ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΚΕΡΚΥΡΑ . CORFU GREECE

Selected for Google Maps and Google Earth

Το Ανάκτορο Αγ. Μιχαήλ και Γεωργίου χτίστηκε το 1819-1924 μ.Χ. επί του Άγγλου Αρμοστή Θωμά Μαιτλαντ, από το αρχτέκτωνα G. Whitmore. Το σπουδαιότερο μνημείο της Αγγλο κρατίας, από τα πρώτα νεοκλασσικού ρυθμού έργα στην Ελλάδα. Κτισμένο από πέτρα Μάλτας.

Η ονομασία "Ανάκτορο Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου" δόθηκε γιατί εκτός από γραφεία και κατοικία των Άγγλων Αρμοστών, ήταν η έδρα του ομώνυμου τάγματος. Η όψη του κοσμείται με δωρική κιονοστοιχία, που διακόπτεται από δύο μεγαλοπρεπείς πύλες μορφής θριαμβευτικού τόξου και καμπυλώνεται στα άκρα της (οριοθετώντας το βόρειο άκρο της Σπιανάδας). Το κεντρικό τμήμα πάνω από το γείσο διακοσμείται με ανάγλυφες παραστάσεις των επτά νησιών του Ιονίου και στη μέση το κέρας της Αμαλθέιας (Αγγλικό Σύμβολο). Έργα του Κερκυραίου γλύπτη Προσαλένδη. Στο εσωτερικό οι τοίχοι και οι οροφές των κυρίων αιθουσών έχουν πλούσιο διάκοσμο ανάγλυφο και ζωγραφικό.

Μετά την ένωση με την Ελλάδα (1864) χρησιμοποιήθηκε ως Βασιλικό Ανάκτορο. Και σήμερα στεγάζει το μουσείο Ασιατικής Τέχνης και την Δημοτική Πινακοθήκη.

Show more
Show less
Save Cancel Want to use bold, italic, links?

Comments (144)

J. Klebba on September 18, 2012

Corfu is a great city with a unique atmosphere... I like;)

Jawed Hasan on October 11, 2012

Excellent shot
LIKE
greetings, Jawed

Ali Raza on January 21, 2013

☆☆like!☆☆

Beautiful photo.

Best wishes

Theodosios Tziomakas on August 22, 2013

Αρέσει 108 + Αγαπημένη 7.

Πολλούς Χαιρετισμούς.

Theo

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

Photo details

  • Uploaded on September 5, 2011
  • © All Rights Reserved
    by ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΤΣΙΑΥΤΗΣ (…

Groups