Panoramio is closing. Learn how to back up your data.

resort

Селото се наоѓа во горни полог. на територијата на општина Вруток. Лешница е ритко село кое лежи на надморска височина од 700 м. Атарот на ова село е многу мал, што не било случај во минатото, денес атарто зафаќа 2,4 км2. Лешница е мала селска населба. Во 1961 броело 169 жители, а во 1994 броела 127 жители македонско население.

Show more
Show less

Photo details

 • Uploaded on January 17, 2012
 • © All Rights Reserved
  by Darko Onosimoski
  • Camera: Canon PowerShot A480
  • Taken on 2011/12/03 13:12:44
  • Exposure: 0.017s (1/60)
  • Focal Length: 21.60mm
  • F/Stop: f/5.800
  • ISO Speed: ISO400
  • Exposure Bias: 0.00 EV
  • No flash