo proskita, pa i da ostane. Naravno, ponekad tehničke mogućnosti ne dozvoljavaju autoru da ostvari sve ono što je naumio, a ako se fotografija malo doradi to ništa ne mijenja, a na kraju krajeva fotografija treba da ima i pečat autora. Meni je to sasvim u redu. Ali, ako učestvuješ na konkursu, avaj, to znači da stvarno moraš da lobiraš, jer normalno je da će prije biti posjećena neka fotografija koja predstavlja Ajfelov toranj, nego nekog manastira u tamo nekoj zabiti za koju niko nije ni čuo. To je bila moja namjera, da to promijenim! I slažem se sa svima vama koji radite danonoćno, i ulažete sebe i svoju energiju kako bi svijetu približili ljepotu svoga kraja ili šire okoline. Ove montaže i slično, ne treba uzimati zaozbiljno, svako ima slobodu da odluči i zauzme stav u tom pogledu, i autor, ali i posmatrač. Ja mislim da da svi koji su ovdje ostavili komentare i koji će ih još ostaviti imaju izuzetne fotografije, a neki bi imali i bolje da imaju neki tamo ultra i šta već canon. Vidi se odmah na fotografiji da li neko ima osjećaj. I sviđa mi se, čini mi se da je to Marija iz Melburna rekla: Fotografija je dobar način da čovjek nauči posmatrati svijet oko sebe. U svakom slučaju (nikad ne napisah ovoliko dugačak i smarajući komentar), ljudi nastavite s radom, razvaljujte!!!

*goran

*goran on February 25, 2010

Sad da kažem Nikola ova fotografija je predivna, ja možda drugačije nikad neću vidjeti Borču! Hvala ti na tome!

dzonihsv on February 25, 2010

Brate Gorane, vrlo interesantan komentar, zastupamo iste stavove(poslednji komentar) oko takmičenja, što mi se u neku ruku sviđa jer može da znači samo napredak i ništa više. :) Daleko od toga da je komentar smarajuć, čak više je i produktivan, budući posetioci npr. mogu pročitati mišljenje jednog od istaknutijih panoramista i možda tako krojiti sopstveno mišljenje. Ko zna, mogućnosti su povelike... A što se tiče Marijine rečenice, kompletno se slažem. Jer gledajući samo šta da slikaš, ti vidiš ono što nisi ranije, a to što nisi video ranije, dalje šalješ onima koji isto to nisu videli (a možda bi želeli).

Hvala ti na poseti i zaista nesvakidašnjem komentaru. Možda je nećeš videti dok ne dođeš... a do tada ćeš je videti u mojim slikama. :)

Hvala ti puno na poseti!

Đorđe Grujičić on February 26, 2010

Evo ti primer kako je sunce "pojelo drvo",a onaj nabudzio avioncic samo sto se ne vidi serijski broj na njemu...Pozdrav,Djordje...

jagafoto on February 26, 2010

Veoma lepa fotka, Nikola!

Pozdrav, Jaga

dzonihsv on February 26, 2010

Đorđe, skontao sam na šta misliš... odavno. :) :)

dzonihsv on February 26, 2010

Jaga, hvala ti lepo na poseti. :)

« Previous12Next »

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

Photo details

 • Uploaded on February 21, 2010
 • © All Rights Reserved
  by dzonihsv
  • Camera: Samsung Techwin <KENOX S760 / Samsung S760>
  • Exposure: 0.002s (1/512)
  • Focal Length: 9.90mm
  • F/Stop: f/3.399
  • ISO Speed: ISO80
  • Exposure Bias: 0.00 EV
  • No flash

Groups