Bait al Islam of Omani village Heilig Land Stichting

Selected for Google Maps and Google Earth

Comments (5)

Laura Fokkema on January 30, 2012

Bait al Islam of Omani village

Het huidige Arabische dorp is een van de latere toevoegingen aan het museumpark. In 1975 werd hier het oosters vissersdorp Kafanaüm verbeeld, gelegen aan het zogenaamde meer van Galilea. Dat is in de Bijbel de plek waar Jezus christus, toen hij dertig jaar was, begon met zijn openbaar leven.

Over de aanleg van het meer voor het dorp doet het volgende verhaal de ronde; Toen een aantal gemeenteambtenaren door het museumpark liepen, stonden zij plots voor een vrij grote waterpartij. Hiervoor hadden zij geen vergunning afgeleverd. De toenmalige directeur, pater Ben Kieuwe, zou toen gezegd hebben: “ik weet het ook niet, heren, maar toen ik op een ochtend mijn dagelijkse rondje liep, zag ik tot mijn verbazing dit enorme meer. Ik kan het niet anders verklaren dan dat het een goedwonder is.”

Vanaf de jaren 90 werd de islam geïntroduceerd in het museumpark. Sindsdien wordt dit dorp gebruikt om het verhaal van de islam te vertellen. In 2011 is het dorp uitgebreid met een museummoskee. Hier maakt de bezoeker kennis met de wereld van de islam. Architectuur en decoratie van Bait al-Islam zijn gebaseerd op die van de Omaanse handelsplaats Mirbat, gelegen aan de Arabische Zee. Typisch voor de architectuur van dit deel van Oman zijn de ‘oren' op de hoeken van de huizen, de rijk gesneden raamvormen en het kleurgebruik. De scheiding tussen de besloten binnenwereld en de publieke buitenwereld blijkt uit de huizenbouw. De buitenmuren hebben weinig ramen en die zijn met name op de bovenverdieping geplaatst om wat koele wind op te vangen. De stijlkamers geven een beeld van het moderne leven in het Midden-Oosten.

Meer informatie www.museumparkorientalis.nl

Erik van den Ham on January 31, 2012

Spiegeltje , spiegeltje wie is het mooiste van het (Heilig)land? Onder en boven perfect gespiegeld op het vlakke water. Erg mooi!

Groetjes, Erik

Syborgh on February 1, 2012

Inderdaad heel mooi en verstild; maar zo'n uitgesproken Midden-Oosterse bouwstijl in deze (West-)Europese 'natuur' is toch wel vervreemdend.

Groet, - Fried

M.Kranenborg-Torn on February 1, 2012

Mooie spiegel en sfeer, eigenlijk hoort bij zo'n dorpje een stralend blauwe lucht en zonnetje....Like.

Groetjes van Greetje

Laura Fokkema on February 1, 2012

Een zin die prima in dit park met een hoog Efteling gehalte past Erik.

Je moet zien wat voor bouwwerken er nog meer allemaal in het park staan Syborgh. Het heet niet voor niets museumpark. En in dit geval past de 'natuur' zich prima aan. <

Toch heeft deze mystieke sfeer toch ook wel wat hè greetje. Bedankt voor je Like!

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

Photo taken in Museumpark Orientalis, Profetenlaan 2, 6564 BL Heilig Landstichting, Netherlands

Photo details

  • Uploaded on January 30, 2012
  • © All Rights Reserved
    by Laura Fokkema

Groups