Dagvlinders

Not selected for Google Earth or Google Maps [?]

Comments (33)

« Previous12Next »
Chris10 © on October 18, 2010

Je ZOOM collectie heb ik pas al even bewonderd Teunis. Vond ik ook erg mooi. Kwam ook daar Sinterklaas tegen ;) Eigenlijk best druk die man..

Dank dat je mijn collectie mooi vindt. Ik doe wel een beetje van alles wat hoor, want stedentripjes hebben ook mijn aandacht.

Groetjes, Christien.

Teunis Haveman on October 18, 2010

Hallo Louisa

Bedankt voor je uitgebreide uitleg

Ja ik geniet overal van.Het zijn de kleine dingen die het doen. Ik heb ook de vijfdelige serie FLORA van Nederland. Daarin staan alle planten die er te vinden zijn in Nederland en waarmee ze in symbiose leven zoals ander planten ,insecten , grondsoorten ect, Ja dat samen spel in de natuur is boeiend, alles heeft hier zijn functie. Ik hoop nog veel van je te zien en kan genieten dat anderen ook genieten.

GR.TEUNIS

Louisa H on October 19, 2010

Hallo Teunis je doet me herinneren dat ik die meer zou moeten gebruiken want ik bezit die ook wel ,zelf de vorige editie ,maar voor directe beelden op te zoeken,neem ik Elseviers Bloemengids ik weet waar die planten bijna Allemaal staan,,,Al is de Flora enorm uitgebreid en meer dient als naslag werk,moet je natuurlijk nog insecten ,vogel, paddenstoelboeken hebben enz…. En de flora gaat tot 1996 en de nieuwe bevindingen moeten we natuurlijk elders zoeken. Het laatste wat ik gelezen was ook weer boeiend, misschien kun je even op internet gaan naam Onderzoek uitg elicht: Plantenpatholoog Frank Takken.

Groetjes,Louisa

Teunis Haveman on October 19, 2010

Bedankt LOUISA

Ja ik heb naast de flora natuurlijk ook allerlei andere boeken in die ik na kan slaan voor vogels,paddestoelen,vlinders en insecten. Trouwens de laatsten zoek ik vaak op de soortenbank.nl Of in Fauna van Nederland. Verder vind ik het ook wel interressant welke streeknamen aan een plant of dier worden gegeven. Ik ga vaak voor de Nederlandse naam. Voorbeeld : Bitterzoet (Solanum dulcamara)wordt hier in Groningen (Westerwolde) Kwalsterhout genoemd. Kwalster= spug Ja de houtenstengels van Bitterzoet, lijken op die van zoethout. Je kunt er ook wel op kauwen als op zoethout, maar het zoete wordt bitter en je spuugt het uit. Dat vind ik leuk en heeft m,n belangstelling

Verder is het natuurlijk zo dat Bitterzoet mede verantwoorelijk is voor aardappelrot.

Ik krijg ook iedere dag via de mail Natuurbericht.nl

Oh er is zoveel.. oneindig zou ik zeggen Had maandag nog de Kleine Vos en een Atalanta op IJzerhard in de tuin

Bedankt en een fijne dag verder

Ik zal Frank op zoeken Bedankt

Gr Teunis

Verder kun je natuurlijk

Dimmus x on October 22, 2010

Duża Kolekcja Motyli,Bardzo Kolorowo,Like!

Erik van den Ham on October 23, 2010

Hoi Teunis de titel boven deze collage is in deze tijd wel heel toepasselijk zo met de winter voor de deur zeg maar gerust dag vlinders. Gelukkig hebben we de foto's nog ..... Erg mooi gemaakt weer.

Ik heb begrepen dat het verhaal van de Solanum juist andersom is. Toevallig tikte ik vanmorgen het verhaal in bij Berend zijn foto van de S.dulcamare Had laatst ook even een takje geprobeerd maar kwam niet veel verder dan bitter, maar wellicht licht het ook aan het seizoen.

Teunis Haveman on October 23, 2010

Hallo Erik

Wat leuk dat je hierop reageerd Geweldig dat je dan ook nog de link naar Berend legt. Ik heb dat ook gelezen. Is aannemelijk. Maar je moet het stokkerige hout eerst drogen. Ik kwam mijn verhaal tegen veel jaren geleden in de GIDS VAN GENEESKRACHTIGE PLANTEN. De bessen werden reeds in de oudheid als laxceermiddel gebruikt. Ook als schoonheidsmiddel In de 18 e eeuw werd het houit gebruikt voor bestrijding van geelzucht en voor menstruatie bevoderend. In onze tijd alsbloedzuiverend middel. Dat staat er allemaal. Matig gebruiken

De plant wordt ook wel wild zoethout genoemd

Gr Teunis

Alina Sbitneva on October 25, 2010

Beautiful butterfly and mushroom collections! I very L.

Teunis Haveman on October 25, 2010

ALINA

Thanks

Gr Teunis

Ghiocela on October 25, 2010

So wonderful!!! Like and YS! Thanks for your visit! You are my fav..!:) Best wishes, Simona

Teunis Haveman on October 25, 2010

DSIMONA

Thanks foor LIKE AND Y

Gr Teunis

juncujuncu on November 17, 2010

Very nice colections. Like

Jeanne-Marie Simon-C… on January 24, 2012

Superbe planche de papillons ! Très belle présentation ! LIKE ! Amicalement, Jeanne-Marie

« Previous12Next »

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

Teunis Haveman
Loppersum, Nederland 1999BB

Photo details

  • Uploaded on October 16, 2010
  • © All Rights Reserved
    by Teunis Haveman

Groups