Bordercollie met Roquefortschapen (Trudi)

Not selected for Google Earth or Google Maps [?]

De [bordercollie]( is een middelgroot hondenras uit de groep herdershonden. Het is een populaire hond die ingezet wordt bij verschillende sporten waaronder nog steeds schapendrijven, de taak waarvoor hij oorspronkelijk werd gefokt. De bordercollie behoort tot de meer intelligente hondenrassen. Hij is snel van begrip. Bij gebrek aan werk of leiding zoekt hij voor zichzelf werk door andere dieren, zoals een troep ganzen, of zelfs een groepje wandelende mensen bij elkaar te drijven.

Show more
Show less
Save Cancel Want to use bold, italic, links?

Comments (29)

« Previous12Next »
Trudi on June 6, 2012

Danke sehr, Febrok!

Syborgh on February 8, 2014

Leveren deze de melk voor de overheerlijke blauwschimmel? Maar deze zijn net geschoren, dan zien ze er ook aanzienlijk anders uit dan normaal.

Trudi on February 8, 2014

Ja, ze zijn niet op hun moois, Fried. Wij waren in de grotten van Roquefort; heel interessant. De schapen in de wijde omgeving leveren de melk voor die overheerlijke blauwe schimmelkaas.

Syborgh on February 8, 2014

Atijd wat aandoenlijk, geschoren schapen.

Trudi on February 8, 2014

Ja, dat vind ik ook, Fried. Ik ben ook altijd verbaasd over die vrolijke lammetjes met hun bokkesprongetjes en kwispelende staartjes als ze melk drinken. Dat die binnen een paar maanden zulke slome schapen kunnen worden hè?

Syborgh on February 9, 2014

Nou Trudi, kom niet aan mijn schapen! Aandoenlijk is iets anders dan sloom, en sloom zijn ze niet. Zeker niet het Veluwse heideschaap dat hier bijna in het wild (nou ja, wat heet wild in Nederland) rondbanjert en berkentwijgen eet als het vriest. Heb je mijn schapenfotos en schapenfilmpies nooit gezien? Ze zijn heel interessant en individueel zeer verschillend. Ook rondtrekkende geiten zijn heel leuk maar die zie je alleen nog in Andalusië. Of vind je alle herkauwers sloom?

Ik heb steeds ruzie met de ASCII codes voor verschillende diakritische tekens - schrifttekens die boven, onder of door een letter gezet worden ter aanduiding van de uitspraak - want dat zijn sinds de nieuwe Panoramio CSS stylesheets sneltoetsen geworden zodat ik steeds uit mijn tekst vlieg naar een andere pagina. Ook de Map View werkt nog steeds niet. I HAAT de nieuwe Panoramio stylesheets! Alles is fout.

Trudi on February 9, 2014

Nou, sloom... in vergelijking met hun dartele kroost wel, ja.

Nadat Panoramio mij ongevraagd weer die nieuwe vormgeving opdrong, heb ik weer eens gezocht naar die link in het forum om terug te keren naar de 'classic'-vormgeving, Fried. Misschien werkt het bij jou ook: https://groups.google.com/forum/#!topic/panoramio-dutch/oIdi38jWm6s

janny on February 9, 2014

Ik had de link naar de oude vormgeving nog in mijn evernote staan, dit is hem http://www.panoramio.com/do/disableacrylicui Als ik hem aanklik krijg ik mijn eigen pagina maar ik heb hem uit het forum gehaald dus ik denk, dat hij gewoon individueel werkt.

Trudi on February 9, 2014

Het is me gelukkig weer gelukt, Janny. Dankzij jou. Maar alleen met mijn link. Die van jou werkt niet (meer).

« Previous12Next »

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

Photo details

 • Uploaded on August 9, 2007
 • © All Rights Reserved
  by Trudi
  • Camera: CASIO COMPUTER CO.,LTD. EX-Z700
  • Taken on 2007/07/02 17:30:29
  • Exposure: 0.003s (1/320)
  • Focal Length: 18.60mm
  • F/Stop: f/5.200
  • Exposure Bias: 0.00 EV
  • No flash

Groups