Ballonvaart bij zonsondergang

Selected for Google Maps and Google Earth

Comments (11)

Silvia en el bosque … on September 29, 2011

Qué belleza... sobre un mar de fuego...


Syborgh No Views on October 21, 2012

Hallo Luud, Hier staat ie ook.

Welliswaar ongeoorloofd, want Panoramio stelt onze foto's helemaal niet 'ter beschikking' zoals er misleidend bijstaat; alleen de API's (stukje code met een directe link naar jouw eigen fotopagina op Panoramio) mogen ze gebruiken.

Er staan nog veel meer foto's van jou (en anderen) maar die moet je zelf maar zoeken via de Google Zoek (notabene) bovenaan op Straatinfo homepage

Toen ik een waarschuwingsmailtje stuurde naar: <info at straatinfo punt nl> waren gelijk al mijn foto's daar verdwenen. Dus ze weten het best.

Ze hebben voor alle Nederlandse plaatsen hele series van Panoramio geplukt.

Groeten, - Fried

Luud Old on October 21, 2012

Dank je Fried , ik weet het allemaal natuurlijk al veel langer en heb er geen problemen mee mits mijn naam maar vermeld wordt en /of het formaat niet al te groot is. Sterker nog ; ik vindt het zoeken naar misbruikers zelfs vele malen leuker dan panoramio zelf . Het niet gebruiken van de api zal mij dan ook een worst wezen .

Na een maandenlange strijd tegen dit misbruik is wel gebleken dat van enig bijval of hulp van mijn panovrienden geen enkele sprake was. Toen ook de balans nog doorsloeg ten gunste van de mega uploaders bij pano heb ik het voor gezien gehouden. Stiekem kijken doe ik natuurlijk nog wel maar nieuwe vrienden zal ik er niet meer maken. Volgens mij is inmiddels bij velen de geest al uit de fles . Groet , Luud

Syborgh No Views on October 21, 2012

Ik moet door het stof Luud; het schijnt volkomen in orde te zijn volgens Herman v. B. op het forum. Hij noemt Straatinfo zelfs een van de betere API-gebruikers. Maar wat stelt dan nog het copyright voor..

Groeten, - Fried

Luud Old on October 22, 2012

Als van B dat zegt dan is dat zo Fried , helemaal geen schande om voor deze goeroe door het stof te moeten . Zijn standpunt betreffende het copyright is op het forum al honderden keren in diverse talen herhaald.

Groet, Luud

Syborgh No Views on October 22, 2012

Ik ga natuurlijk alleen voor de Panoramio-waarheid door het stof Luud, niet voor van Bemmel persoonlijk. Hij geeft alleen maar de Panoramio/Google-opvatting weer en die is kennelijk bindend als je op Panoramio je plaatjes neerzet.

Het blijft wringen, die opvattng, maar ik heb de keus om weg te gaan. Of om mijn foto's niet meer te 'mappen'..

Groeten, - Fried

Luud Old on October 22, 2012

Net als vele moderators wil ik ook altijd graag het laatste woord hebben. Voor mij gaat het hier om de oorspronkelijke Panoramio visie en niet die van Google Fried. Dat is toch een wezenlijk verschil ! De keus om weg te gaan is dan nog niet zo eenvoudig na al het werk , tijd en vooral ook het vertrouwen die je er destijds in gestoken hebt. Op het forum zag ik dat er weer een nieuwe goeroe is opgestaan waarvan ook 1 a 2 , ja misschien zelfs wel 3 plaatjes gestolen zijn . Nu beweegt hij hemel en aarde voor een schadevergoeding maar toen ik een lijst op het forum publiceerde met zo'n 50 adressen van misbruikers, verzamelt in een uur tijd , heb ik 'm niet gehoord. En daar moet je de oorlog mee winnen ? Groet , Luud

Syborgh No Views on October 22, 2012

Jij bent veel langer actief op Panoramio dan ik; ik kwam in 2009 toen P. reeds lang door G. was overgenomen. Ik heb dus de 'goeie ouwe tijd' niet gekend. Ik heb me ook nooit zo', typische Panoramier gevoeld, aangezien mijn activiteiten sinds 2007 vooral bij My Opera, de (kleine) community van de Opera the fastest webbrowser lagen. Daar had ik mijn meeste foto's al gestald. Mijn enige reden om Panoramio te gaan gebruiken was mijn plaatjes nog enig 'nut' te geven, om meer anderen er plezier aan te laten beleven dan die paar op MyOpera.

Maar al heb ik geen (re)sentimenten t.a.v. Panoramio, ik zie er evenals jij tegenop al mijn foto's hier te deleten. Ook wil ik liever niet al mijn aardige kennissen hier kwijt.

Overigens begrijp ik niet helemaal wat je met 'goeroe' bedoelt in het onderhavige geval. Wikipedia meldt:

Het woord goeroe staat voor een spirituele leraar of gids. De term wordt daarnaast in een aantal vakgebieden, zoals ICT en management, ook gebruikt voor bekende personen wier meningen een hoog aanzien genieten.

En voor zover ik kan zien, zijn betreffende heren op het forum noch spiritueel, noch bekend. En al helemaal geen IT-vakmensen. Ik neem aan dat je het begrip sarcastisch bedoelt? ;) Jouw strijd destijds is mij geheel ontgaan, vrees ik.

Groeten, - Fried

Luud Old on October 31, 2012

Misschien moet je toch iets vaker op de diverse fora de discussies volgen dan zou je tot een heel andere conclusie moeten komen Fried. Wel of geen Goeroe's , de Panoramio kaars begint steeds meer te flikkeren en is bijna opgebrand . Iets wat ik alle blinde Google volgelingen persoonlijk kwalijk neem. Groetjes , Luud

Syborgh No Views on October 31, 2012

Ach, Luud, sommige mensen hebben gewoon wat anders aan hun hoofd (ziekte, dood, b.v.) dan in hun vrije tijd (of in die van de baas) rondhangen op forums waar het wel erg vaak over alledaagse ijdelheden gaat en zelden over politiek. (Jij misschien uitgezonderd..)

Mijn meerdere gebieden bestrijkende kritiek op Google/Panoramio zal aan jou voorbij zijn gegaan, zoals jouw kritiek aan mij. We hoeven elkaar dus niet voor 'blinde volgeling' uit te maken maar slechts voor éénoog.. ;)

Hoe het ook zij, ik heb het hier wel gezien. Voorlopig dan toch. Ik heb meer dan 3600 plaatjes geüpload, en daar moet Google het mee doen.. ça suffit! Als je wil kun je mijn redenen voor vertrek lezen op mijn persoonspagina.

Het beste en groeten, - Fried

Luud Old on November 3, 2012

Jouw kritiek is niet geheel aan mij voorbij gegaan maar alles volgen lukt natuurlijk ook niet meer bij al dit soort MEGA MUTATIES . Een knipoog naar de blinde volgelingen heeft uiteraard geen zin zodat jouw eenoogvariant mij meer aanspreekt !

Sterkte en groeten , Luud

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

Photo details

  • Uploaded on July 13, 2007
  • © All Rights Reserved
    by Luud Riphagen

Groups