Kerk Markelo - 's avonds

Selected for Google Maps and Google Earth

Comments (11)

M. Podt on November 30, 2011

Shot in bracket mode...

Fritz Dällenbach on November 30, 2011

Great Shot. 1st. Like

Greetings from Switzerland.

Fritz

Wojciech Noworyta on November 30, 2011

Very nice. L+F

M. Podt on December 2, 2011

Thanks, Fritz and Wojciech, for the compliments!

Greetings and have a nice day, Martin

M. Podt on December 2, 2011

The other (hand-shot) version is removed. This one is a bit better...

Erik Eshuis on December 3, 2011

Dag Martin,

Ik heb nog even zitten vergelijken. Dit is een tussenvorm tussen het (merkwaardig vlakke) HDR-beeld en de contrastrijke, verzadigde, handgeschoten versie. Ik kon niet zo zeggen welke me beter beviel. Het HDR beeld benadert de werkelijkheid wat meer terwijl het 'vette, contrastrijke' plaatje de meeste (ongeoefende?) kijkers zal aanspreken. Dit shot is een goed compromis tussen beide visies, al blijf ik moeite houden met het aquarel effect wat je ziet in bijvoorbeeld de bomen. Daar kun jezelf niet veel aan veranderen blijkbaar.

Groeten, Erik

M. Podt on December 3, 2011

Hallo Erik,

Ik heb voor deze foto exposure fusion toegepast en geen tone mapping. Hierdoor ziet het HDR-plaatje er natuurlijker uit. Ik beschouw mezelf ook als een ongeoefende kijker, maar toch vind ik dit er beter uitzien dan de handgeschoten versie. ;)

Het vlekkerige effect is, zoals je eerder al zei, het effect van ruisreductie die blijkbaar al bij ISO 125 wordt gebruikt. Maar ik heb begrepen dat ruisreductie die nodig is bij (veel/alle?) 16 megapixel camera's er uiteindelijk voor zorgt dat die extra megapixels feitelijk weinig extra's opleveren. Mij stoort het niet zo, omdat ik de foto's normaal toch niet zo ver inzoom. Kortom, ik heb die 16 megapixels eigenlijk helemaal niet nodig. ;) Maar op zich het is wel jammer, omdat je achteraf bijv. dus minder kunt croppen. Deze foto heb ik misschien wat te veel gecropped, waardoor het effect van de ruisreductie wat meer opvalt?

Het komt er volgens mij in feite op neer dat de sensor van een compact camera te klein is voor echt veel megapixels. Volgens mij is de enige echte oplossing dus een DSLR met een grotere sensor...

Groeten, Martin

Erik Eshuis on December 3, 2011

Ja, voor het gemak van compacte superzoom moet je dat op de koop toenemen. Het is niet anders. Het schijnt dat de opvolger van mijn Panasonic, de DMC-TZ20, nog veel agressievere ruisreductie toepast bij weinig licht. Ik houd het voorlopig dus maar bij m'n TZ7, en hopelijk later een DSLR. Jammer dat ik nog geen GPS aan boord heb. Dat is toch wel een heel erg handige feature. Heb jij weer voordeel mee ;-)

Groeten, Erik

M. Podt on December 4, 2011

GPS is een feature van de DSC-HX7V waar veel mensen ontevreden over zijn. Het duurt te lang voordat je ontvangst hebt, is de algemene mening. Echter, ik vind het best aardig werken. En wat blijkbaar weinig mensen weten is dat als je de camera neerzet en stil laat staan, er vaak behoorlijk snel ontvangst is, in tegenstelling tot wanneer je de camera beweegt. Maar als je graag GPS wilt, is een losse logger natuurlijk een prima optie.

Ik ben over het algemeen erg tevreden over de Sony. De optische beeldstabilisatie met 10x zoom en de handige automatische modes zijn een groot voordeel t.o.v. mijn vorige camera. Bijv. de auto HDR mode gebruik ik erg veel. Deze mode is veel sneller dan de bracket mode. Auto HDR is geschikt voor uit de hand schieten en met de bracket mode is dat onmogelijk. En ook de auto modes voor in het donker werken heel behoorlijk, vind ik. De foto's die ik hiermee kan maken, zijn veel en veel scherpen dan met mijn vorige camera. Ik neem deze camera naar plekken waar ik nooit een DSLR mee naar toe zou nemen (bijv. tijdens MTB'en). Voor mij zou een DSLR dus ook niet in plaats van deze zijn, maar voor erbij. Maar ik twijfel nog. Ik heb al te veel hobby's e.d. en te weinig tijd... ;)

Groeten, Martin

KhoiTran on December 10, 2011

Very nice photo! Like!

M. Podt on December 27, 2011

Thanks KhoiTran!!

I wish you a good slip into the new year and all the best for you and your family.

Best wishes, Martin

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

Photo details

 • Uploaded on November 30, 2011
 • © All Rights Reserved
  by M. Podt
  • Camera: DSC-HX7V
  • Taken on 2011/11/30 17:33:56
  • Exposure: 0.125s (1/8)
  • Focal Length: 4.25mm
  • F/Stop: f/3.500
  • ISO Speed: ISO800

Groups