Panoramio is closing. Learn how to back up your data.

Loyolai Szent Ignác Bencés templom • Benedictine ©hurch Saint Ignatius of Loyola

Loyolai Szent Ignác Bencés templom • Benedictine ©hurch Saint Ignatius of Loyola


Loyolai Szent Ignác Bencés templom

  • A Loyolai Szent Ignác Bencés templom kéttornyos kora barokk templom, Győr óvárosának főterén, a Széchenyi téren áll. A mai Magyarország legkorábbi barokk stílusban emelt temploma, az olaszos kora barokk építészet egyik legszebb példája.

  • A Szent Ignác-templom a Széchenyi tér déli oldalának középső részén áll. A tér déli oldalát teljes egészében a bencések (korábban a jezsuiták) épületegyüttese határolja. A templom a mai formájában eklektikus bencés gimnáziumépület és a kora barokk rendház épületei közé ékelődve két homlokzati tornyával néz a térre. A rendház legszebb részlete az egykori jezsuita gyógyszertár (ma Széchenyi Patikamúzeum) pazar barokk berendezésével.

  • A templomot a jezsuiták építtették Baccio del Bianco tervei alapján 1634-41 között. 1662-re készültek el a templom mellékoltárai, a kápolnafülkéket borító stukkódíszek, valamint a freskók. A templombelső ezen részlete a kora barokk építészet ritka példája. Később a templom nagyszabású átalakításokon esett át, a két torony mai sisakját és a jelenlegi homlokzatot 1727-ben nyerte. Az 1740-es években alakították ki a templombelső mai alakját. Új főoltárt, mellékoltárokat, berendezéseket készítettek és ekkor készültek a nagyszerű freskók is. 1773-ban Mária Terézia feloszlatta a jezsuita rendet, 1802-től kezdve a bencések tulajdonában van a templom.

Forrás: (http://hu.wikipedia.org/wiki/LoyolaiSzentIgn%C3%A1cbenc%C3%A9stemplom


Dátum / date: 2012.05.18 - 16:56:46

photo by Dezso Biczo HU.


Ne használd ezt a képet az én engedélyem nélkül.

© Minden jog fenntartva! • © all rights reserved.

Don't use this image without my explicit permission.


Show more
Show less

Photo details

  • Uploaded on June 18, 2012
  • © All Rights Reserved
    by Dezso Biczo ©