Floor in the 'Basilica di Santa Maria in Trastevere', Roma

Selected for Google Maps and Google Earth

Comments (17)

Erik van den Ham on February 21, 2012

Ook op deze prachtige vloer is niet bezuinigd! Erg fraai met al die slinger patronen.

Groetjes, Erik

Jack Tol on February 21, 2012

Laat ik me nou niet meer kunnen herinneren dat ik deze schitterende vloer heb gezien daar. Ik was vast en zeker te gefixeerd voor me uit en boven mij aan het kijken. Prachtig in beeld gebracht Christien. Ook trouwens nog dank op de aanvulling bij die ene beeldenplaat. Jesus had ik daar nog wel in herkend, maar de anderen kon ik - ondanks mijn katholieke afkomst - niet thuisbrengen. Knap dat je dit allemaal wel weet.

Groeten,

Jack

Chris10 © on February 21, 2012

Mogelijk is deze vloer al twaalfde eeuws Erik en Jack. En dan nog zo mooi, dat is tcoh wel bijzonder. Het viel me in Rome op dat er in meerdere kerken van dit soort mozaïekvloeren lagen, zoals ook deze in Santa Maria de Cosmedin. Ik zal ook nog een meer 'close-up' plaatsen. die is iets scherper, maar zal mogelijk niet geselecteerd worden. Met deze heb ik iets meer kans.

Mijn kennis komt ook vrij veel van het internet Jack. Bovendien heb ik een collega die ontzettend veel van de katholieke gebruiken weet. Hij gaat bijna elk jaar een keertje naar Rome. Bovendien heb ik, nadat ik in 2008 geweest ben, een avond met hem gezeten, waarbij ie me veel kennis heeft meegegeven. Die info staat dus al jaren onder deze foto's en komt me nu goed van pas. Zelf ben ik niet van Kathiolieken Huize.

Groetjes, Christien.

M.Kranenborg-Torn on February 22, 2012

Deze vloer ziet er inderdaaad nog mooi uit.

De laatste keer dat ik in de Dom van Sienna was hadden ze over de vloermozaiken platen gelegd. Zodat de vele bezoekers de prachtige mozaiken niet afsleten. Heel erg jammer want ze zijn schitterend had ik een vorige keer gezien.

Erg eigenlijk dat ik nooit in Rome ben geweest in die vele jaren dat we naar Italie geweest zijn...

Groetjes van Greetje

Teunis Haveman on February 22, 2012

Wat een schitterende vloer Christien

De meeste mensen kijken naar boven, maar jij zocht natuurlijk weer kevertejs en torretjes

MOOI

gr teunis

Geerten on February 22, 2012

aardig om dit figuratieve te zien in Katholieke omgeving, iets wat in de Islam belangrijk is, geen portretten of zo...

Chris10 © on February 22, 2012

Hey Geerten, wat leuk dat je hier langs kwam. Is dit uniek, in de Katholieke kerk dan volgens jou? Ik weet dat eigenlijk niet. In Rome waren praktisch alle kerken voorzien van dit soort vloeren... Waar had je anders die portretten dan verwacht? Vertel, want ik wil graag wat bijleren!!

Groetjes, Christien.

Geerten on February 22, 2012

ha! ik weet dat in de Islam geen menselijke beelden toegestaan zijn in de tempels (Aya Sofia bijvoorbeeld), dus zie je altijd wiskundige figuren, van die meanders. Daaraan herken je hun tempels. en nu zie ik hier deze wiskundige afbeeldingen in een Katholieke kerk... terwijl daar wel beelden van Maria, Jezus en andere heiligen voorkomen. dat vind ik interessant

Chris10 © on February 22, 2012

Ha Geerten, nu snap ik hem. Zelf ben ik nog weinig in moskee's geweest, dus heb geen vergelijk. Afgelopen najaar had ik naar Istanbul zullen gaan, maar dat heb ik gecanseld vanwege ziekte in de familie. Ander keertje dan maar en dan zal ik die schitterende moskee's met hun prachtige figuren ook onder de loep nemen.

Dank voor je uitleg, nog even. Christien.

Chris10 © on February 22, 2012

Ha die Teunis*. Weet je: ik was mijn geld aan het zoeken en toen MOEST ik die vloer wel fotograferen. LOL ;) Gelukkig vind je hem ook MOOI.

Groetjes, Christien.

Chris10 © on February 22, 2012

In Rome zag ik vrij veel van dit soort vloeren in kerken. Dat vond ik zelf ook zo wonderlijk én mooi. En ja, wat doe je dan Dina...

Jammer Greetje, dat die vloeren toegedekt waren in Sienna. Gelukkig ken je ze nog wél uit de tijd daarvoor. Het is zeker aan te raden om ook eens naar Rome te gaan. Echt waar, ik heb er genoten. En bijna alles is toch ook mooi te belopen.

Dank weer voor jullie bezoek en leuke complimentjes.

Groetjes, Christien.

varkos on February 22, 2012

Very good composition! Like!

bdeh on February 23, 2012

Wat een ontzettend MOOIe vloer Christien en ook zo goed bewaard gebleven. Fijn dat je ons dit laat zien. Btw heb je je geld terug gevonden? Groeten Berend

Trudi on February 23, 2012

Ja, fantastisch, zo'n mozaïekvloer, Christien. LIKE

cjlin on February 25, 2012

Beautiful floor patterns. Nice artwork. cjlin

Francine Verweij-Ban… on February 27, 2012

Very beautiful swirling design. I was much focused up so i was not able to see this beautiful details but you did! Great find, Chris. LIKE & YS

Greetings,Francine

Chris10 © on December 13, 2012

Thank you Martin, Francine, Cjlin, Trudi, Berend and Varkos for your wonderful compliments, your LIKE's and YS Francine.

Mijn geld heb ik inderdaad gevonden Berend ;)

Doei, Christien.

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

WorldItalyLazio

Photo taken in Rione XIII Trastevere, Roma, Italy
St Maria in Trastevere Basilica

This photo was taken indoors

Photo details

 • Uploaded on February 21, 2012
 • © All Rights Reserved
  by Chris10 ©
  • Camera: Canon PowerShot A610
  • Taken on 2008/11/14 13:42:38
  • Exposure: 0.125s (1/8)
  • Focal Length: 7.30mm
  • F/Stop: f/2.800
  • Exposure Bias: 0.00 EV
  • No flash

Groups