Panoramio is closing. Learn how to back up your data.

*En jawel: In de vroege avond kwamen een Groene zandloopkever (Cicindela campestris) en een Bijenwolf (Philanthus triangulum) letterlijk op ons pad. De Groene zandloopkever rende voor zijn leven en de Bijenwolf was een holletje aan het graven. (see also my little film in the first comment)

Not selected for Google Earth or Google Maps [?]

Comments (36)

« Previous12Next »
Jack Tol on August 22, 2011

Schitterende collage weer. Wat heeft die zandloopkever trouwens een gevaarlijk ogend "geschaard" bekkie. Naast de andere mooie kiekjes zijn die zeer gedetailleerde kiekjes van de bijenwolf ook schitterend om te zien én dat filmpje heb ik echt effe ademloos bewonderd en wel 3 x afgespeeld. Zo ingenieus alsof dat gaat zeg. Eerst even graven vooruit; dan weer wat uitgegraven zand naar achteren trappen om vervolgens weer plek te krijgen om het daar weer verder te vullen en om dan ook weer dieper te kunnen graven. Een hels karwei natuurlijk, maar de enige manier en daar is goed over nagedacht ondanks dat ze dit soort klein grut vaak hersenloos noemen.

Groeten, Jack

bdeh on August 22, 2011

Prachtige collage en prima filmpje Christien. Wat ziet de heide er mooi uit zeg. Groeten Berend

John de Crom on August 23, 2011

Hoi Christien schitterende collage LIKE. Groetjes John.

© wfmw on August 23, 2011

Hele mooie collage Christien. En wat een leuk (en duidelijk) filmpje op YT, hij is er maar druk mee. Heb ook die ganzenfilm bekeken, ze wilden natuurlijk niet dat je dat filmde.

Vr. gr. Willy

Erik van den Ham on August 23, 2011

Wat een geweldige collage Chris10 maar vooral het filmpje is bijzonder Mooi.

Ik zie dat je inmiddels de juiste naam er bij had gevonden met de hulp van Louisa. Vond het ook heel wonderbaarlijk dat het je lukte zon Zandloopkever op je hand te houden maar begreep nu dat hij /zij was gaan hemelen.

Groetjes, Erik

Chris10 © on August 23, 2011

Neyyy joh Erik, die Zandloopkeveer was nog helemaal niet gaan hemelen. Hoe kom je erbij. Hij liep alsmaar weg en toen hebben we hem geprobeerd met onze schoen (om de beurt) tegen te houden. Soms ging ie dan even uitrusten, maar evenzovele keren rende hij weer weg. En dat is zweten dan hoor, om hem tóch nog op de foto te krijgen. Gelukkig liep ie op het pad, zoals hier boven linksonder in de collage.

Waar ik op doelde in één van mijn berichtjes is dat ie in de strijd 1 pootje is verloren :( Sorry hoor, we zagen het pas toen ie bij Greetje op haar hand zat. Daarna hebben we hem maar snel zijn vrijheid weer gegeven. Hij rende toen met één pootje minder nog net zo snel, maar misschien had ie wel pijn..... dat weet ik natuurlijk niet. Bij de foto links boven heeft ie al zijn pootjes nog :) Ik kan er niet op uitgekeken raken, zo mooi vind ik hem, die kever dan hè. En dan die kaken.... Ooit heb je eens een link gestuurd, van zo'n kever en dan recht van voren. Nou, wij vinden dat de onze daar niet voor onder doen. Hahaha en zijn er dan ook best trots op. Hoeveel km per uur zou ie trouwens lopen. Ik las ergens dat ie dat rennen uren vol kan houden. Misschien plaats ik nog eens een foto van hem gewoon apart!

Willy, John, Berend, Tanneke, Cjlin en Jack, ook heel erg bedankt voor jullie gezellige berichtjes. Greetje en ik hebben werkelijk genoten toen we deze juweeltjes aan het eind van een heerlijke dag nog op het zandpad tegenkwamen. Erg leuk ook dat jullie met zijn allen het filmpje hebben gekeken. Vandaag (ben ff teruggeweest) heb ik 3x zo'n graafwesp met een Honingbij (prooi) onder zijn lijf als voer voor zijn larven gezien. Hij houdt die in vlucht onder zijn buik vast. Heel gaaf om te zien. Jammer genoeg lukte me het (nog) niet om daar een filmpje van te maken. Er zaten meerdere nestjes bij elkaar in de buurt, maar je moet maar net op de goede plek staan/zitten, als ze als bommenwerper aan komen vliegen. Maar wie weet: wat niet is, kan nog komen. Toch?

Louisa wist gelijk de naam ja Erik, goed hè. Zelf dachten we aan een soort zandwesp. Bijna goed dus. Ik zal het ook nog even bij het filmpje veranderen.

Groetjes, Christien.

Erik van den Ham on August 23, 2011

Oh sorry een kleine vergipsing mijnerzijds dan ..... dacht dat te lezen. Ze kunnen ook erg goed vliegen en had echt niet verwacht dat hij dit zou toelaten.

M.Kranenborg-Torn on August 23, 2011

Het beestje rende zich de poten uit zijn lijf en wij sprongen er om heen, Erik. Moet geen gezicht zijn gewwest voor buitenstaanders.

Gelukkig beet ik ook niet....

Sorry Christien breek even in.

Groetjes van Greetje

Erik van den Ham on August 23, 2011

Zoiets als een vogeltjesdans om een Zandlopkever zal een koddig gezicht zijn geweest! Helaas zijn daar dan weer geen filmbeelden van......

Chris10 © on August 23, 2011

Dat weet je maar nooit Erik, of er geen filmbeelden van zijn. Wie weet wat er volgende week in de Story staat ;)

Geeft niet hoor Greetje enneeee een vergipsing is menselijk hè Erik. Volgende keer, als jij er eentje tegenkomt, kan je hem ook gerust oppakken. Hij bijt, net als Greetje, niet!

Groetjes, Christien.

Erik van den Ham on August 23, 2011

Nou zo'n beessie ben ik niet bang voor maar om Greetje aan te pakken zonder handschoenen...... dat weet ik zo net nog niet!

M.Kranenborg-Torn on August 23, 2011

Oh oh hoe later op de avond, nacht.......hoe complimenteuzer

Chris10 © on August 23, 2011

Dat wil ik meemaken, Greetje zonder handschoenen aanpakken!! Wie weet krijg je dan de blaren op je handen. Haha... Greetje heeft nl nogal snel last van een vreemd soort allergie!

M.Kranenborg-Torn on August 23, 2011

Is dat zo??????

Doei ik ga naar bed....Slaapse, Greetje

Chris10 © on September 5, 2011

Ook hier weer bedankt Margaritha voor je prachtige compliment. Greetje en ik waren een dagje op de heide toen we aan het eind van de middag deze 2 beestjes tegen kwamen. Heb je het filmpje (te zien bij het eerste comment) ook afgespeeld? We waren zo verbijsterd wat zich daar afspeelde dat je dat kan horen in het geluid bij dat filmpje.

Afgelopen week ben ik nog even terug geweest en heb toen 2x zo'n graafwesp gezien terwijl ie aankwam met een honingbij onder zijn lijf. Net een bommenwerper. Het was alleen erg moeilijk fotograferen, want ze zijn zo snellll. Die ene ging eerst naast het nest zitten met zijn buit. Mogelijk omdat ik te dichtbij zat en ie zo de ingang niet goed kon vinden. Heb hem wel gefotografeerd daar, maar je moet goed kijken, wil je zien wat er te zien valt.

Groetjes, Christien.

Chris10 © on January 14, 2012

Hallo Margaritha. Sorry voor mijn late reply, hij was er een beetje bij doorgeschoten.

Greetje en ik hebben met verwondering die beestjes gevolgd. Het was zo ontzettend mooi. Ben blij dat jij er ook van hebt genoten. Volgend jaar ga ik proberen een Bijenwolf in vlucht te fotograferen, als ie aankomt met een honingbij onder zijn lijfje... Vlak voordat ie dus in zijn holletje kruipt. Het moet vast gaan lukken, daar ga ik vanuit ;)

Groetjes, Christien.

« Previous12Next »

Sign in to comment.

Photo details

  • Uploaded on August 21, 2011
  • © All Rights Reserved
    by Chris10 ©

Groups