photo by kARTsonakis Pan Ακρωτήριο Ηραίον από την Διώρυγα της Κορίνθου. (Στον δρόμο του Δίολκου) Cape Ireon from the Corinth Canal. (DIOLKOS)

Selected for Google Maps and Google Earth

Comments (389)

Pan Kartsonakis on August 18, 2012

Σα μια σταγόνα είμαστε σε ποταμό μεγάλο που χύνεται στη θάλασσα και σύννεφο θα γίνει. Μπορεί σταγόνες της βροχής να πέφτουνε στο τζάμι να λαμπιρίζουνε στο φως σα δάκρυ να κυλάνε. Ξεχωριστές να μοιάζουνε μια μουσική να παίζουν Όπως οι στάλες ξέχωρες κυλάνε και στους δρόμους ακολουθώντας μια κοινή πορεία και συνέχεια ο κύκλος κλείνει διαρκώς μα πάντοτε ανοίγει.

Σαν τις σταγόνες της βροχής και οι ζωές μας μοιάζουν ερχόμαστε και ανοικτός ο κύκλος πάντα μένει. Καρτσωνάκης Πάν

Pan Kartsonakis on September 20, 2012

Αφιερωμένο στην Κατερίνα και στη Μαρία.

Θαρθεί καιρός που στίχους σου θα γράφουνε στους τοίχους και με δικά σου λόγια θα ντύνουν τα τραγούδια τους. Τις θεατρικές τους παραστάσεις θα εμπλουτίζουν, ίσως κι αυτοί που σε είπαν προβοκάτορα και σε πλήγωσαν. Αποκάλεσαν ανεδαφικές τις ιδέες σου και σου γύρισαν την πλάτη μα ήδη σήμερα με δικούς σου στίχους εμπλουτίζουν τις προκηρύξεις τους την πέτρινη γλώσσα τους καταχωνιάζοντας και την ξύλινη ρητορική τους τοποθετώντας στα μετόπισθεν για όταν θα γίνουν εξουσία. . . . . Θάρθει μια μέρα που οι άνθρωποι δεν θα ντρέπονται να κάνουν όνειρα και να τα μοιράζονται, στις πλατείες, με αγνώστους. Θα γράφουν στίχους και δεν θα ντρέπονται να τους κοινοποιούν στο διαδίκτυο με παραλήπτες άγνωστους κι αδιαφορώντας ποιος θα τους διαβάσει έτσι όπως πετάς μποτίλιες στον ωκεανό ελπίζοντας πως έστω και μία θα βρει τον ένα σωστό της παραλήπτη. Θάρθουν κάποτε και χρόνια που στο μάθημα της ιστορίας και γενικά του παρελθόντος της ιστορίας του ανθρώπου στα παιδιά δεν θα λένε παραμύθια κι ούτε θα τους κάνουν πλύση εγκεφάλου. Θάρθει κάποτε και η μέρα που οι άνθρωποι δεν θα χρειάζονται ποιμένες ούτε τσοπανόσκυλα και οι λύκοι θα αναγκαστούν να γίνουν «χορτοφάγοι». Θα πάρουν «σύνταξη» οι δικαστές οι φυλακές θα γίνουνε μουσεία και δεν θα υπάρχει τίποτε πολύτιμο να κλέψεις από τον άλλον παρά μόνο τον ελέυθερό του χρόνο.

Το ξέρω πως παράξενα και ουτοπικά ακούγονται ακόμη και σήμερα αυτές οι αντιλήψεις και πολλοί δεν το πιστεύουν ότι όλα ή κάτι από αυτά μπορεί να γίνει στο μέλλον πραγματικότητα όσοι αιώνες κι αν περάσουν και πως ακόμη και χίλια χρόνια μετά οι άνθρωποι θα σκοτώνουν για λίγο χώμα περισσότερο για λίγο νερό και μια μπουκιά ψωμί με πρόφαση πάντοτε τα ιδανικά και τις δοξασίες τα πιστεύω τους και τις ιδεοληψίες. Είμαι σίγουρος όμως πως παρόλα αυτά, θάρθει μια μέρα που και οι άνθρωποι θα καταλάβουν πόσο μικρό είναι το «σπίτι» τους, η γη και πόσο λίγη η ζωή τους για να χωράει τόσο μίσος.

Θα γίνει κάποτε κι αυτό, αδιάφορο αν εγώ δεν θα το ζήσω,
Αυτό που ονειρεύτηκαν τόσοι πολλοί άνθρωποι όταν ήτανε παιδιά αλλά το ξέχασαν μεγαλώνοντας και προσαρμόζοντάς το κάθε φορά, στην πραγματικότητά τους κι έγιναν μεγάλοι, σπουδαίοι, σοβαροί και χρήσιμοι στην κοινωνία. Τα παιδιά δεν θα πιστεύουν τους γονείς τους άκριτα ούτε θα λένε μεγαλώνοντας: έτσι τα βρήκαμε σε ότι βαριούνται να το ψάξουν αλλά θα έχουν το χρόνο και την διάθεση να το φιλτράρουν με τη δική τους φρέσκια λογική και κρίση. Η εργασία τότε θα είναι χαρά και δημιουργία και κανένας δεν θα δουλεύει σκλάβος σ ένα οκτάωρο που τον αλλοτριώνει. Τέλος θάρθει και μια μέρα Κατερίνα που κανένας δεν θα αυτοκτονεί κι ούτε θα φτάνει σ αδιέξοδο. Πάν Καρτσωνάκης Υ.Γ: Αφιερωμένο στην Κατερίνα και στη Μαρία.

Maurice Haddad on January 12, 2013

WONDERFUL SCENERY. GREAT PHOTOGRAPHY AND ALBUM.
F-13 + L-259 AND FAVORITE PHOTOGRAPHER.
FRIENDLY GREETINGS FROM CANADA.
MAURICE

Pan Kartsonakis on January 17, 2013

Όταν ο άνεμος φωνή νομίζεις ότι έχει και η βροχή στο τζάμι σου χτυπάει θυμωμένα, μια μουσική απόμακρη να ζωντανεύει νιώθεις ολόγυρα και μέσα σου και θέλεις να χορέψεις.

Τότε ορθώνονται σκιές οι πρόγονοι στους τοίχους αναζητώντας μερτικό απ τη ζωή σου να χουν κι απολογείσαι γράφοντας πως έζησες ως τώρα κι αν τη ζωή σπατάλησες συγχώρεση να πάρεις.

Δεν ξέρω αν αμάρτησα, τι έπρεπε να κάνω. Μα πάλι, τώρα, σκέφτομαι δεν έχει σημασία. Πάν Καρτσωνάκης

Pan Kartsonakis on July 25, 2013

Όλο να φύγεις ήθελες, σχεδίαζες ταξίδια. . . Στη πόλη σου ασφυκτικά πίστευες πως πνιγόσουν κι ανόητα χαράμιζες άσκοπα τον καιρό σου εγκλωβισμένος στα μικρά κι ασήμαντα δρομάκια με τα λαμπρά ονόματα, που έγραφε κι ο Κώστας ο Καρυωτάκης λίγο πριν αυτόχειρας δραπέτης κι από την Πρέβεζα βρεθεί στων ιδεών την πόλη που νομοθέτας της κανείς γελάει τυχοδιώκτης.

Πολύ συχνά το σούρουπο και πριν να έλθει νύχτα τα βήματά σου σ έφερναν στης πόλης το λιμάνι εκεί που θα φευγαν γι αλλού τα πλοία που χαν δέσει. Τα κοίταζες σιωπηλός ώσπου να σκοτεινιάσει κι ύστερα πάλι γύρναγες στους ίδιους πάλι δρόμους . . . Έτσι που ρήμαξες εδώ γι΄ αλλού να μην ελπίζεις. Τάκης Καρτσωνάκης

Pan Kartsonakis on November 29

Σαν το ποτάμι μέσα μου, το αίμα τους κυλάει πίνουν, διψούν, οι πρόγονοι, κι αυτό τους ξεδιψάει. Όσο χτυπάει η καρδιά θα πίνουν, θα μεθάνε κι απ τη δική μου τη ζωή μερίδιο ζητάνε.

Ο ένας μου πρόγονος ζωή φιλήσυχη να κάνω κι ο άλλος επικίνδυνα στα όρια να φτάνω. Ισορροπώντας προσπαθώ να τους τα συμβιβάσω με μια δική μου λογική και να τους ξεγελάσω.

Μέσα στο σώμα μου θα ζουν και πάντα θα παλεύουν να κυριέψουν το μυαλό οι πρόγονοι γυρεύουν. Καρτσωνάκης Πάν

Corey Coyle on November 29

Wonderful Picture!!!!!

FAVORITE AND LIKE

Corey

Pan Kartsonakis on February 14

Να ταξιδεύω μ άρεσε στα όνειρά μου μέσα κι όταν ξυπνούσα το πρωί και ήμουν κουρασμένος σκεφτόμουν τα υπέροχα ταξίδια που χα κάνει κι ήταν γλυκιά η κούραση ήμουν ευτυχισμένος.

Δεν μ ένοιαζαν ποια όμορφα τοπία συναντούσα ούτε και τα περίεργα τα φρούτα και τα άνθη τα ζώα τα παράξενα τα δέντρα και τα ρούχα οι γλώσσες και οι άνθρωποι αδιάφορα μου ήταν.

Υπέροχα τα έβρισκα εκείνα τα ταξίδια γιατί στα όνειρα κι εσύ ήσουν μαζί μου πάντα. Πάν Καρτσωνάκης

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

Photo details

 • Uploaded on September 3, 2010
 • © All Rights Reserved
  by Pan Kartsonakis
  • Camera: NIKON CORPORATION NIKON D700
  • Exposure: 0.002s (1/500)
  • Focal Length: 135.00mm
  • F/Stop: f/4.438
  • ISO Speed: ISO640
  • Exposure Bias: 0.00 EV
  • No flash

Groups