Bruine vuurvlinder (Lycaena tityrus), vrouwtje in Bourtange

Not selected for Google Earth or Google Maps [?]

Comments (14)

M.Kranenborg-Torn on May 27, 2011

Volgens mij vind ze het blad wel lekker, mooi met het licht door de toppen van de vleugels. In ieder geval heb je wel een zeldzame Like

Groetjes van Greetje

Yvonneke :-)) on May 27, 2011

Wat knap dat je de naam er ook van weet, ik zou het mijn god niet weten. Prachtig deze vlinder ook!

Chris10 © on May 28, 2011

Dit is een vrij bijzondere vlinder voor Nederlandse begrippen Yvonneke. Komt alleen lokaal voor op de zandgronden van Drenthe, Veluwe en delen van Twente. En toen zagen wij ze.... Helemaal leuk hè. Greetje en Berend (en mogelijk Erik ook) hebben ook nog het mannetje gespot. Hebben ze een stelletje :)

Zouden zij die gaten in het blad gevroten hebben Greetje? Haha... ze mag wel oppassen er niet doorheen te vallen :) Of de vleugeltjes helemaal doorschijnend zijn hè, met dat tegenlicht. Bedankt voor je complimentje, ook hier weer.

Groetjes, Christien.

odeveld on May 28, 2011

Hallo Christien, Gaaf werk!! Mijn complimenten!! I LIKE!! Vriendelijke groeten, Odeveld

Louisa H on May 28, 2011

O,Christien wat een geweldige foto’s allemaal,,wat moet dat een gezellige boel geweest zijn met die pano leden, al lijkt het me dat ik van sommige nooit de naam ben tegengekomen. Waarom hebben Julie die plaats gekozen ,ha ha ik weet het al om het vijf sterren domein dat doet zo chick aan,,,ben gaan kijken op internet waar het gelegen is ,of het soms dicht bij was waar mijn schoonbroer van dan kwam,die woonde namelijk in Hoogezand-Sappemeer neen het is nog een stukje verder.

Knappe macro van de Bruine vuurvlinder heb jij de lichte variant te pakken gekregen ,blijkbaar zijn die daar goed vertegenwoordigd . Like. Fijne groetjes nog,Louisa

Jack Tol on May 28, 2011

Er was duidelijk ook van alles te zien daar in die omgeving. Mooie macro.

Groeten,

Jack

bdeh on May 29, 2011

Ik heb, denk ik, dezelfde vlinder geschoten Christien maar dacht dat het een vrouwtje Icarusblauwtje was. Groeten Berend

bdeh on May 29, 2011

Oh ja, schitterende macro en mooi scherp Christien. Groeten Berend

AnneliesMacro&More on May 29, 2011

Super dat je deze bijzondere vlinder hebt gespot, Christien! De foto is prachtig genomen met mooi licht op de vleugeltjes, LIKE

groetjes,

Annelies

Arij M van Waart on May 29, 2011

Mooie serie vlindertjes Christien. Prachtig hoor. gr>arij

Chris10 © on May 29, 2011

Dank jullie wel Annelies, Odeveld, Arij, Jack en Berend voor de aller hartelijkste complimenten. Dit was wel het buitenkansje van de dag hoor.... Nog nooit zo'n vlindertje gezien en toen mocht ik hem van alle kanten bewonderen. Hij bleef nl maar op dat blad rond draaien. Helemaal leuk toch?

Groetjes, Christien.

Chris10 © on May 29, 2011

Hi Louisa. Wat een leuk berichtje heb je weer geschreven. Het was ook een heel gezellige dag daar in het hoge noorden. Ik kende er ook een aantal niet van hoor en ook een aantal wel van naam, maar nog nooit ontmoet. dit was de derde keer dat we zoiets deden. Eén maal per jaar, is/was de bedoeling. En elke keer is het ergens anders gehouden. De eerste keer was in Elburg, daar waar ik geboren ben en toen mijn eerste 20 levensjaren heb gewoond. Was ook heel leuk om dan daar die dag te hebben. Was puur toeval omdat iemand die suggestie aan de hand deed.

Het tweede jaar gingen we naar Steyl in Limburg omdat er 2 waren die daar vandaan kwamen en de organisatie op zich wilden nemen. Dat was best ver rijden voor de Groningers. Dus zeiden zij: wij organiseren het wel volgend jaar, dan doen we het gewoon in Groningen. Vandaar :)

Deze vlinders zitten specifiek op de zandgronden van Drenthe en de VEluwe Louisa. Wel bijzonder dat we ze zagen hè. Een buitenkansje, zoals ik al eerder opmerkte.

Nou, dag hoor. Ben blij dat je ervan kunt genieten, ook van die anderen. Groetjes, Christien.

wilma1812 on May 31, 2011

Prachtig Christien!!

je hebt er weer wat weten te vangen, is niet makkelijk hoor :)

Ze zijn zo fragiel en dnel en wij zijn zo lomp in vergelijking met hun.

Knap gedaan…..like

Chris10 © on June 3, 2011

Deze was toch best wel speciaal Wilma en komt bijna niet in onze buurt voor. Daarom ben ik er ook reuze blij mee dat ik hem een paar keer kon fotograferen. Hij lijkt een beetje op het Icarusblauwtje aan de buitenkant, maar niets is minder waar. Deze poseerde gewoon voor ons, dus was het helemaal een kadootje. En ja, vaak moeten we er achteraan hobbelen en vangen we alsnog bot. Maar dat maakt het ook wel tot een sport om het nogmaals te proberen :)

Dank voor je erg aardige berichtje weer én de LIKE natuurlijk.

Groetjes, Christien.

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

Photo details

 • Uploaded on May 27, 2011
 • © All Rights Reserved
  by Chris10 ©
  • Camera: SONY DSC-HX1
  • Taken on 2011/05/21 14:45:46
  • Exposure: 0.003s (1/320)
  • Focal Length: 20.20mm
  • F/Stop: f/4.000
  • ISO Speed: ISO125
  • Exposure Bias: 0.30 EV
  • No flash

Groups