Szocreál hangulat: Almásfűzítő felé közeledve

Selected for Google Maps and Google Earth

Comments (15)

Szekér on March 5, 2012

Hát még ha a szomszédos vörösiszap tárolót látnád! Az csak az igazi szocreál!

MoMof4 on July 13, 2012

Meg kell, hogy látogassam egyszer Gyula barátom. Ha te mondod, hogy a tároló még nagyobb fotós attrakció mint ez, akkor nem hagyom ki semmiképp.

Talán a soron következő PANTALI-t ide szervezhetnénk. Jó kis nosztalgia túra lenne!

Üdv, Borcsa

Szekér on July 14, 2012

A térképen láthatod jobbra felfelé azt a nagy vörös foltot. Az a tározó, közvetlenül a Duna partján. Most már nem szakad bele a Dunába, mert kiszáradt. A találkozó szerintem nem jönne létre. Ez Neked nosztalgia, de a többségnek máig élő vörös valóság. Még nincsen két éve, hogy tíz halottja volt az Ajkai vörös iszonynak.

:-( Gyula

Szekér on July 14, 2012

Ahogy napjainkban amerikai testvéreik támogatják őket, nem zárom ki, hogy mindig is így volt.

MoMof4 on July 14, 2012

Hát nagy merészség nem mondom egy iszap tárolót ilyen közel tenni a folyóhoz! (Főleg a fő folyónkhoz.)

Az ajkai vörös iszap idején már itthon voltunk. Nem sokkal a történtek után látogattuk meg Lakat Imrét. Más dolgokról is beszámolt, nem csak arról beszélt amit a média bemutatott. Valóban borzalmas lehetett!

A Pantali felhozása csak vicc volt egyébként. A nosztalgiázásom is csak annyiból állt, hogy annakidején, amikor csak erre lehetett Budapestre kocsikázni, mindig irtóztam ettől a szakasztól. Füstös, büdös és lehangoló volt. Teljes realitása a szocreálnak.

JL! Egyetérek veled 100%-osan. A jenkik alattomosan de óriási méretekben szennyezik a környezetet. Közben meg nem átallják környezetvédőként tépni a pofájukat...egy és ugyanaz emberek akiké ezek a cégek. Természetsen nem saját magukra ugatnak, hanem a riválisaikra...(2 légy egy csapásra: Rájuk így nem figyelnek és ellenfeleik versenyképtelenné válnak a horribilis büntetések miatt.

Meg kell hagyni, hogy a jenki nagykutyák sokkal elegánsabban (alattomosabban?!) lobbiznak, lopnak csalnak mint az itteni mágnás miskák. De ártani azért ezek is tudnak rendesen.

Kösz a vizitért srácok!

Borcsa

Szekér on July 16, 2012

Ebben egyetérthetünk, amennyiben a "posztindusztriális" jelentése az, hogy a mezőgazdaság után az ipart is tönkretették.

Gyula

MoMof4 on July 17, 2012

...meg a pénz...meg kölcsönök...ami mostanában a világban nagyon emlékeztet József törénetére, amikor felhalmozta a többlet termést az aszályos időkre. Ő biztos jót akart mindenkinek, de a vége megiscsak az lett, hogy az emberek a végén már saját magukat adták el rabszolgának hogy legyen mit enniük...Manapság már túl sokan vagyunk, a technika is elég fejlett... itt-ott egy-egy kisebb-nagyobb természeti csapás sem elég ahhoz, hogy karámba húzzák az egész emberiséget. A pézzel viszont lehet mahinálgatni. A pappiros ölég olcsó, nyomtatni bármennyit lehet...asztotat meg jó kis uzsorakamatra kőcsön lehet adni... oszt hipp-hopp, jöhet a József szindróma.

Szekér on July 18, 2012

Igazad van J-L barátom, részünk van. Én magam is külföldi gyártmányú CD lejátszót, villanyborotvát és autót vettem. De amíg létezett magyar gyártásw, addig a mosógépem, hűtőszekrényem, porszívóm, rádióm és tévém magyar volt, nem ittam kólát, csak márka meggyet, sörből a kőbányai világost, később a dréhert. Nyaralásaim több, mint 80%-a Magyarországon volt.

Ennyit tudtam tenni a magyar ipar, mezőgazdaság és vendéglátás érdekében. Soha egyetlen vállalkozást sem játszottam át külföldi tulajdonos számára, nem vettem társadalmi tulajdont értéken alul és még a kamattámogatott lakáshitelt si csak négy évre vettem igénybe.

A többit más csinálta.

Szekér on July 18, 2012

Ebben az esetben bűnös is vagyok és ártatlan is. 15 évet dolgoztam autóipari beszállítónál, ennyiben bűnös vagyok. Viszont 44 éves koromban még nem volt jogosítványom, ennyiben ártatlan vagyok. Ti hogy álltok ezzel?

MoMof4 on July 18, 2012

Mindeannyian bűnösök vagyunk Gyula! De József is becsülettel, a közjó érdekében tette amit tett. Azt a bolgogságos Isten se kívánja tőlünk, tökéletesek legyünk eme elfordult, elvetemedett világ közepette. Jézust pontosan azért küldte el közénk hogy megváltsa a világot a bűneiből. Most éppen megvalottad ezt a párat, és Ő hűséges és igazságos, hogy megbocsásson neked. (Még akkor is ha mindketten tudjátok hogy a gépkocsik gyártásában való részvétel és azok használatának bűne abszurdum. Mellesleg a tervezőknek és a gyártóknak is Isten adta hozzá a tehetséget.) Ha úgy érzed, gyónjad csak meg. Ami azt illeti, én úgy tudom, hogy pl.a fák éjszaka több szédioxidot bocsájtanak ki, mint amennyit oxigént nappal termelnek.

Van egy olyan érzésem, hogy Isten tudja mit csinál. Szép dolog az, hogy a zöldek próbálják segíteni - de már kezdik túlzásba vinni a dolgokat.

MoMof4 on July 20, 2012

Ok János! Nagy esély van rá, hogy te jártasabb vagy nálam zöld ügyben. Abban is igazad van, hogy így éjfél táján már olyan vagyok, mint a kifacsart citrony. A 4 fiam közül 3 épp abban a korban van, amikor a falról is lezabálnák a vakolatot. Kertészkedek, fát nevelek, kelő nappal én is kelek...Ma pl.ebéd után befőzést is csináltam.

No meg napi két órát a kötelező olvasmányokat fordítom premier plan-ban angolra. 3-mat már kivégeztünk a tízből amit a nyárra kaptak a lurkóim.

Te egyébként hol dolgozol?

Üdv, Borcsa

Szekér on July 21, 2012

Nem értelek JL barátom? Valóban van egy képem, melynek a címe "Szentté avatásra", de azt nem jelöltem meg, ki az a személy, akinek szentté avatására készítettem a képet!

:-) Üdvöklettel, Gyula

Szekér on July 23, 2012

JL barátom, nem fogom a kép címében megadni az egyesek által "szentté avatni szándékolt" személy nevét! Aki nem ért a képből, az olvassa Népszavát vagy a Kurucinfót!

Egyébiránt szándékoltam fotózni neked egy csipkebokrot, de az év ezen szakában nem túlzottan fotogének és nincs is elég nagy szárazság, az öngyújtó pedig nem az én kezemben van.

Üdvözlet Gyula

Szekér on July 24, 2012

Kedves JL barátom,

úgy látom te nem értetted meg gondolatmenetemet. A legnagyobb bűnről és a legnagyobb parancsolatról megegyeztünk. Feladtad a következőt: Én vagyok. Az Úr először az égő csipkebokorból nyilatkoztatta ki önmagát Mózesnek, ezért akartam Neked csipkebokrot fényképezni. Ez azonban ebben az évszakban még nem izzik bogyóival, én pedig nem gyújtottam meg a fényképezés kedvéért, miként jeleztem: az öngyújtó nem az én kezemben van. Helyére kerültek-é a képek?

Más: M&M-s testvéreddel folytatott beszélgetéseddel kapcsolatban: mintha a Kánaán földjén való letelepedésnél is szó esne Manasse törzséről? Vagy rosszul emlékezem?

Üdvözlet, Gyula

MoMof4 on November 8, 2012

Kedves Gyula testvér és JL. barátunk!

Köszönöm, hogy a fotóim alatt diskuráltok.

Üdv, Borcsa

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

Photo details

 • Uploaded on December 29, 2011
 • © All Rights Reserved
  by MoMof4
  • Camera: NIKON COOLPIX S220
  • Taken on 2011/09/10 09:45:39
  • Exposure: 0.002s (1/500)
  • Focal Length: 17.30mm
  • F/Stop: f/5.700
  • ISO Speed: ISO126
  • Exposure Bias: 0.00 EV
  • No flash

Groups