Weeping Beech, Treurbeuk (Fagus sylvatica 'Pendula')

Selected for Google Maps and Google Earth

Comments (12)

Erik van den Ham on March 8, 2010

Weeping Beech, Treurbeuk (Fagus sylvatica 'Pendula')

Long shadows and beautiful light at the graveyard at Veenhuizen. The Weeping Beech is a tree you find regularly on graveyards.

whoelius on March 8, 2010

Lovely.

Chris10 © on March 8, 2010

Goh Erik, volgens mij heb ik pas ook zo'n boom op een begraafplaats gefotografeerd. Wist niet dat het een Treurbeuk was. De mijne is knoepert groot en vol van takken.

Prachtige lange schaduwen hier zeg... Zelfde begraafplaats als van het 'hekje', zie ik. Mooi!

Groetjes, Christien.

Erik van den Ham on March 8, 2010

Hi Whoelius thanks for your comment.

Dit is inderdaad maar een 'kleintje' vergeleken bij sommigen die je vindt op begraafplaatsen. Het ging me hier niet zo zeer om de mooie beuk maar dat prachtige spel van licht en donker op het gras.

Greetings, Groeten, Erik

Wim Janssen on March 8, 2010

Inderdaad Erik, heel mooi die lichtval. En natuurlijk ook een schitterende boom die treurbeuk. En ik altijd maar denken dat je alleen treurwilgen had. Maar na vorige jaar in Elburg de Treures gezien te hebben, nu hier de treurbeuk. Nu ga je me zeker ook nog vertellen dat er een treurberk is. Nu kom ik heel weinig op begraafplaatsen, dus waren ze me nog nooit op gevallen.

Groeten, Wim

Erik van den Ham on March 9, 2010

Ja Wim er is ook nog een een Treurberk sterker nog er zijn er wel twee. Die ieder veel verschillen van elkaar! In Nederland komen meerder soorten Berken voor in het wild. Eén daarvan is Betula pendula wat op zich al betekend dat hij hangende takken heeft (pendula=hangend) Toch hebben ze hier twee vormen in gevonden die deze eigenschap nog veel sterker hebben.

Betula pendula 'Tristis' een treurberk met een doorgaande top en sterk afhangende takken.

Betula pendula 'Youngii' een treurberk die ook wel Prieelberk wordt genoemd zonder doorgaande top waarvan alle takken zo sterk hangen dat als het ware een parasol ontstaat. Deze moet geënt worden op een wilde vorm om eerst een rechte stam te krijgen, anders zou deze over de grond gaan groeien.

In sommige parken kom je ook wel deze Treurbeuk tegen.

Groeten, Erik

els f on March 9, 2010

Schitterende opname, Erik!prachtig met die schaduwen...!

Ria Maat on March 15, 2010

Wow, je hebt hierboven weer super interessante info geschreven Erik. Je bent net een wandelende encyclopedie! Is dus positief bedoeld, mocht je anders denken.

De bijbehorende foto vind ik heel mooi! Maar ik ben wel een beetje gek op (kale) bomen. Hoewel de kleuren hier ook subliem zijn. Kortom, een pracht plaat dus!

Groeten van Ria

Zelia Waltrick on March 18, 2010

It is really beautiful Erik! A very nice composition, an excellent shot!!!

Greetings from Brazil, Zélia

Erik van den Ham on March 18, 2010

Dank je Els het spel van het licht was de reden dat ik deze foto nam.

Nou dank je Ria ik zal nog meer positiviteit halen uit je commentaar. Ik ben ook aardig kaal en een boom van een vent....dus.

Hello Zélia so good to hear you like this. It was the special light that made me take this picture.

Groeten, Greetings, Erik

Chris10 © on March 18, 2010

Hoi Erik, ik heb nog een blaadje in de aanbieding waarvan ik de naam niet weet. En op aanraden van Laura leg ik hem nu maar bij jou op het bordje. Weet jij raad? Hij lag/groeide in mijn tuintje pas, maar ik kan hem niet meer vinden. Ik weet dus ook niet of het onkruid was of iets gecultiveerds.

En daarnaast heb ik ook nog een keer de link van de witte bloem met oranje meeldraden erbij gedaan. Je weet wel, die elk jaar in de winter bloeit bij mij voor het raam. Je zou er nog eens over nadenken, zei je toen. Ooit...

Groetjes, Christien.

tu-quoque on April 4, 2010

A very balanced and harmonious image - wonderful.

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

Photo details

  • Uploaded on March 8, 2010
  • © All Rights Reserved
    by Erik van den Ham

Groups