*En jawel: In de vroege avond kwamen een Groene zandloopkever (Cicindela campestris) en een Bijenwolf (Philanthus triangulum) letterlijk op ons pad. De Groene zandloopkever rende voor zijn leven en de Bijenwolf was een holletje aan het graven. (see also my little film in the first comment)

Not selected for Google Earth or Google Maps [?]

Comments (36)

« Previous12Next »
Chris10 © on August 21, 2011

De Zandwesp in actie bij het maken van een nestje. Tenminste, ik denk dat het een Zandwesp is...

M.Kranenborg-Torn on August 21, 2011

Oei, wat is dit weer een mooie collage Mooie momenten waren dit. Mooi.

Groetjes van Greetje

Chris10 © on August 21, 2011

Hier had ie nog alle pootjes Greetje ;) De ene was vast gesneuveld in de strijd. En ja, dat zie je dan achteraf pas hè. Heb je het filmpje ook gezien? Ik had hem je van de week al over de mail gedaan.

Groetjes, Christien.

M.Kranenborg-Torn on August 21, 2011

Heb ik toen ook gelijk bekeken, geweldig wat die beestjes een werk verzetten. De mijne komen later nog.

Groetjes van Greetje

Chris10 © on August 21, 2011

Dank voor het kijken hè Greetje. Ik zag toen ook pas voor het eerst dat ie van die grote scharen had om de steentjes mee weg te sjouwen. Ook dat is te zien, zag ik in het filmpje. Heel bijzonder..

Ik kijk ernaar uit Greetje, maar doe maar rustig aan.

Doeg, Christien.

Louisa H on August 21, 2011

He ,Christien wat bedoeld jij met dat eerste bericht , vind ik niet . Die zandloopkevers kunnen prachtig zijn met een beetje zon ,,,nu die heeft zijn naam niet gestolen,als ze niet in rust zijn dan kunnen ze een geweldige snelheid er achter zetten

, Vind dat je die zandwesp of graafwesp er ook heel mooi hebt opstaan ,kan het zijn dat het De bijenwolf (Philanthus triangulum) is.

Groetjes,Louisa

Chris10 © on August 21, 2011

Hey Louisa. Leuk hoor dat je al bij deze insectencollage bent wezen kijken. En ik denk dat je zeker gelijk hebt met de naam van Bijenwolf. Super zeg! Ik heb al even gekeken op internet, en het ziet er verdacht gelijkend uit. Bij de zandwesp kon ik ook geen vergelijkend exemplaar vinden, vandaar dat ik in mijn eerste berichtje had gezegd, dat ik het niet zeker wist. Als je nu op de blauwe regel klikt in het eerste berichtje van mij (dus de bovenste) dan zal er een filmpje openen, die je af kan spelen. Klik er maar eens op, dan gaat het vanzelf spelen.

De Groene zandloopkever liep of zijn leven er vanaf hing. We hebben hem dan ook tegen moeten houden, om hem op de foto te krijgen.>

Groetjes, Christien.

Teunis Haveman on August 21, 2011

Christien, ik kom net thuis en zie dat je al klaar bent met je collage. Prachtig zeg die groene Zandkever, nog niet erder gezien, die bijenwolf of graafwesp heb ik zelf ook gespot in het Bargerveen. Interessant wat je daar over leest, ze pakken bijen en verlammen die, slepen ze naar het nest,en voeren ze aan de larven, zijn het twee bijen dan is het een mannetje en bij meer is het een vrouwtje. Hoe si het mogelijk. Ik zal je filmpje ook bekijken

MOOI en * Gr Teunis

Teunis Haveman on August 21, 2011

Christien

WOOOOOOOOOOOOOW die film is prachtig geworden Klasse hoor

Wat gaat hij snel te werk en aldie stenen opnieuw verplaatsen

Gefeliciteerd, erg mooi om te zien

Gr Teunis

Chris10 © on August 21, 2011

Heerlijk je complimentjes te lezen Teunis. Louisa heeft me net aan de echte naam geholpen. Heb het ook al even nagelezen. Wat zit die natuur toch fantastisch in elkaar hè. Zag op internet ook al foto's van de graafwesp met zo'n verlamde bij onder zich, om mee te nemen naar zijn nest. Bij dat internet snuffelen liep ik ook nog tegen een soort wetenschappelijk filmpje aan. Ook erg leuk om te zien Teunis. Hier komt ie: De oriëntatie van een Bijenwolf.

Nogmaals bedankt hè.

Groetjes, Christien.

Teunis Haveman on August 21, 2011

Inderdaad geweldig om te zien hoe deze wesp gefopt werd. Wat is de schepping van de natuur toch mooi. Weer wat geleerd.

Heb je ook al eens een mierenwolf aan het werk gezien ?

Gr Teunis

Chris10 © on August 21, 2011

Een Mierenwolf, wat is dat Teunis? Nooit van gehoord ook.

Heb ff een foto nu op internet gezocht, ziet er een beetje onguur uit. Hij zal dan ook wel gek op mieren zijn...

Ik heb net nog een filmpje geupload van 2 Canadese ganzen in de Eempolder die hun nest zoeken. Nu komt er nog eentje, waarbij die ene óp het nest gaat zitten.

Groetjes, Christien.

els f-two on August 21, 2011

Hoi Christien, je hebt er een nog een hele collage van gemaakt! super!! ook die groene zandloopkever is bijzonder mooi om te zien!

Chris10 © on August 21, 2011

Ja Elsje. Ik bleek ineens scherpe foto's van de kever en wesp van al hun kanten te hebben. Die voorkant is toch ook niet te versmaden, met die grote kaken!!! Je zou er bang van worden.

Maar om hier dan 6 of 7 plekjes aan te spenderen, vond ik een beetje veel van het goede. Bovendien kan je nu precies zien, op wat voor plekje we ze gevonden hebben. Precies midden op dat pad, vlakbij de schaapskooi en aan het begin van de avond.

Groetjes, Christien.

els f-two on August 21, 2011

inderdaad een engerd zeg met die klapkaken..

M.Kranenborg-Torn on August 21, 2011

Hoi Christine bedankt voor de namen, ze staan er nu ook op.

Groetjes van Greetje

Louisa H on August 21, 2011

O,dat was eventjes stom van mij Christien,ik open zo dikwijls die blauwe regels om de informatie te bekijken,

Haha, had misschien toch mijn middagdutje moeten doen.

Is dat nu een versnelde film of kan hij dat werkelijk op die snelheid.

Ja,vind dat oriëntatie filmpje ook weer zo boeiend,maar verwonderen doet het mij niet meer Er is zo veel dat wij nog niet weten daar over ,en ben de eerste om dat trachten te lezen.

Groetjes,Louisa

Chris10 © on August 21, 2011

Heb al ff gekeken Greetje. Ze zijn prachtig!!

Het is de werkelijke snelheid Louisa. Je ziet het zand achter hem weg vliegen hè. En bovendien sjouwt ie met gemak die kiezels naar achteren. Je bent en blijft een leergierige vrouw Louisa. Heerlijk vind ik dat. Ben ook blij dat je het filmpje toch ook af kon spelen op jouw computer.

Groetjes, Christien.

cjlin on August 22, 2011

Wow, we like this collections, especially the beetles, hardly seen in here. You do a great collection Christien, Happy days. cjlin

tanneke on August 22, 2011

Oh wat leuk dat filmpje!!!Genieten hoor! Zo snel! M-5!

« Previous12Next »

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

Photo details

  • Uploaded on August 21, 2011
  • © All Rights Reserved
    by Chris10 ©

Groups