Zag voor het eerst een Witje op de bloeiende heide fourageren. Het was een genot voor het oog...

Not selected for Google Earth or Google Maps [?]

Comments (19)

M.Kranenborg-Torn on August 21, 2011

Gefeliciteerd jou is het gelukt. Mooi.

Groetjes van Greetje

Chris10 © on August 21, 2011

Dankjewel Greetje. Was er ook heel blij mee en er liep een mevrouw met haar hondje die vroeg of het lukte ;) Zei uiteraard volmondig ja, maar kon het nog niet goed beoordelen daar. Heb er ook nog met de zon door de vleugeltjes, die zijn ook echt gaaf.... Nadat ze (waren er twee) op de heide uitgesnoept waren, gingen ze weer op die gele bloemetjes zitten. En dat die dan heel diep doorbuigen, daar trekken ze zich niets van aan ;)

Groetjes, Christien.

Teunis Haveman on August 21, 2011

Prachtig , ik zag er vrijdag wel tien vlak bij elkaar op de hei,door de harde wind zaten ze niet stil

Ik heb nog wel een Atalanta op hei kunnen spotten En een oranje Zandoogje, die direct daarna door een roofvlige werd gevangen, Vlak voor m,n ogen. Ik heb daar ook een foto van kunnen maken, helaas niet zo,n mooi filmpje als bij jou

Gr Teunis

MOOI

Chris10 © on August 21, 2011

Maar Teunis toch. Zo'n vangst is toch ook al mooi. Niet voor het Oranje zandoogje uiteraard, maar dat is het leven hè. De Groene zandlooplever heeft ook een pootje verloren, omdat wij er op zaten te azen hem zo goed mogelijk op de foto te krijgen. Maar hij liep nog even snel, met één pootje minder.

Ik zag 2 witjes op de hei. Volgens mij kwamen ze ineens op de warmte af. De bewolking verdween en het was een luw plekje... Een Atalanta zat er ook en nog een mooie gekleurde, maar die was me te glad af.

Ik had eind van de middag nog een keertje naar die graafwespholletjes willen gaan (het waren er een heel stel in dat pad), maar het is me niet helder genoeg. Een zonnetje doet wonderen als het al vroeg in de avond is hè. Bovendien denk ik dat ze misschien dan pas weer aan de gang gaan. Maar misschien heb ik het mis!

Groet, Christien.

els f-two on August 21, 2011

wow!! helemaal te gek op dat paars van de heide.. ( ben vanmiddag even op Kalmthout gaan kijken, alleen was er niet veel zon.. maar wat een geweldig gezicht, zo'n paarse deken ,helemaal uitgelegd..! ondanks de brand van het voorjaar ziet de heide er prachtig uit! LIKE

Chris10 © on August 21, 2011

Ohhh, goed om te horen Els, dat je toch nog ff gegaan bent. Ja jammer hè, dat het zo grijs is... Maar gelukkig heb je die paarse velden dan wel weer gezien. Ik weet niet of de bijtjes ook blijven fourageren als de zon niet schijnt. Greetje heeft er een heel mooie foto van geupload. Fantastisch, zo vol als ie met stuifmeel zit.

Ik hoop nog een keertje de heide bij jou op je site te mogen spotten. Je zal er vast iets creatiefs van maken of hebben gemaakt.

Groetjes, Christien.

AnneliesMacro&More on August 21, 2011

Supermooi Christien, ik vind koolwitjes soms moeilijk te fotograferen, bij mij lijken die witte vleugeltjes al snel overbelicht. Maar deze is echt heel erg mooi! LIKE

groetjes, Annelies

cjlin on August 22, 2011

This one is very fresh and beautiful, we had a similar BEAUTY, share with you, Cheers, cjlin

Bengeltje on August 22, 2011

In een woord, schitterend!! Een mooie voor bij mijn verzameling **favorieten!!

Groeten

Bengeltje

Jack Tol on August 22, 2011

Prachtige macro, waarbij je mooi het zonlicht op deze vlinder hebt gevangen. Ook een prachtige compo en dof en niet te vergeten een hierbij passende vierkante uitsnede.

Groeten, Jack

Rhitamvar Ray on August 22, 2011

Lovely one...

kevin mcvay on August 22, 2011

how very stunning is this?! excellent…...

bdeh on August 22, 2011

Inderdaad een genot voor het oog Christien. MOOI! Groeten Berend

dimitris koskinas on August 22, 2011

Very beautiful photo Like Greetings from Rodos-Greece Dimitris

© wfmw on August 23, 2011

Prachtige macro Christien. M

Vr. gr. Willy

P.S. Ben tussendoor even afgedwaald naar je andere filmpjes op YouTube. Die schaapskudde is ook leuk, de tekst erbij is helemaal grappig, ik zie het voor me. Heb dit filmpje een duimpje op gegeven, net als dat graafbeestje.

khoi tranduc on August 24, 2011

Very beautiful! Like!

wilma1812 on August 30, 2011

Prachtige kleuren, goed van je dat je dit drukke vlindertjes hebt weten te vangen

like

odeveld on August 31, 2011

Mooi contrast in deze opname Christien!!! L! Vriendelijke groeten, [Odeveld](http://cestavoir.free.fr/viewer2.html?3972704

Chris10 © on September 5, 2011

Bedankt Margaritha, Odeveld, Wilma, KhoiTran, Willy, Dimitris, Berend, Shalom, Rhivu, Jack, Jan, Bengeltje, Cjlin en Annelies voor jullie erg leuke complimenten allemaal voor dit MOOIe vlindertje. Thanks all!!!

In het bijzonder ook Bengeltje en Margaritha nog eens bedankt voor jullie YS!

Groetjes, Christien.

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

Photo details

 • Uploaded on August 21, 2011
 • © All Rights Reserved
  by Chris10 ©
  • Camera: SONY DSC-HX1
  • Taken on 2011/08/20 10:23:03
  • Exposure: 0.001s (1/1250)
  • Focal Length: 20.20mm
  • F/Stop: f/4.000
  • ISO Speed: ISO125
  • Exposure Bias: -0.30 EV
  • No flash

Groups