rock with neolitic handsprint

Not selected for Google Earth or Google Maps [?]

Comments (5)

Zlatan Olić on August 1, 2010

Osobito mi je zadovoljstvo kaygod što si zapazio i potrudio se ogledno preoblikovati fotku Splitska Riva kao 3D mogućnost. Na žalost, nemam nikakvog izkustva s 3D fotografiom.

Razgledavajući tvoju zbirku, odabrao sam upravo ovu sliku za ovaj naš komunukacijski transfer. Najprije zato što ima višestruku vriednost, koju Google Earth nije prepoznao, pa ju nije ni odabrao. Velika šteta. Osim kulturoložke, antropložke, arheoložke, itd., vriednosti ova fotka ima i umjetničku crtu, bolje reći - krug.

Stavljam ju u svoju zbirku omiljenih i odabranih.

kaygod on August 1, 2010

Zlatane hval Ti na lijepim riječima uz ovu sliku. Po zvanju sam arhitekt i fotograf, a pored tog, scenograf, glazbenik, dizajner i još koješta, no više od 2 decenija sam nastavnik u Školi primijenjene umjetnosti u Zagrebu. U tom sam se vremenu dosta posvetio istraživanju kamere opskure i stereoskopije pa se taj dio mog rada može razgledati na stranicama fotozine-a gdje sudjelujem malo više od 5 godina, a i na drugim internet stranicama. U Hrvatskoj postoji velik broj ostataka neolitskih kultura, a ovaj nalaz (otiska ljudske šake u kamenu) sam otkrio slučajno pred dvije godine pored crkve Sv.Vida kraj Dobrinja na otoku Krku. Napipao sam ga slučajno za dana, kada je gotovo nevidljiv pa sam ga došao snimiti noću kada se pri bočnom osvijetljenju jasno vidi otisak dlana. Na Krku i Cresu u živim stijenama ima dosta neolitskih petroglifa, no ovo nije (isklesan) petroglif već otisak milijarde dodira ljudskih ruku (izlizan znojem i dodirom) na živoj stijeni kraj koje se pristupa obrednom krugu (nešto poput škropionice svete vodice u crkvama). Isti sam motiv snimio steroskopski i postavio na panoramio no nije odabran za Google Earth. Zanimljivo je da je stereoskopska i prva slika koju sam poslao na panoramio te da je objavljena na Google Earth-u, a posebno mi je drago što su od mojih (na panoramio postavljenih) slika snimljenih kamerama opskurama (pinhole photography) na Google Earth-u objavljene čak dvije. Vjerojatno su to jedine dvije pinhole fotografske slike koje je objavio Google Earth.

kaygod on August 1, 2010

Zlatane hvala Ti na lijepim riječima uz ovu sliku. Po zvanju sam arhitekt i fotograf, a pored tog, scenograf, glazbenik, dizajner i još koješta, no više od 2 decenija sam nastavnik u Školi primijenjene umjetnosti u Zagrebu. U tom sam se vremenu dosta posvetio istraživanju kamere opskure i stereoskopije pa se taj dio mog rada može razgledati na stranicama fotozine-a gdje sudjelujem malo više od 5 godina, a i na nekim drugim internet stranicama. U Hrvatskoj postoji velik broj ostataka neolitskih kultura, a ovaj nalaz (otiska ljudske šake u kamenu) sam otkrio slučajno pred dvije godine u šumi pored crkve Sv.Vida kraj Dobrinja na otoku Krku. Napipao sam ga slučajno za dana, kada je gotovo nevidljiv pa sam ga došao snimiti noću kada se pri bočnom osvijetljenju jasno vidi otisak dlana. Na Krku i Cresu u živim stijenama ima dosta neolitskih petroglifa, no ovo nije (isklesan) petroglif već otisak milijarde dodira ljudskih ruku (izlizan znojem i dodirom) na živoj stijeni kraj koje se pristupa obrednom krugu (nešto poput škropionice svete vodice u crkvama). Isti sam motiv snimio steroskopski i postavio na panoramio no nije odabran za Google Earth. Zanimljivo je da je stereoskopska i prva slika koju sam poslao na panoramio te da je objavljena na Google Earth-u, a posebno mi je drago što su od mojih (na panoramio postavljenih) slika snimljenih kamerama opskurama (pinhole photography) na Google Earth-u objavljene čak dvije. Vjerojatno su to jedine dvije pinhole fotografske slike koje je objavio Google Earth.

Natmara on July 9, 2011

Très intreressant texte qui parle d'une passion. Tout mes encouragements à vous Kaygod. Meilleures salutations depuis la France.

kaygod on July 10, 2011

Thank you for visit to my gallery and for kind comment.

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

Photo details

 • Uploaded on May 25, 2010
 • © All Rights Reserved
  by kaygod
  • Camera: SONY DSC-W7
  • Taken on 2009/09/05 20:00:12
  • Exposure: 10.000s
  • Focal Length: 7.90mm
  • F/Stop: f/5.600
  • ISO Speed: ISO400
  • Exposure Bias: 0.00 EV
  • No flash

Groups