Vaste lupine (Lupinus polyphyllus) ..

Selected for Google Maps and Google Earth

Comments (11)

Teunis Haveman on June 20, 2012

Ben een dag thuis, en heb verder geen internet op de camping

Mooie opname van deze bijna uitgebloeide lupinen

Ja dit zijn nog de restanten van de lupinen die vroeger werden massalal gezaaid werden nadat het veen was afgegraven en de heidegronden waren ontgonnen voor akkerbouw, de lupinen hebben stilstofknolletjes aan de wortels, en werden daarom op het dalgrond in gezaaid voor bemesting

gr Teunis

Chris10 © on June 20, 2012

Dank voor je fijne uitleg Teunis. Ik had ze eerder op een ander jaar in Drenthe ook al zo veel zien staan. Vandaar dus.... Dezer waren ingezaaid (denk ik) bij het infocentrum van Natuurmonumenten.

Groetjes, Christien.

Erik van den Ham on June 20, 2012

Vaste lupine(Lupinus polyphyllus)! Leuk bezoekerscentrum is dat he! Met dat leuke groendak. Ook die glazen wand waardoor je naar de beestjes in de vijver kan kijken is erg grappig.

Daag, Erik

Chris10 © on June 20, 2012

Je slaat de spijker precies op zijn kop. Heb nog een heel mooie foto van het gebouw waarbij het dak erg goed tot zijn recht komt en ook eentje van een waterslak door dat raam genomen. Er zitten dan allemaal kleine luchtbelletjes op, ook heel grappig en subtiel!

Mijn zusje woont in Zeewolde ook in een huis met zo'n groen dak. Soms ziet het helemaal paars van de tijm. Dank voor de naam weer.

Groet, Christien.

Chris10 © on June 20, 2012

Ik moet trouwens nog steeds 2x klikken alvorens op de goede bladzij van de website te komen. De Lupinen leken me daar nogal blauw vergeleken bij dezen, maar ze zullen er in verschillende kleuren zijn, toch?

Chris10 © on June 20, 2012

Hier boven 2 berichtjes, mocht je die eerste gemist hebben door mijn snelheid ;)

Erik van den Ham on June 20, 2012

Ja bijzonder irritant maar daar gaat verandering in komen! Het probleem schijnt te zitten in het feit dat het Java gestuurd is???? Techno praat van de ontwikkelaar. Ze gaan het anders doen....maar uiteraard moet er wel voor worden betaald! We gaan de site sowieso ingrijpend veranderen. Moet veel klant vriendelijker worden.

Leuk dat ze ook een groendak heeft en met tijm! Dat zie je niet (heel) vaak. Op die daken kan echt van alles groeien maar wat er uiteindelijk op kan overleven hangt sterk af van de dikte en de waterbufferende capaciteit af. We hebben afgelopen jaar voor het eerst een mengsel opgenomen voor Groendaken. Na een aantal proeven en testen is dit nu een soort mengsel voor groendaken die niet te 'dun' zijn. Want daarop redden uiteindelijk alleen Sedum soorten het.

De foto's laten het beeld zien van een nog heel vers dak in Groningen van een school. Voor een grootschalig onderzoek naar de ecologie op dak(tuinen) is ook hier gekeken wat dit zou kunnen betekenen voor de flora en fauna. Doordat het inheemse soorten zijn en een heel aantal dienen als waardplant wordt het gezien als zeer waardevol. Verdere onderzoeken lopen nog ook met andere samenstellingen (Universiteit Wageningen).

bdeh on June 21, 2012

MOOI veldje met Lupines Christien, ik had twee potten met Blauwe lupines, maar die zijn van de winter doodgevroren, net als meer planten. Groeten Berend

Trudi on June 21, 2012

Interessante link over die Groendaken, Erik (en Christien; mooie foto trouwens)! Vraagje: Wten jullie wat het nut is van het nieuwe symbooltje boven de foto's: g + 1?

els f-two on June 21, 2012

Wow... wat mooi! heb ze in Drenthe ook heeel veel gezien, en gefotografeerd.. het was echt prachtig al die paarse en blauwe staarten in het veld! mooi deze opname met die wat donkere achtergrond, like

Annelies Vink on June 22, 2012

Ik heb ze eigenlijk nog nooit in het wild gezien. Erg mooi Christien!

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

Photo details

 • Uploaded on June 20, 2012
 • © All Rights Reserved
  by Chris10 ©
  • Camera: SONY DSC-HX1
  • Taken on 2012/06/16 16:21:21
  • Exposure: 0.004s (1/250)
  • Focal Length: 24.60mm
  • F/Stop: f/4.000
  • ISO Speed: ISO125
  • Exposure Bias: -0.30 EV
  • No flash

Groups