Monviso from at about 70 km fa, 3841 m, Italy, Save the Earth!

Selected for Google Maps and Google Earth

Comments (5)

Minka Tsoneva (Mimip… on June 18, 2010

Monviso from at about 70 km fa, 3841 m, Italy, Save the Earth!

The only one sunny day these months!

From tomorrow it will rain again. More, it will snow over 1500 m!

mimipet’s greetings

All My Photos in Panoramio

sandart on June 20, 2010

Много красива снимка! Харесва ми! Поздрави!

Eugene Hristov (evg7… on June 30, 2010

Мими, предполагам че това е снимано някъде във вашия район (съдейки по многото снимки в това петно от Bruino - невероятна смесица от зелени площи, жилищни комплекси и индустриална зона; дори FIAT са ви комшии), а западните Алпи са на една педя от Вас; предполагам също че сутрин си пиеш кафето съзерцавайки изгревите от недалечните Алпийски върхове. Бриансонските Алпи са всеизвестни с Красотата си, А Gran Paradiso е на педя на север (имах една касета как правят сирене в Cogne - очите ми изтекоха от красотата на този Алпийски район). Понякога долавям нотки на носталгия в коментарите ти, но Живота е Дар от Господ - дишай с пълни гърди Алпийския въздух, живееш в едно от най-красивите кътчета на Планетата ни и за наша радост хубаво е че споделяш тази Красота с нас чрез твоите хубави снимки. Давай в същия дух. /Поздрав, Евгени

Minka Tsoneva (Mimip… on June 30, 2010

Благодаря ти Алекс, такива пейзажи не ми липсват!

Евгени, няма да ти отговоря на всички точки, които си засегнал. ;-)) Ще ти кажа само, че особено зимно време, когато няма зеленина, от дома си мога да видя и Монвизо, и Рочча Мелоне. А наоколо, както сам си се уверил, сме заобиколени от планини и много красиви места, където можеш да си прекараш уикенда. Проблема през последните години обаче е времето, като по правило през уикенда вали! :-)) А там, в Гран Парадизо, от Белведере, сам знаеш е любимото ми място на Планетата Земя (и в България си имам - Синаница! - когато я видях за пръв път в ранния следобед завинаги остана в сърцето ми!). За Гран Парадисзо обаче си подбираме специално хубаво време и тази година още не сме ходили. В Когне не съм ходили, но го видях по ТВ-то, последните години го показват доста по един неприятен повод.

Имам наистина много снимки за показване и качване, дори миналата неделя пак бяхме на Монченизио, странно там хванахме слънчево време през целия ден, докато тук е валяло. :-)) искам много неща да покажа, но.. да се надяваме!!

Ти по-добре кажи кога ще си изпием кафето заедно, ама не като оново моето!! ;-))

Поздрави, Мими

Carlos Cruz C on July 26, 2010

Wonderful view of the mountains, greetings

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

Photo details

 • Uploaded on June 18, 2010
 • © All Rights Reserved
  by Minka Tsoneva (Mimip…
  • Camera: PENTAX PENTAX K-x
  • Taken on 2010/06/18 09:13:41
  • Exposure: 0.002s (1/500)
  • Focal Length: 170.00mm
  • F/Stop: f/10.000
  • ISO Speed: ISO200
  • Exposure Bias: 0.00 EV
  • No flash

Groups