Tranquil beauty...

Not selected for Google Earth or Google Maps [?]

Comments (16)

cjlin on June 15, 2012

Great found. cjlin

Bermard Agulo on June 15, 2012

Wonderful color, clarity of detail and composition!

F1 + L2

best wishes,

Bernardo

Chris10 © on June 15, 2012

Thank you very much Cjlin and Bernardo for your kind compliments with LIKE and YS. It's great!!!

I saw that Dragonfly yesterday and she was so very big, that her flying noise was like a hely ;) Here she was putting her eggs on the leaf.. It was just some seconds and then she fly away...

Greetz, Christien.

Bengeltje on June 15, 2012

Een schitterende samenstelling!

like

Gr, Bengeltje

hugodillen@telenet.b… on June 16, 2012

Héél Mooi gedaan Christien ! Prachtig samengesteld. Fijne schaduwen op het blad en nog een sprankeltje zon in het water. Mooi hoor. Groetjes uit Vlaanderen, Hugo.

bdeh on June 16, 2012

Verstilde schoonheid, dat is het eerste dat in me opkwam Christien. Bijzonder MOOI gemaakt. Groeten Berend

els f-two on June 19, 2012

deze compositie vind ik ook weer ijzersterk... echt een plaatje hoor, er zit gewoon een soort glans over!

Marco Lucas on June 21, 2012

Leuk zo'n dwarsligger :-) Ik heb jouw macrofoto's bekeken. Wow ! En genomen met een Powershot, toch ? Ontzettend scherp. Daar zit Daniëlle met haar Tokina-lens van bijna €400. Begin steeds meer vraagtekens bij die dure apparatuur te zetten ! Groet, Marco

Chris10 © on June 21, 2012

Hallo Marco. Deze heb ik genomen met mijn Sony, die kan het iets beter, dan de Powershot A610 die ik vroeger had. Daar moest je met je neus er bijna bovenop liggen en kreeg je wel goede resultaten hoor, maar niet vergelijkbaar met deze. Snap nog steeds niet hoe ik dat toen voor elkaar kreeg via een schermpje van ongeveer 4 bij 3 cm.

Mogelijk heb je net de exif van die ene Libel uit Indonesia bekeken, die had ik nog met de Powershot genomen. Sinds 2010 heb ik deze Sony, maar neig nu toch wel naar een Spiegelreflex (met macrolens) waarbij je nog mooier de vervagende achtergronden kan krijgen. Daar ben ik vaak jaloers op. Nu lukt me dat met moeite. Als het licht niet mee zit, kan ik dat wel schudden.

Dank voor je lovende woorden hè en dat je het nog steeds zo goed ziet met die damschijven op je ogen ;)

Groet, Christien.

Marco Lucas on June 21, 2012

Hoi Christien, Voorop gesteld, een spiegelreflex is prettig vasthouden. Maar de laatste tijd ga ik steeds meer twijfelen aan de toegevoegde waarde. Jouw macro van deze Tranquil bewijst dat maar weer. En helemaal die kleine spiegelloze Sony NEX3 of Nikon 1, waarbij je lenzen kunt vervangen. Die hebben tegenwoordig veel grotere sensors(oren) dan vroeger. En daarmee is meteen jouw wens opgelost. Die grotere sensoren zorgen nl. voor die mooie vage achtergronden.

Maar.... met mijn Panasonic FZ20, vergelijkbaar met jouw Sony, kan ik hele mooie wazige achtergronden krijgen, hoor. Ik weet zeker dat dat met jouw Sony ook kan. Goed inzoomen en een groot diafragma (F3.2) Maar het geheim zit 'm in dat inzoomen, OOK als je dicht op je paddestoel of bloempje zit. Ben benieuwd !!! Groet, Marco

odeveld on June 22, 2012

Wow Christien, u bent goed op weg om een topfotograaf te worden!! Wat een prachtwerk heb je hier gemaakt zeg!!!!!! Ik geef graag een MOOI & een GEEL STERRETJE!! Bedankt voor de interessante link over de spinnen, moet het nog verder bekijken!! Met vriendelijke groeten, Odeveld

C.A.M. Bien (© CBP f… on June 24, 2012

mooi gevonden, deze omlijsting, TOP!

m.v.g Cees

wilma1812 on June 28, 2012

Nou, zeker een beauty…………like

els f-two on May 25, 2013

ja, lijkt ook wel een zilveren gloed te hebben.. apart he, ik was er ook verbaasd over

Chris10 © on May 25, 2013

Soms ga je met heel andere ogen kijken hè Els, als je het op een foto gezien hebt. Je had hem ooit al gezien, maar nu ging het om het vergelijk. Zoiets schiet me dan ook weer gelijk te binnen.

Dank jullie ook heel hartelijk voor de complimentjes Jos, Wilma, Cees en Odeveld. Beetje laat, maar beter laat dan nooit hè.

Groet, Christien.

Eva Lewitus on May 26, 2013

You got her at the right moment. L

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

Photo details

 • Uploaded on June 14, 2012
 • © All Rights Reserved
  by Chris10 ©
  • Camera: SONY DSC-HX1
  • Taken on 2012/06/14 16:20:10
  • Exposure: 0.001s (1/1250)
  • Focal Length: 27.00mm
  • F/Stop: f/4.500
  • ISO Speed: ISO125
  • Exposure Bias: 0.00 EV
  • No flash

Groups